Such a perfect day

Idag är jag i radiohuset och spelar in och har inte hunnit fota dagens outfit. Så ni får häromdagens outfit istället. Jag ser så sorgsen ut på bilderna men jag kan försäkra att det är jag inte. Jag är peppad och glad och lite pirrig för några nya roliga jobbsaker. Men mest är jag peppad på att det ska bli sommar så att jag kan vara lite ledig från alla nya roliga jobbsaker!

( skorna är loppis liksom bustiern. Koftan är från Versace, kjolen är en äldre modell från Gina Tricot och Luellaväskan köpte jag i Indien!)

Samma kofta i ett helt annat sammanhang

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

111 kommentarer på “Such a perfect day”

 1. Hej fina Clara!
  Jag är en av dina trogna bloggläsare o älskar i princip allt du gör. Ja tycker att du ofta har bra verderingar o tar upp viktads saker här på din blogg. Ja blev glad när du kommenterade euorovission. Du tog upp att Loreen var naturlig utan kort kort o silikån. Du känns som en person som inte klä dig utmanande o att du inte är ute efter att visa upp din kropp. Så därför blev jag så förvånad över denna bild. Dina kläder lägger väldigt mycket fokus på dina bröst, vilket ja tycker är väldigt tråkig. De käns utmanande (hoppas du förstå mig rätt)
  Ja tycker mycket om dig o vill inte såra dig, utan ja är bara ute efter att upplysa dig om hur jag som läsare uppfattar detta.
  Annars tycker jag mycket om hur du klär dig.
  Tack för en fin o insperande blogg!

  1. Vad är det för fel med att visa lite bröst? De är bara en kroppsdel som alla andra, som blivit sjukt sexualiserad tyvärr.

   1. Håller med Hanna. Om det ska fortsätta så här tycker jag vi kan ta och sexuallisera killars bröst med. Kommentera på deras bilder när de har bar överkropp, att “nu tycker jag minsann du är lite för utmanande.”

    1. Håller med fullständigt, även om det aldrig skulle falla mig in att ha dessa kläder på mig!
     Skulle inte passa mig…för jag är kort och tjock! Men på Clara var det snyggt!

  2. herregud vad är det för fel med att främhäva sin kropp? dessutom eftersom clara varken har silikonbröst eller silikonläppar som du referar till i inlägget om Loreen. Clara är ingen hollywoodtjej typ “hej kolla min på mina pumpade bröst”.. så varför ens gnälla om det syns en liten klyfta?! ska alla behöva gå i polotröjor och tjocka byxor för att det ska vara ok eller?? Clara är en kvinna, kvinnor har bröst! Nånting som du verkar ha missat. Bl.a Marilyn Monroe hade framme sina bröst, men inte blev det sexuellt heller.. utan mer en kvinnlig grej!

    1. då antar jag att du tycker detta är en vedervärdig bild då.. och aaaaldeles för snuskig med http://live.drjays.com/wp-content/uploads/2012/02/marilyn-monroe13.jpg
     för tkr du det så är det ju väldigt konstigt… vad är det för fel på marilyn monroe? hur hon var som person har inget med att göra att hon aldrig klädde sig snuskigt.. och hennes nakenbilder var inte porriga. så kom inte och säg att marilyn är ett dåligt val att säga, det hade varit annars om jag hade sagt Pamela Anderson, då hade jag hållt med dig, men ej nu.

     1. Tragiskt för MM var att så pass få såg henne och uppskattade henne för hennes skådespelartalang som faktiskt var något alldeles extra. Du verkar inte kunna skilja på mina personliga åsikter, på hur MM framställs av andra och för det tredje hur hon eventuellt försökte förändra sig egen image. Jag tycker det finns många vackra bilder på MM men jag vet också att ytterst få var intresserade av henne som något annat än pinup-flicka. Och då är det dem det är fel på, knappast henne. Exemplet är väldigt illa valt, vidhåller jag, om man ska tala om vackra bilder utan sexigt innehåll.

