På väg

Är i detta nu på väg till min föreläsning på Drivhuset i Skövde. Steg upp vid fem i morse för att hinna ta bilen in till stan och flyget till Arlanda och tåget till Skövde. Så är det att bo på landet. Kommer hem sent ikväll men det är det lätt värt! Ska bara bli roligt. Har placerat Bertil i sängen med några nya leksaker och lite mat. Han ska få ha ensamlek tills jag kommer hem ikväll. Tur att man har en självständig unge.

Vad är det med våren? Man får sådan otrolig energi. Jag som brukar dra mig för att gå ut med hunden går plötsligt timslånga hundpromenader innan frukost. Och det är bara härligt! Varje vinter fruktar man att stjärten vuxit fast i soffan men varje vår upptäcker man hur förvånansvärt enkelt det var att kliva upp därifrån.

(Ni förstår att jag inte var seriös med ensamleken va? )

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

55 kommentarer på “På väg”

  1. Stackars lille Bertil tänkte jag 😉
   Skämtar bara, klart att man fattade det.
   Lycka till med föreläsningen och den tråkliga resan…
   Att bo på landet har sina för och nackdear…här i Båstad finns det tex ingen kemtvätt…

   Kram Mrs G

 1. Haha ja, skrattade till när jag läste om ensamleken! Hade ju varit väldigt bekvämt men det är nog många år bort innan det fungerar 😉

 2. Hahah, morgonens skratt! Vore ännu roligare om du utelämnat det sista, men då kanske vissa trott att du verkligen lämnat honom på riktigt ;p

 3. Vad underbart det låter, heja våren! stort lycka till på föreläsningen, det låter spännande. Och ditt ensamlek-skämt var mycket bra, heja!

 4. haha klockrent om ensamlek, men tror du verkligen att någon hade tagit det på allvar 😛 fast i och för sig, folk slutar aldrig förvåna.
  Hoppas du har en bra dag i Skövde, trots att det blev en tidig morgon!

 5. Hehe, skrattade gott till ditt skämt om ensamlek och hade också nästan hoppats att du utelämnat det sista, bara för den extra kryddan till skämtet liksom. Du har en fantastisk blogg 🙂

 6. Vore kul att gå på en av dina föreläsningar och nu när man har flyttat upp till Umeå så är det ju ingen omöjlighet! Lycka till idag!

 7. nej du skulle inte haft med sista meningen. men soc kanske skulle ha skickat insatsstyrkan.
  lycka till med logistiken.

  1. Hon kanske plastade in sängen och lät honom ligga där naken så slapp han i alla fall smutsiga blöjor?

 8. Åh, va skoj! Jag tipsade min syster som bor i Skövde och hon sa att hon minsann bokat in det här för över en månad sen och att hon var superpepp. Hoppas det blir succé!

 9. Clara, det vore så kul att se vad du använder för smycken. Har precis startat en blogg och söker lite inspiration!

 10. Gött för Clara med självständig unge, det är väll så det är å va kändis! tänkte jag *skrattar* (om vi ska vara övertydliga med skämten så måste juh även jag erkänna att detta var ett SKÄMT, hihi)
  Lycka till i Skövde nu!
  Mvh LINA

 11. Hahaha…ja, lämna det lilla självständiga barnet själv en dag. Det som inte dödar härdar och nån gång måste han ju växa upp…gött 😉 Håller med ovanstående om att skämtet blir ännu roligare utan ditt garderande mot missförstånd. Lycka till i Skövde…goa dialekter att lyssna på för dig där borta också 🙂

 12. Ja, jag som inte har läst din blogg så länge ännu blev lite fundersam. Men hade blivit förvånad om du hade menat allvar. Beundransvärd energi du har, jag förstår att du gillar ditt jobb. Jag gillar din blogg!

 13. Där slog du rekord hos mej. Först rörde du mej till en tår och att mitt indre brann vid minnet av hur det var att vara mamma i ett hem med en/flera Liten i. Genast tvärkastas jag i gapskrattet av denna Underbara ensamlek. Allt detta stora med så få ord på en skärm. Dags att sova klart här tror jag mellan 2 jobbnätter:)

 14. Men hallaå Clara! Det rimmar lite illa, du jobbar mer än de flesta småbarnsföräldrar jag känner.Bara ditt bloggande är ju 75%!Du verkar shoppar mer än många dessutom, mest second hand men det är också konsumtion! Ofta klagar du på bristen på balans och hur trött du är. Slappna av! Karriär hinner du göra sen!Njut av småbarnsåren! Önskar dej lycka till i din strävan efter att leva som du säger att du vill!

 15. Jag bor i Dubai och här kan man läsa titt som tätt i tidningen om olyckor som hänt för att små barn blivit lämnade ensamma. Läste senast igår om en treåring som dött för att den föll ur ett fönster i ett höghus. När polisen utredde dödsolyckan visade det sig att barnet blivit lämnad ensam hemma och att det inte var första gången heller.

