Bästa morsdagen

Den här dagen har varit en av de bästa, mest fullkomliga dagarna i mitt liv! Inget märkvärdigt alls har hänt. Det var bara en sådan där dag när det stämde. Jag tog en riktig Bertildag. Gjorde ingenting annat än att vara med lillen och leva i hans tempo. Inte stressa på något sätt, eller försöka passa några vuxentider. Snacka om en övning i mindfullness. På morgonen gick vi på en skogspromenad. Det var så varmt att det ångade från stigen och han tultade fram och sjöng för sig själv. Promenaden brukar bara ta ungefär 45 minuter för mig. Men nu tog den en och en halv timme eftersom han ville gå själv och inte bli buren. Och eftersom att det var en Bertildag så gjorde fick han det. Helt otroligt så många fler sinnen som aktiveras när man går långsamt,  stannar upp och tittar på till synes obetydliga små saker – som en gråsten eller en pinne.

Sedan parkerade vi oss på en filt i trädgården tillsammans med hunden. Lillen nakenfisade och lekte med jord och jag bara låg och tittade på. Fullkomligt avslappnad. Så vill jag ligga precis hela sommaren! Jag kände mig lite fånig men jag blev faktiskt tårögd av glädje när jag tänkte på de kommande sommarmånaderna. Det är som att uppleva min barndom igen. Allting är så mycket roligare sedan lillen kom!!! 

Jag tog ut några böcker som vi läste. Det här är en favorit just nu, även om han inte har tålamod att höra färdig all text.

Och så uppvaktade jag mig själv på morsdag, eftersom det inte var någon annan hemma som kunde göra det.

Bakade kardemummakakor och chokladbröd tillsammans med lillen och så fikade vi ute. Nu sover han för natten så jag ska gå ut i trädgården igen, invirad i en filt och läsa en stund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

43 kommentarer på “Bästa morsdagen”

 1. Oh, det där ska jag bli bättre på. Att göra saker i barnens takt så blir alla glada och nöjda och dagen blir bra. Tack för en fin påminnelse om vad som är viktigt i livet!

 2. Älskade vän, GRATTIS på mors dag!! Vad roligt att läsa om din lycka idag och vad duktig och föredömlig du varit som ordnat dagen så fint för dig själv och B på mors dag.

  Love

  E

 3. Det låter som en ljuvlig dag…..och kväll! Sitter själv ute på trappen och njuter av den kvardröjande värmen…..och ljuset……och körsbärsträdet som blommar precis framför där jag sitter. Blundar och drar ett djupt andetag…..som luktar blommigt och somrigt! Mmmmm……fantastisk morsdag!

 4. Åh så härligt! Allt för ofta förväntas de små leva i vuxentid. Så mycket bättre det blir när vi lyssnar in dem lite extra. Kram

 5. Ville bara säga att jag gillar din blogg 🙂 allthop med den! dina livsnutar-poster och dina debbaterande politiska inlägg, och din Grynet inställning “ta ingen skit”. Jag gillar pyssel och trädgårdsprojekten… och alla fotona naturligtvis. Önskar dig lycka och inspiration ( så jag får fortsätta läsa bloggen). 🙂

 6. Det låter fantastiskt tycker jag!
  Att långsamt lunka på i sin egen takt och känna naturens doft är underskattat och läkande verkligen.

 7. Hoppas Du har RIKTIGT MYCKE solcreme på den lille ,det är NU som soln e som farligast…..!

  Fästingshalsband / droppar till vovvsen e inte heller fel

  1. Kanske är det så att skuggan är något Klara föredrar att ha sin lilla i, då solcreme innehåller så mycket kemikalier? Och livet på landet innebär fästingar någon gång. Se inte på livet med skyddsglasögonen på hela tiden och anta inget automatiskt om sådant som inte står skrivet. En beskäftig påminnelse om det självklara gangnar ingen. 🙂

 8. Hej Clara!
  Tack för att du delar med dig av din härliga vardag och dina fina, kloka och tänkvärda tankar! För mig blir din blogg just nu en stunds välbehövlig dos av skimrande vardagsverklighet när min egen vardag gungar.