    2. Håller med dig exakt cruella. MM var det stora sexobjektet på sin tid. Bilder av henne satt uppklistade överallt i arbetarbodar och diverse andra ställen där män samlades! Det stora dregelobjektet.

   1. Ja skrev bara min åsikt, o det står jag fast vid. för endel kan en uringning uppfattas väldigt uringad, medans för andra personer kan samma u-ringning uppfattas mer som väldigt deskret. Det beror på vad man är van vid och vad man själv tycker är okej. Nu var det inte bara själva uringningen ja reagerade på utan helheten.

     1. Måste bara fråga om ni kommenterar era vänner när de klär sig “icke klädsamt”? Eller är det enkelt att kritisera när ni inte syns? Fram med bilder på er, ni måste ju vara grymt snygga med ypperlig klädsmak som känner att ni har rätten att skriva som ni gör!

  3. Reagerade också lite, kändes väldigt “icke-clara-aktigt” på något sätt. Inget fel att visa brösten, jag reagerade mer att de känns som hon går runt i underkläder i ställer för urringat linne. De var en stor kontrast i min Clara bild.

   1. Exakt en sådan korsett tvingade kvinnorna in sin kropp i på 50-talet. Och jag lovar att den både klämmer åt och trycker!

    1. Ja och sedan förstår jag personligen inte vad det är som är så nytt och o-clarigt på den där bilden? Korsetten har jag haft sedan 2008 och den syns ofta på bloggen, lixom väskan som är ännu äldre. Skorna och kjolen hade jag också förra året. Det enda nya är koftan!

     1. Du är assnygg och inspirerande Clara. Och jag tycker inte att bilden är missklädsam alls utan tvärtom riktigt smakfull! Har saknat dina outfits, kul att du börjat igen och jag hoppas att du fortsätter och inte tar åt dig av inskränkta läsare som tycker att mammor/kvinnor ska klä sig i höghalsat och helst inte för åtsittande, gärna vadlånga kjolar. Herregud. Heja Clara!

     2. Missförstå mig rätt, i mina ögon såg de ut som underkläder mer än ett linne, men inget fel att gå i det. Vi alla klär oss vi vill och ingen ska klandra oss för de. Det är inget fel i att jag såg underkläder när andra såg en snygg outfit, vi alla ser saker och ting olika. Vi alla har olika smak.

      Clara, har följt din blogg ett litet tag och det är första gången jag ser dig i den korsetten, så blev överraskad. Hade målat upp en annan bild av dig i mitt huvudet. Idag blev den motbevisad, inget fel med det. Jag har inte fått en sämre bild av dig för det.

    2. Claras smak är claras smak och då är det Clara-aktigt 🙂 Och underklädeskorsetter är sjukt snyggt att använda istället för linne tycker jag. Hade jag så snygga bröst som Clara istället för att vara en plattis skulle jag framhäva dem varje dag! xD

     1. Samma här! Synd att jag är planka, hade jag haft lite bröst så skulle jag verkligen visa upp dem! Att ha fina, fylliga bröst är ju skitfint!

   2. Kom igen folkens. Det här är det löjligaste jag någonsin varit med om. Hur kan ni ens starta en sådan här diskussion. Clara ser helt fantastisk ut och hennes kläder är helt underbara!
    Sen tycker jag att ni är sorgliga som ens myntar begreppet “icke-clara-aktig”. Är hon en slags produkt som är färdigpacketerad utan möjlighet till förändring? Jag har läst hennes blogg under en lååååång tid och älskar det faktum att det är en människa bakom bloggen som är påhittig, smart och otroligt inspirerande, något man inte ser i många av dagens bloggar. Har även varit imponerad över att Claras läsare varit så positiva. Nu menar jag inte att man alltid ska hålla med om allt, för det är helt omöjligt. Men om man nu tycker att den här bilden var värd denna diskussion, ja då tycker jag man ska koppla ifrån internet, slänga teven och aldrig mer komma i kontakt med media då det uppenbart inte är hälsosamt för era känsliga åsikter.

