En dagens

Idag hade vi öppet gårdsbutiken igen och krängde ätbart för glatta livet – så vad passade då bättre än att bära min frukt och bär-kofta? En gammal favorit (Versace for H&M). Kjolen har jag fått av syrran och det är ett loppisfynd. Amningslinnet är även det från H&M och riktigt bra faktiskt. Det blir lite fler outfitbilder här på bloggen numera  – är roligt att klä sig nu igen när jättebulan är borta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

39 kommentarer på “En dagens”

 1. En sådan söt liten kofta. Undrar vad den lille har fått för namn! Kommer du att berätta det sedan?

 2. Mycket upplägg innan bebis kom men nu hålls vi på halster minsann. Blev det en han eller hon? Hur gick allt? Namn????? Men det är klart, vi måste ju titta in varje dag för att
  kolla om du yppat något, smart!! 😉

 3. Clara, är nyfiken på hur du känner dig i kroppen nu? Tänker på inläggen om hur träning ändrat hur du mått under graviditet; känner du skillnad även nu efter denna grav jämfört med efter Bertil kom? Hoppas såklart du mår toppen, vilket du ser ut att göra! 🙂

 4. Clara gjorde ju likadant med Bertil, väntade med att gå ut med hans könstillhörighet på bloggen. Det coolaste vore att denna gång inte ägna någon uppmärksamhet alls åt alla kommentarer med frågor. De lär ju kunna hitta anledningen i gamla blogginlägg. Men det kanske blir lite sport att formulera sin fråga så pass provocerande att man blir citerad i kommande förklaringsinlägg?

  1. Sätt gärna en länk till var jag kan läsa om hur Clara tänker kring detta med att avslöja babyns kön. Jag respekterar verkligen hennes val men skulle gärna höra om varför hon gör som hon gör eftersom hon ofta har så kloka tankar. Jag har inte följt hennes blogg så länge och det är verkligen inte lätt att hitta ett visst inlägg då du inte vet vad du letar efter eller när det skrevs.

   1. Förra gången fick väl Clara någon form av förlossningsdepression/hade svårt med anknytningen i början. Kanske inte så kul att bombarderad med frågor innan hon förlikat sig med situationen/kommit in i rollen som mamma. Därför tycker jag vi ska “låta henne vara” den här gången och endast gratulera och skriva snälla saker, inte pressa henne. Hon berättar det hon vill i sin blogg punkt slut.

 5. Tänkt, att jag har inte alls reflekterat över könstillhörighet. Varför är det så intressant?

  1. Jag tycke det är jätteintressant! Av REN NYFIKENHET och inget annat! Helt övertygad om att 99,9 av alla blivande föräldrar någon gång under graviditeten tänkt tanken ” undrar om vi får en pojke eller flicka?” Av ren nyfikenhet. Inte för att det spelar någon som helst roll.
   Hade Clara valt att skriva “Det blev en pojke” eller “det blev en flicka” så hade ju aldrig denna diskussion uppstått överhuvudtaget, men det är nog Clara medveten om också eftersom det blev samma sak när Bertil föddes. Självklart gör Clara som hon vill och allt det där, eftersom det är hennes blogg osv osv men jag fattar ingenting.
   Men självklart är det fantastiskt med ett nytt litet liv! Så stort grattis till bebisen!

 6. Hej Clara, vad fin du är! Och stort grattis till liten fin bäbis! Jag var gravid samtidigt som dig och anade att vi skulle ha barn ungefär samtidigt! Nu sitter jag och ammar min lilla skrutt som föddes 24 juli:) Så det är liksom ännu roligare att följa din blogg nu!

 7. Du ser så pigg ut, strålar glädje och energi! Härligt. & så kort tid efter förlossningen. Du ser fantastisk ut! Jag kände mig som Mårran i Mumin en bra tid efter förlossningen med en kropp som inte ville vara med & foglossning som 2½ år senare fortfarande spökar. Men så himla inspirerande att se dina bilder! Ska definitivt ta fasta på det du skrivit om att hålla igång & röra på sig om jag blir gravid igen. Inte bara lägga mig ned & låta graviditeten med trötthet & smärta ta över.