 16. faktiskt rätt övertygad att det fanns nån liten där ute i syberrymden som trodde du menade allvar…hade du inte skrivit nån förklaring hade du fått soc på dig….

 17. Tack för en intressant föreläsning i Skövde idag! Ångrar att jag inte gick fram och sa nåt uppmuntrande efteråt… förlåt, men jag skriver en liten rad här istället (även fast det säkert är (oftast) roligt när folk kommer fram IRL. Du är verkligen inspirerande, även fast jag inte själv är någon flitig bloggare 😉 Blandningen av sött och salt i din blogg (som du uttryckte det idag) är kanon. Blev påmind idag om ditt inlägg om att man måste lägga ner ansträngningen att va/bli älskad av alla eftersom det är omöjligt. Sen jag läste det blogginlägget har jag tänkt på det lite då och då och det är verkligen befriande! Så: TACK för att du använder dina gåvor och talanger för att uppmuntra och inspirera andra! Blessings! Mvh Kristin

 18. Det var en mycket underhållande föreläsning i Skövde idag. Tack för mycket inspiration och pepp. 🙂

 19. När jag läser att du föreläser i Skövde tänkte jag direkt, när kommer du till Göteborg?:-) En nyinflyttad norrlänning skulle mer än gärna höra dig prata och jag tror absolut att du skulle kunna dra fler än mig till den föreläsningen!:-)

 20. Tack för dagens föreläsning och att få ta del av dina klokheter kring bloggandet. Nu fick jag mig en “spark i baken” och började reflektera varför jag egentligen började blogga för en massa år sedan. Nytändning kan man säga. Önskar dig en trevlig resa hemåt!

 21. Trevlig föreläsning, kloka tankar och trevlig personlighet. Vilket vi alla givetvis redan visste.

  Ni är toppenbra på att föreläsa tillsammans, verkligen.

  Tack för några trevliga timmar. 🙂 Kram!

 22. Clara
  Hi..hi..det flesta av oss fattade..
  Så spännande för dej åka på föreläsning.
  Nu ja jag nej i soffan för en vilostund och ska läsa lite bloggar. Vi håller på med renovering av sovrummen. Kom på att jag inte ens tänkt på att äta knappt.
  Jag begriper inte heller var energin kommer ifrån, känns i ryggen av allt slipande och spacklade. Men nu blir det mat o vila en stund.
  Kram

 23. Att du måste skriva att du inte är seriös. Älskar tanken på att någon faktiskt tror att du skulle lämna ditt barn ensam hemma hela dagen!

 24. Tack för en fantastiskt inspirerande föreläsning Clara! Jag är en av dem som absolut kommer att starta en egen blogg efter denna dag.
  Har gått i bloggtankar länge, men nu är tvivlen definitivt borta!

  Ta hand om dig.

 25. För mej är det preicis tvärtom. jag blir slö och trött som en nyvaken huggorm på våren. Det skarpa vita ljuset gör ont i ögonen och jag får huvudvärk. Det går över, jag vet, men varje vår är likadan. Det är som en gravidtrötthet, inget att göra åt, bara att bida. När senvåren kommer blir ljuset mildare och sen är ju sommaren här. Men nu, detta är min värsta tid. På hösten däremot vaknar livsanden av den kyliga höga klara luften. Hösten är min vår. Ps, hoppas föreläsningen gick bra!

 26. Tack för en inspirerande föreläsning. Det var många bra saker att tänka på och intressanta aspekter på bloggandet som företeelse . Det var trevligt att prata med dig i pausen också (det var jag med pin-curls frisyren och prickig blus 😉 ).

  Hoppas resan hem går bra, måste vara skönt ikväll/natt sedan när du kommer hem efter en lång dag med så många mil under bältet. 🙂

 27. Hej! Ville bara säga tack för en bra föreläsning i Skövde idag! Jag blev väldigt inspirerad, och nu i kväll har jag tagit tag i min blogg igen, som legat nere ett tag. Tack! =)

 28. Klart vi förstod skämtet 🙂

  Ensamlek är en grym inrättning, senast idag fick jag kommentar om att min son är så självständig och att det är så imponerande att han kan sitta och filura med pussel och liknande hur länge som helst tills de är lösta. Jag kan inte låta bli att tänka att ensamleken har lite med saken att göra… han verkligen älskar den stunden

  Hoppas föreläsningen gick bra

 29. Behöver du förtydliga? Seriöst, är det någon som inte fattar att du skämtar, orkar inte läsa alla kommentarer här på sidan men jag har förstått att du måste få en del tråkiga kommentarer och jag blir alltid så förvånad (som när du drog nåt gammalt över dig t.ex.) Så roligt att det går bra för dig.