    1. Håller helt med, känns som en sådan tråkig och gammal diskussion, kvinnor som trycker ner andra kvinnor för att inte vara kvinna på “rätt sätt”. Varför leta exempel på kvinnor som varit för sexualiserade (MM eller Pamela Andersson, eller Clara ;)). Diskussion hammnar på fel plan, istället borde man kan kritisera strukturer som tvingar in kvinnor (och män) i roller…..
     Mer syster kärlek i världen! Och Clara både ger och borde få mycket sån.

    2. Jag håller med (en del). Och sen, hur intressant är det att höra att folks bild av Clara har ändrats och att man blev förvånad? Kan inte den lärdomen få gå obemä

     1. …oss andra obemärkt förbi? Måste den generera en kommentar? Min bild av Clara är kanske inte så viktig att jag absolut måste skriva den.

      Framför allt inte, när det som i det här fallet inte föll så väl ut hos Clara. Kan vara värt att tänka en gång till, om det kan vara henne (/någon annan än en själv) till glädje och nytta.

      Det gäller att jobba på sin karaktär. 🙂

  4. Jag tycker det är tråkigt att man äns lägger tid på att kommentera när man vill framföra negativ kretik till en tjej som vågar! Nästa gång tycker jag att du kan hoppa över att skriva om det inte är till Claras fördel det är ändå hennes blogg!

  5. Så onödig kommentar!
   Jag vill inte vara elak men nu tänker jag vara det
   Jag brukar inte gnälla men den här kakan du bakar smakar skit
   Jag vill inte gnälla för jag gillar dig men va fan håller du på med?
   du som upplyste Clara om hur hon borde ta detta inlägg kanske borde läsa ditt inlägg igen och se att hon självklart tar ditt inlägg som negativt och dåligt, hoppa över den nästa gång för Claras skull!
   Mvh Lina

 2. Jag vill bara säga att jag tycker du är en så härlig och rejäl medsyster. Jag tycker väldigt mycket om din blogg som nog är den vettigaste jag läst. Du är vacker också på ett klassiskt sätt! Du inspirerar mig 🙂

 3. Snyggt! Det är så härligt att slippa vinterjackor ett tag nu och bara klä sig i härligt fina sommarklänningar. Blir helt lycklig av att se då fina kläder! 🙂

 4. Lyssnade på ditt sommarprat igår, kände igen mig i dina tankar om vad man som kvinna (eller människa) ska vilja göra. Jag intalade mig själv att jag ville flytta från min lilla stad bara för att det var det man “skulle” göra. Men de senaste åren jag har fått tala om för många av mina vänner att jag faktiskt Vill bo kvar här och är nöjd med det jag har. 🙂
  Tack för en fin blogg och ett fint sommarprat. Kram

 5. Åh vad jag tycker att det är roligt att du börjat med fler outfit-bilder igen! Blir verkligen inspirerad!

 6. Vill inte verka gnällig eller som en tjurtanta, men jag måste säga att jag gillade din “gamla” stil mycket bättre än den du har börjat med nu. Så som du såg ut för ett år sedan. Detta är bara en åsikt, så jag vill inte verka som en sån där typ som bara vill skriva en massa negativa kommentarer i andras bloggar. Jag gillar din blog och kommer fortfarande att följa den, ville bara säga vad jag tycker. Vill jag kika på kläder när jag kommer till din blog kan jag ju alltid titta på gamla inlägg i arkivet 😉 Kram

  1. jag tycker Clara är så fin i allt hon tar på sig, men jag håller med en aning.. hon passar verkligen extra bra i femtiotalsklänningar, och jag personligen älskar det och försöker fynda sånt jag kommer över. Så skönt med vidd i kjolen och inget som sitter åt 🙂 Men som sagt, ibland är det kul att förnya sig och bara man trivs så ska ingen säga något!

