Nygräddad bulle som fått gyllene färg på gul duk med vita prickar.

De bästa bullarna innehåller störtmycket smör!

Och så smälter man inte smöret utan använder det rumstempererat.

Jag gillar bitiga bullar så jag brukar byta ut någon deciliter av vetemjölet mot rågsikt eller fullkornsdinkel.

Till degen behöver du:

1 msk hela kardemummakärnor

1  ägg

3 dl mjölk

50 g jäst

1 dl strösocker

150 g smör, rumsvarmt

10 dl vetemjöl

2 dl fullkornsdinkel

Inkråm/fyllning:

150 g mjukt smör

1,5 dl strösocker

3 msk kanel

3 msk malda kardemummakärnor

 Så här bakar du bullarna:

Värm mjölken fingerljummen tillsammans med den mortlade kardemumman.

mjölken i en bunke och smula ner jästen.

Blanda därefter i rumstempererat smör, socker och ägg. Sikta i mjölet lite åt gången och arbeta ihop till en deg.

Låt jäsa under bakduk i ca 50 minuter.

Kavla ut degen, bred på fyllningen.

Rulla ihop till en rulle och skär i lagom stora bitar.

Låt jäsa under bakduk i ytterligare 50 minuter.

Pensla med uppvispat ägg.

Grädda sedan på 225 grader i ca 10 minuter.