Drivhuset

Jag har gjort ett eget litet drivhus i fönstret, helt enkelt genom att lägga en av innerrutorna på långsidan och låta den vila mot en list så att den inte halkar ner. Resultatet blev ett slags trekantigt växthus. Därunder har jag haft sticklingar och småplantor av alla de slag. Men snart ska allt sättas ut i trädgården.

Odla i form – lätt som en plätt!

Middagstips från vårt växthus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

30 kommentarer på “Drivhuset”

  1. Du är en sådan inspirationsspruta! Beställde själv lite fröer nyligen, så snart ska det sås hejvilt (lite sent, men värt ett försök) 🙂

  2. Väldigt fint. Så borde jag ha gjort ute, istället för den förskräckliga byggplast jag nu häftade mot väggen. Men å andra sidan är kålplantorna jag har där inte heller särskilt vackra i sina pluggbrätten. Men nästa år, då ska jag ha ett vackert växthus. Eller året därpå….

  3. Varför det? Hur blir det bättre än att ha blommorna på fönsterbrädet?
    Det kan tvärtom bli för hett att stänga in dem på det viset i ett pyttelitet utrymme.
    Bygg en liten drivbänk utomhus i stället och se till att lufta lagom eller köp ett litet miniväxthus i plast som man lätt kan lyfta in om det blir frostnätter.

  4. Känner jag dig rätt Clara så kommer du att bo ute i trädgården. Hoppas du tar bilder och visar oss allt gott du hämtat ute i trädgården. Spännande och härligt att se.

  5. Toppen idée ! Snart är det tropical sommar i Vâsterbotten. Med italienska vulkanutbrott och klimat förändringar….ja, men vet ?! Under tiden läser vi vâr underbara Klara !!

  6. Gamla fönster är så bra att ha liggande. Jag har gjort både drivhus inne och ute. Fast ute så här jag några rad med tegelstenar först, fyller med jord, planterar t.ex. rädisor och sedan lägger jag dit hela fönsterramen. Då blir det öppnings och stängningsbart. Det är hur bra som helst och snyggt!