Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

52 kommentarer på “Fredagsnöjet”

 1. Det är väl en av de bästa kvällarna. Är ju dessutom sån härlig sommarvärme ute i kväll. Här blev det popcorn och barnprogram medan partygäng efter partygäng går förbi vårt hus på väg till brännbollsyran…

 2. Åh vad jag avundas dig. Själv sitter jag i en hyreslägenhet på Ålidhem och tvingas lyssna på (ursäkta uttrycket) skitmusik som studenterna spelar ute på gården.

 3. jag skulle ha varit på en glammig fest men det blev inte så. ska putsa lite på någon växt istället. kan vara kul det också. fina bilder. vackert ljus!

 4. Vi har också tillbringat kvällen i trädgården. Dofterna är så ljuvliga, så man vill aldrig gå in.

 5. Jo tack, det är varjedags-underhållning här hemma just nu. PANG sa det plötsligt och blev varmt och då ska ju allt i jorden som inte hunnit i än. Har varit ute till tio varenda kväll den här veckan för att hinna, men efter den här veckan tror jag rucshen är avklarad så jag också bara kan känna det där rofyllda meditativa med trädgårdslandandet.
  Beundrar ditt slit med vattenkannan. Jag har trots slang över en timmas jobb varje dag med att vattna igenom landen. Blir ju bättre sedan när fröna grott och det kanske blir liiite mer växlande väder.

 6. Åh, skönt att man kan njuta av båda vid olika tillfällen! Det ser verkligen härligt ut. Ser fram emot flytten till vårat hus. I juli! Snart snart snart!

 7. Pah, fest och glamourösa middagar är överskattat! Jag föredrar att spendera mina kvällar ute på promenad eller inomhus försjunken i bra böcker eller en bra film 🙂

 8. Minns att när jag sâdde ytligt mycket smâ frön(det är tvunget för de smâ liven överhuvud skall orka ta sig upp till ljuset) sâ spände jag tunn plast över lâdan tills de smâ gröna visade sig och vaar väl rotade. Under denna tiden behövde jag knappst vattna eftersom jag hade vattnat ordentligt Innan jag sâdde, sâ det blev kondens under plasten som i sin tur föll ner pâ jorden när det blev kallt pâ natten……..och sâ började kondensberg o dal banan om igen tills den dag dâ jag häftigt rev bort plasten som jag häftat ordentligt. Man fâr nog se upp med stöpregnen i bôrjan…..
  Sâg i en bok att man kan ympa en liten tomatstjälk pâ en stor potatisstjälk och pâ sâ sätt fâ bâde potatis och tomater. Men undrar om det gâr …..? Fast de kommer ju frân samma familj, eller ?

 9. Åh vad jag längtar efter en egen trädgård med pallkragar där jag kan få odla mina egna grönsaker. På sin höjd blir det väl en tomatplanta på balkongen här i stan.

 10. Stor myggplåga kommer att drabba Västerbotten har jag läst. Där ute i landet trivs du Clara och det ser härligt ut.

 11. Det är någon slags urgammal terapi tror jag!
  Jag har nästan maniskt kärrat mängder av hästgödsel över djupa traktorfåror, grävt, skottat, dragit runt vattenslangen, svettats och fått fnasiga händer av allt kallvatten och jord. Men alla planteringar är gödslade och trädgårdslandet sått!
  Jädrar vad skönt det känns i själen nu! (Men i morgon lär träningsvärken från hell ta över!)

 12. Clara, det har dykt upp lite “O-Clariga” tweets från twitterkontot underbaraclara de senaste veckorna. Det står
  “WANTED: Average Internet Users for $100-250 Hourly Job”
  Det känns inte som om du skrivit det så tänkte göra dig uppmärksam på det ifall någon hackat ditt konto eller så.

 13. Vad är väl en bal på slottet, den kan ju vara tråkig och urtrist och … alldeles underbar:) samma gäller väl i trädgården, i alla fall hemma hos mig, en kväll i trädgården är något jag läängtar efter nu när min förkylning har tagit om för sjuttioelfte gången och mina land översvämmas av ogräs, det som brukar vara härlig terapi, att påta lite då och då, håller nu på att växa till ett hästjobb den dag jag är frisk och har orken tillbaka. Nåja, solen skiner i alla fall, ikväll ska vi grilla och fira svärmor och mig själv i förväg, det gäller att alltid ha något att se fram emot, så ordnar sig livet:)
  /Ninni

 14. Också här kommer det att bli trädgårdsjobb under dagens lopp. Får bara bli lite varmare, för nu har kallfronten dragit ner men solen lyser klart till all lycka.

 15. Men vilket härligt fredagsnöje. Själv tänkte jag ägna lördagen åt mina pallkragar och odlingslådor och bara njuta. Värre kunde man ha det!

 16. Jag skulle ge många pengar för att få spendera min fredagskväll på samma sätt! Om man bara hade en egen trädgård..
  Förövrigt så är du så himla go, fortsätt med det! 🙂

 17. Någon sa till mig att det finns en bakterie i jorden som gör oss lugna! Vet inte om det är sant. I samma diskussion förundrades vi över hur lugn man blir av eld, fågelkvitter och brusande vatten. Vi kunde konstatera att både eld och vatten är nödvändigt för att vi ska överleva och när fåglarna sjunger kan man lita på att det är lungt runt omkring. Urinstinkter alltså!

 18. Gud va roligt att se lite vårbilder. Kul att se att det är lite outfit bilder tillbaka! Old clara is back 😉 Gillar både nya och gamla clara ska tilläggas så du förstår att jag gillar allt du gör! kram

 19. Då är det alltså inte bara jag… Ibland går jag ut och börjar rensa ogräs sådär på kvällskvisten, när värsta värmen lagt sig. Och så kan jag bli sittandes tills mörkret faller. Även om det är en fredag eller lördag.

  Då tänker jag: undrar vad grannarna tänker egentligen?
  Och: tänk om jag vetat det här för 10 år sedan.

 20. Befriande att se en bloggerska i Tretorn stövlar, än som “alla” andra, i Hunters!!
  Ska snart själv börja stå med ändan i vädret, huset är klart, nu är det dags för trädgård (hur det nu ska gå till med en 2,5 åring och en 1 åring! Men hoppas kan man ju alltid! Ha en skön sommar!