 8. Vilka fina bilder! Och supersnygg kofta!
  Om jag hade bott närmare så hade jag handlat i er butik 🙂

  Josefinaelma.blogg.se

 9. Å jag undrar så mycket hur jag ska klä mig bekvämt med mina amningsbröst. Ursäkta för nedanstående information, men jag undrar om du har tips..
  Linne är ju bra skönt, men mina tuttar läcker så mycket att jag måste ha inlägg hela tiden. Det i sin tur gör att det ser ut som jag har gigantiska bröstvårtor som pekar ut och då vill jag liksom dölja det.. Men det är ju döjobbigt i denna värme! Jag har provat vadderade bh, men tycker de klämmer och skaver. Tycker också det är jäkligt svårt att hitta bh som passar när en välsignad med stort behag. Hur gör du?

  1. Ett tips är just HM:s amningslinnen som är rätt rejäla! Och bra inlägg som är tunna och smidiga, byt hellre ofta tänker jag – jag körde bara på MAM:s som förvisso var dyra men värda. Är omiljövänligt med engångs, visst, men de i flanell klibbade fast på mig (ouch!!) och ville bevara ett litet uns av värdighet och slippa jättetjocka inlägg som syns…så MAM är tipset, de finns på Apoteket!

  2. Kan du tänka dig engångs (jag köpte i tyg men läcker också för mig) så tycker jag liberos är de bästa av de jag provat. Syns inte genom bh:n, finns i hudfärgat så går ha under vitt linne och ingen sådana där “bröstvårta” som vissa skydd har. Lycka till!

 10. Grattis igen Clara! Jag går med längtan och glädje in här varje dag för att få njuta av dina ord och bilder! <3 Jag sitter med en stor "bullmage" och väntar på min Trea, som beräknas komma om 4 veckor och först idag har jag "arbetat klart" för sommaren. Som jag längtar efter att få träffa denna lilla parvel! Så gott att se dig, du ser så stark ut i din kropp, du fullkomligt lyser! <3 Allt gott från mig!

 11. Könsrollerna verkar ha blivit neuros ämne i denna generation. Är det för att göra det mer märkvärdigt med hen och alltihop? Varför? Det verkar vara ett välskapt barn du har fått. Är det så ansträngande med förväntningarna ang pojke/flicka så det inte ens går att berätta om det.

  1. Att “könsrollerna verkar ha blivit neuros” var intressant formulerat! Skulle vilja säga att könsroller ÄR en form av neuros, skapad av socialisationen och samhällets (skilda) förväntningar på respektive kön. (Ja och så FINNS det ju faktiskt fler kön, det är inte en binär historia) Förstår Clara helt och fullt, eller rättare sagt, VARFÖR är könet så jädra viktigt? Min son blev vips en pojke för att han hade en rosa häromveckan. Neuros? Inte var det min i sådana fall! http://www.patriarkhatet.wordpress.com

    1. Jag tycker inte heller könet spelar någon roll, därför förstår jag inte varför man inte berättar det?

     Om nu läsarna är nyfikna på att veta, kan man väl bjussa på denna lilla information?

     Jag tycker människan är viktigare än könet, könet är en bisak, och kan uttyckas i en mening. “Det här är vår son/dotter”.

     Bör kanske tillägga att jag är feminist så att jag inte får en rad påhopp…

     1. Jag förstår överhuvudtaget inte varför man inte kan berätta vilket kön barnet har. Det är ju en del av barnets identitet. Genom att inte vilja berätta antyder man ju direkt att det ena könet har ett lägre värde än det andra. Snacka om att stödja könsdiskriminering.

   1. Det är inte viktigt vad det är för kön, men man kan få vara nyfiken utan att lägga några som helst värderingar i det? Var du aldrig någonsin nyfiken när du väntade ditt barn och tänkte tanken ” blir det en pojke eller flicka?

    1. Klart att man är nyfiken på sitt eget barn om pojke eller flicka och så vidare. Men Clara är bara en bloggare inte en personlig vän. Jag är mer förvånad över att hon överhuvudtaget lägger ut bilder på sina barn i en arbetsblogg. Det är säkert en generationsfråga. Men jag tycker att barn ska slippa vara med på bloggar/facebook och i andra officiella nätsammanhang, så länge de är för små för att själva avgöra hur de vill ha det med den saken.