  2. ok. men vad ska Clara göra med denna info? Varför påpeka? skulle du själv gå tillbaka till en stil du hade förut för att andra tycker det? Sådana här kommentarer är så jävla meningslösa.
   Jag tycker det är skönt att se människor förändras!
   Heja Clara!

   1. Ojoj…tagga ner en aning. Man har väll rätt att säga vad man tycker om det är på ett vänligt sätt, så som hon skrev. Det är bara en tanke från en läsare, som uppenbarligen gillar Claras kläder. Du behöver inte bli så upprörd över det. Det är också meningslöst.

    1. Tack Betts!!
     För det är i den stilen jag tänkte svara. Skulle aldrig falla mig in att säga till någon att byta klädstil, aldrig i livet…även om jag så skulle tycka att de ser hemska ut. Clara ser bra ut, jag skrev så bara för att är min åsikt. Jag är dessutom övertygad om att Clara inte tog illa vid sig. Jag gillar Clara och jag tycker hon är helt underbar, verkar vara en stark person som står med båda fötterna på jorden. Jag beundrar människor som Clara. Precis som Betts skriver tycker jag bara att hon klädde bättre i den stilen hon hade förra året, lite shabby chick så att säga, men det är för att den stilen tilltalar mig mer… Hon är fortfarande lika underbar. Som sagt, detta är min åsikt och jag vill inte trampa någon på tårna och det är väl tur att vi alla tycker olika. Att jag skrev det jag skrev är för att jag tror snarare att Clara uppskattar ärlighet så länge man inte är elak och elak skulle jag aldrig få för mig att vara vare sig i irl eller i cybervärlden. Clara driver ett företag, detta är hennes firma och som alla andra företag vill man oftast få alla slags input och all kritik. Kritik är som sagt bra så länge det inte blir personliga påhopp och mobbing. Det jag skrev är INTE mobbing och inte heller ett personlig påhopp, inte i den meningen.
     Jag hejjar på Clara och hon är min absoluta favorit bland bloggare!
     Kram

    2. jag var inte sååå taggad (din tolkning)… men varför har man rätt att alltid säga vad man tycker om folks kläder? bara en undran…

     1. Jag tycker absolut inte att man har någon som helst rätt att kritisera andras kläder. Jag skulle aldrig få för mig att gå fram till ngn och säga att det som den har på sig är fult, skulle ngn fråga mig och jag inte gillar kläderna så säger jag att det inte faller mig i smaken, men jag skulle aldrig säga ngt så elakt som att jag tycker att ngt är fult. Varför? Jo för jag tycker det är direkt elakt och jag anser att man kan lägga fram kritik på ett finare sätt när ngn ber om att få höra den. Kan tyckas onödigt att jag skrev det jag skrev här i kommentarsfälten, och jag kunde ha hållit det jag tycker för mig själv, men jag ville bara säga vad jag tycker. 🙂 Dock som sagt så tycker jag itne att hennes kläder är fula, de är fina och jag gillar den annorlunda stilen som är blandad, men jag tycker helt enkelt att hennes klädstil var finare innan då det var lite bondromantik över det hela. Sen precis som du skriver är det ju alltid kul med förändringar.. 🙂 Kram på dig! <3

    3. NEJ! Helt jävla fel, man har INGEN JÄVLA RÄTT ATT OOMBETT KOMMENTERA ANDRAS UTSEENDE. Vafan folk vart kommer ni ifrån? INTE OKEJ!

     1. Mor Natalie:

      “Jag tycker absolut inte att man har någon som helst rätt att kritisera andras kläder. ”

      Okej, men det är precis det du gör. Att nämna att Claras kläder var finare förra året i kommentarsfältet till en dagens outfit är kritik, hur konstruktiv du än tycker att den är. Fast jag förstår liksom inte vad Clara skulle ha för behållning av att höra det. Det är bara du som får behållningen; känslan av tillfredsställelse när du får säga precis vad som faller dig in.