  Kram L

 9. Det påminner mig om när jag bodde på landet, det här med att stanna upp och se saker för första gången. Det var länge sedan men jag saknar så den tiden. En kotte och dess konstruktion är så fantastisk och finurligt uttänkt… Men många gånger hastar vi förbi den och tänker på ingenting. Men snart ska jag ta min lilla krumelur under armen och hoppa på tåget upp till Dalarna och leva lantliv. Fin morsdag du hade 🙂

 10. Vilken härlig dag! Vuxenstressen kopplar bort så många sinnen och det är lätt att bli blind för allt det vackra. Bort med skygglapparna! 🙂

 11. Låter som en härlig dag! Jag minns den där boken med Pelle Svanslös. Det är härligt att komma i håg de fina dagarna från sin egen barndom när man gör mysiga saker med barnen!

 12. Gud så fullkomligt underbart! 🙂 Jag har länge läst och beundrat dig för du går din egen väg, gör det som passar dig och din familj ist för normen som alla andra! Tusen tack för alla inspiration på så många nivåer! Kram

 13. Så underbart!! Lyssnade på en förläsning en gång av en man (Bill Stenberg)som rådde till just det här att vara med sitt/sina barn på deras villkor. Verkligen på BARA deras villkor. Han sade, “testa bara femton minuter per dag och upptäck hur svårt det är”.. Något som vi bör “träna på”. Vad FINT av dig Clara att visa på just det här tycker jag! 🙂

 14. det låter helt underbart!!! och jag förstår att du mår bra efter en sån dag. tror vi mår så gott av att bara ta in naturen och långsamma intryck.

 15. Vilken härlig dag ni hade!
  Den där Pelle Svanslösboken väcker minnen, må jag säga. Dels för att den var den var en av mina favoriter, men mest eftersom den var min brorsdotters favorit. Hon ville höra den om och om igen, och när vi kom till sidan där Måns hade hällt salt i glassen vred hon sig i skräckblandad förtjusning och skrek “salt i glassen, salt i glassen!” Världens sötaste. Nu är hon 16 och har precis tagit körkort (bor i USA). Tiden går…

 16. Låter som en riktigt lugn och skön dag. Sådant ser jag också fram emot i sommar, då jag bara kommer vara med min bebis hela tiden.

 17. Jag blir alldeles strålande glad varje gång jag ser att föräldrar läser böcker för sina barn. Mitt livs kärlek är kärleken till böcker. Den föddes när mamma läste Alfons Åberg, Barnen i Bullerbyn, Tummelisa, Hallonmasken och om Elsa Beskows härliga tanter.

 18. Fy tusan va härligt! Detta inlägg fick mig plötsligt att inse vad jag ska göra mot min dagliga inre stress. Måsta bara gå ned i tjänst, jobbar för mycke och för lite tid som mamma. Gött! Och tackar så mycket!

 19. Clara, för det första så är din blogg så bra och det känns skönt med sådana som du som inte är rädda för att säga vad de tycker. För det andra så tycker jag att det är så tråkigt att det finns människor som inte har något bättre för sig, eller inte finner glädje i något annat än att klanka ner på andra. För det tredje så ger du mig så mycket inspiration att jag nästan spricker. Det är ledsamt bara att jag inte gör något med den. Men TACK, fina du är nog det jag vill komma fram till. Ps. Jag älskar ditt hus.

 20. Allt jag känner när jag ser de “små” vråna av ditt vackra hem är mmm, så vill ju också jag ha det, ja måla golvet vitt, går nog bra på mitt fula lilla laminatgolv i hallen. Ditt hem uppfattar jag som en otroligt luftigt ställe, som om där alltid är tidig sommar med tvär drag och doft av skog, härlig fågel sång och en och annan fluga som kör fast och envist försöker ta sig genom ut gernom fönstrets stängda ruta.

  Du är som ett häligt farmorslakan mjuk, med spets och fina ord, mjuk som lakanet – varm mot de du möter och full av kärlek (så som jag uppfattar dig) spets fint knypplad (efter min farmors mönster) som reflekterar en styrka gömd men starkt där och så det broderade monogrammet – du din egna person!