    2. Ärligt talat hade jag mitt fokus på andra saker än kön, som till exempel om det skulle överleva eller ej (flera missfall tidigare) och om det skulle födas friskt. Varken jag eller min man ville veta könet. Jag var mer nyfiken på vilken liten person jag bar i min kropp snarare än vad det skulle ha mellan benen. Men alla är vi olika.

     1. Självklart fokuserade jag också på om mitt barn skulle vara friskt! Det gör väl alla? Eftersom jag liksom du, haft 2 missfall tidigare var ett friskt barn det enda som betydde något för mig/ oss, men det hindrar väl inte att man får vara nyfiken på om det är en kille eller tjej? Det kan väl ändå inte på något sätt vara fel? Vi tog inte heller reda på barnet kön innan vilket jag tyckte gjorde förlossningen extra spännande.

 12. “Hålls på halster minsann”? (En reaktion på bland andra kommentaren från Anna Fredriksson).

  Usch för denna otroliga hets över att vissa människor åligger att roa oss andra. Dessutom görs det ingen skillnad på om personen i fråga precis fött barn eller möjligen inte mår bra.

  Vissa tycks tro att Clara klämmer ur sig fyndiga och välskrivna artiklar i sömnen och knäpper av vackra outfit-bilder från TV-soffan..

  Ett nytt liv har fötts, det största och mest omvälvande som kan hända en människa har hänt Clara. Och människor som hon inte ens känner har mage att kräva underhållning (= att hon återgår i arbete) dagar efter förlossningen. Dessutom tycker sig läsare ha rätt att få veta privat information om hennes nyfödde/a. Jag förstår det inte, hur tänker ni?

  Tagga ner, visa hänsyn och sluta stressa!

  Till dig Clara.. Stort GRATTIS, ta den tid du behöver och lite till. Jag hoppas att du mår bra och att du på något sätt kan distansiera dig till hetsen på bloggen. Du är inte skyldig oss läsare något! Sköt om dig/er!

 13. Är det på allvar? Att någon verkligen bryr sig? Överhuvudtaget?

  Om bloggarens barns kön alltså.

  1. Jag tror inte att någon BRYR SIG, klart inte könet spelar någon som helst roll, men man kan väl få vara lite nyfiken. Inget konstigt med det.

 14. Vilken härlig kofta! Jag är så imponerad över hur ni hinner skörda allt och ha gårdsbutik, wow. Du och nytillskottet alltså, så himla fina!:)

 15. Men kolla på de små spinkebebisbenen!! Jag dör! Och det rycker i äggstockarna:) Vilken fin outfit förresten! Kram!

 16. Att folk orkar bry sig om huruvida det är en pojke eller flicka? Vad har det för relevans? Såg att någon i tidigare kommentarer på något annat inlägg tog upp en hel HEN-debatt bara för att det inte avslöjats något kön på bebisen i bloggen. Ingen som noterat att Clara inte har använt sig av ordet “hen” heller? Det har ju inte skrivits något där det finns utrymme för att slänga in en könsbenämning. Måste hon slänga in ett “By the way, det är en pojke/flicka” bara för att folk ska vara nöjda? Förstår inte.

  Någon skriver också att “eftersom det inte är någon big deal med könet så varför inte bara säga det?”, men så länge folk bryr sig huruvida det är sagt eller inte sagt så är det en big deal. Vore det ingen big deal så skulle ingen lägga något värde i varken att folk berättar eller inte berättar könet på sina barn.

  1. Om det är en pojke eller flicka har väl ingen relevans alls, men man kanske bara är nyfiken? Det handlar väl inte om att “orka bry sig”, det spelar väl ingen som helst roll vad är för kön på Claras barn men man kan väl få vara lite nyfiken? Har du aldrig varit det när någon i din närhet fått barn?

 17. ahhhh–i love the picture with you and the baby! very adorable! your outfit is very pretty, too!