      Även fast det är internet så är det INTE OKEJ. Det är en människa av kött och blod du har att göra med.

      Tänk dig att din kompis visar dig en ny klänning. Din kommentar på det: “Vill inte verka gnällig eller som en tjurtanta, men jag måste säga att jag gillade din ”gamla” stil mycket bättre än den du har börjat med nu”.

      Du talar emot dig själv och bryr dig bara om dig själv i den här kommentaren. Om du nu inte har jättegoda argument för varför Clara ska byta till sin gamla stil igen, vill säga. Kan verka hårt, men det är som sagt en människa du har att göra med och även i bloggvärlden behövs empati.

  3. ” jag vill inte verka som en sån där typ som bara vill skriva en massa negativa kommentarer i andras bloggar.” Nei. Men det er du…

 7. Wow, smashing! Ångrar fortfarande att jag inte köpte den där koftan när den fanns i butik. Men väskan tar priset – gu va läcker!

 8. Jag kom bara på en sak, Clara, kan du inte lägga upp en video eller ett ljudklipp på när du sjunger efter som du skrev en gång att du är en jäkel på det? Har för mig att du för flera år sedan länkade men det funkade inte på min dator då..

 9. Du är jättefin och sina bästa kroppsdelar ska man ju såklart framhäva! Men jag undrar, (en självklar fråga kanske?) har du koftan uppknäppt sådär på riktigt eller var det bara just då i stunden för själva fotot? Kram!

 10. Rätt stil där Clara. Det är oförskämt att komma med sådana påståenden om man inte bett om dem. Jag skulle aldrig tänka mig att komma och “klappa” någon på huvudet och göra som vissa gör. Har man inte bett om en åsikt så finns det ingenting som tyder på att man bryr sig eller vill ha en. Som någon skrev ovanför att outfit bilder är detsamma som att be om åsikter är bullshit i mina ögon. Du sprider inspiration i allt du gör och oavsett om jag gillar allt till hundra procent eller inte tänker då jag inte klaga. Vi läsare borde se det som ett privilegium att få ta del av dig och ditt liv. Fortsätt ryt ifrån. Kram.

 11. Underbara bilder Clara. Gillar speciellt den första där dina blå ögon framhävs så vackert. Färgerna piggar verkligen upp. Härligt! Tack för en toppenblogg. Jag är rätt dålig på att följa bloggar men din har jag slaviskt följt sedan i höstas och hoppas kunna göra det långt framöver!

 12. Vilken fantastisk kjol Clara! 🙂 Älskar när man hittar sådana plagg, med äldre känsla, i butiker idag! Inte alltid så lätt att hitta godbitarna på second hand-butikerna, så då är det härligt då man kan hitta fint i butikerna i stan!

 13. Åh du snygga människa! Du är en sann inspirationskälla! Önskar jag också vågade bära så fina färger! Kram på dig!

 14. Glöm inte att “Clara” lyssnar. Hon är inte en virtuellt påhittad person som man bör recensera. Hon är en verklig människa och hon läser troligtvis också era kommentarer. Kan vara bra att påminna sig själv om ibland…

 15. Fint! Var själv sugen på den kjolen när den såldes men det blev en marininspirerad klänning istället

 16. Gult är FINT! Inte på mig dock.. Eller jo, senapsgult. Bra info va?!:-) Älskar din blogg, älskar att du ej bara rapporterar om bebis med böjveckseksem och mosade morötter utan om a l l t mellan himmel och jord. You go sista’! :-))))

 17. Fina Clara, du är så vacker och har en inspirerande personlig stil. Hoppas verkligen att du fortsätter att lägg upp dina outfits. Människor som kommenterar andras klädval och utseende på bloggar är ofta fega som inte skulle våga fälla en sådan kommentar i verkligheten. Och vem ger dem rätten att göra så? Att tänka en tanke och inte dela en annan människas smak är en helt annan sak än att yttra den. De här människorna visar bara sin brist på vett och uppfostran, tycker jag. Låt dig inte påverkas!
  Kram från en tjej på 47!

