Middagstips från vårt växthus

Gul skivad squash, gurka, paprika och röda tomater i en sallad.

Det är så underbart enkelt med maten nu när det finns en massa grönsaker i växthuset! Det blir sallads som huvudrätt både till lunch och middag – och ibland även till frukost.

Här har jag skivat lite gurka och gul zucchini med en mandolin. Klippt över lite basilika och delat några tomater och paprika och sedan saltat, pepprat och ringlat över lite rapsolja! Allt direkt från växthuset.

Oliver, en bit ost eller ett kokt ägg från våra höns gör anrättningen lite matigare. Jag är ändå inte sugen på så mycket annat i matväg än grönsaker i juli och augusti. Enkelt och fräscht!

Här kan du läsa mer om hur vi odlar grönsaker och hur jordbruket här i byn fungerar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

20 kommentarer på “Middagstips från vårt växthus”

 1. Hej Clara!

  Jag har googlat i mängder efter några inlägg som jag tror du skrivit som jag skulle vilja läsa igen men hittar dem inte. Det var dels om madrasser, täcken, och kuddar som inte innehåll massa kemikalier till barn samt ett inlägg du skrev när du var gravid om hur du försökte använda mindre produkter dör att undvika vissa ämnen.

  Har du lust och möjlighet att länka dem igen?

  Med vänlig hälsning, Hanna

 2. Ser fantastiskt gott ut! Och så enkelt, precis som man vill ha det på sommaren. Önskar mina tomater och gurkor kommit lite längre också, men det har nog varit allt för kallt i år tyvärr.
  Camilla

 3. Hihi äter du bara grönsallad och ägg i två månader? Låter som en hardcorevariant av “danska rigshospitalet”

 4. Det är en underbar tid just nu. Bara gå ut och plocka av allt det goda som växer. Fast här i Jämtland är växtligheten sen i år. Men det börjar växa till sig i våra land.

 5. Åh roligt med egenodlat! Själv blir jag inte mätt på den typen av mat, behöver mycket mer protein och lite högre fetthalt,,och blir hungrig av att äta mycket grönsaker,, Men det ser gott ut i vilket fall!:)