 18. Vad härligt med gult! Önskar att jag vore lika modig som du när det gäller färger på kläderna 🙂

  Dessutom : PINSAMT att folk ens kan med att lägga negativa kommentarer, de klär sig säkert exemplariskt själva…

 19. Hej Clara!
  Jag ville bara tala om att jag tycker att du är väldigt vacker och undrar om du minns var du köpt din kjol någonstans?

  Kram på dig!

 20. Älskar koftan, var väldigt gravid när den kom ut i butikerna och missade att införskaffa en själv. Men i övrigt ser du mycket tjusig ut.

 21. Clara, för och främst du är vacker!

  Sedan så att även om man har en stil så kan ha olika dagar när man känner för olika typer av kläder, det gör jag iallafall. Tight och uringat ibland, 50-tals klänning och höga klackar eller jeans och t-shirt och gympadojor.

  Kram

 22. Usch vad fin du är!
  Och bilderna är helt fantastiskt vackra. Tror bestämt jag måste spara dessa bilder i min inspiration-mapp på datorn.
  Underbart. 🙂

 23. Vilken fin outfit. Inte alla som passar i gul kjol (känns det som iaf), men det gör du 🙂

  Superfin bh, eller vad man kallar den. Bra kombination!

 24. Nu har visserligen Clara skrivit ett inlägg som berör just de konstiga och opassande kommentarer som dykt upp under detta inlägg. Men ändå.

  Ni som skriver att hennes kläder är “opassande” eller “att det ser ut som hon har glömt tröjan”, var kommer ni ifrån? Vilken inskränkt liten sten bor ni under? Vem ger er rätt att bedömma hennes klädsel, och om ni tycker att den är opassande kan ni väl snörpa på munnen framför datorn och sen lämna det där? Vad är det i er som kräver att ni nödvändigtvis vill knappra in den där kommentaren om en “osmickrande kjol” så att Clara minsann ska se den. Vad tror ni att det åstadkommer? Intet mer än att vi bekräftar tesen om att tjejer är förjävla bra på att klanka ner på varandra. Om man inte gillar någonting är det väl inget mer med det, men inte skulle jag gå fram till en tjej på stan och säga att “den där kjolen minsann inte smickrar din bakdel”.

  Allvarligt talat.
  Vuxna människor borde veta bättre än så.

 25. OMG VA SNYGGT!! Jag dör! Helt fantastisk komposition! Och väskan gjorde min dag! Vilken underbar! Måste absolut leta åt en liknande! Jag har inte sett en sån vacker väska på flera år!

 26. Vilken fruktansvärt bedårande klädsel!! Totalälskar spetslinnet med den färggranna koftan. Coolaste mamman i stan!!

 27. supersnygg outfit! håller med i det många redan sagt: det är så jäkla gött att du börjat lägga upp outfitbilder igen. det var bland annat din blogg som inspirerade mig till att börja köpa mer second hand och dessutom att börja sy om och göra själv 🙂 stort tack för det!

 28. Ååååh! Vilken underbar gul kjol! Något gult lär nog hitta in i min garderob inför sommaren 🙂 Superfint hela alltet!

 29. Jag bara älskar väskan (det andra är snyggt det också förstås), men jag är väskoman. Skulle åka långt för den, men till Indien kommer jag nog inte. Kan man köpa den på nätet?

 30. Jag bara älskar väskan (det andra är snyggt det också förstås), men jag är väskoman. Skulle åka långt för den, men till Indien kommer jag nog inte. Kan man köpa den på nätet?

 31. Åh, det där var alltså i slutet av maj. Jag saknar sommaren så. Denna outfit är en av de absolut finaste jag sett, underbart somrig och fin!