Lammfärsbiffar med guacamole

Stor klick limegrön guacamole ovanpå lammfärsbiffar serverade på blått porslin med gula stavar av papriak till.

God middagsmat (som även små skruttar gillar) är lammfärsbiffar.

Biffar gjorda av lammfärs vi köpt av en bonde i närheten.

Smakar suveränt med en rejäl klick guacamole och en sallad på sidan.

Så enkelt fixas biffarna:

Jag finhackar lök och låter fräsa i lite smör tillsammans med en nypa berberi (bästa kryddblandningen).

Sedan gafflar jag ihop färsen med löken, salt peppar och ett ägg så att den håller ihop.

Därefter formar jag till biffar och steker på båda sidor. Klart!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

32 kommentarer på “Lammfärsbiffar med guacamole”

 1. Nu fick jag världens guacamolesug, får nog bli det till middag! Gällade bilden du la upp tidigare, den med älgen – såg den imorse & fick sån hemlängtan att jag började gråta. Norrland kallar!

  1. skulle kalla det för “kryddad peppar”. Det finns säkert en massa recept på nätet..men ska du ha orginalet får du nog åka till etiopien 🙂

 2. Ser supergott ut, och jag gjorde själv biffar häromdagen fast med gräddsås, potatis och lingonsylt till. Enkelt är oftast godast! Är lite nyfiken på kryddblandningen Berberi. Aldrig hört förut 🙂

 3. Men varför fick jag och satte mig framför datorn när jag egentligen är vrålhungrig? Nu vill jag ju ha det där till middag, det lät ju supergott! Och inte en enda ingrediens till det där har jag hemma. Förutom salt och peppar. Det får bli lax istället.

  1. Det räcker med salt och peppar i färsen och sen kan du steka i en massa smör (eller ännu bättre, grilla). Tillbehören höjer resten. 🙂

 4. Tänk på att lök å vitlök är INTE lämpligt för barn UNDER 3år,njurarna kan fara illa.

  1. Äsch. Det mesta är olämpligt för små barn om man inte tillämpar ngn form av måttlighet. Lite lök kommer inte skada barnet. Men vill man vara säker kan man väl ge barnen lite lök med betoning på lite. Finns inga råd kring det i Socialstyrelsens allmänna råd.

   1. Gå in på barnkäkar siten klicka dej fram på vad barn i olika åldrar ska å inte ska äta.
    E själv barnsjuksköterska å vi rekomenderar föräldrarna att INTE ge barn NÅGON FORM av lök innan treårs ålder!
    I en sådan blandning som guakamole så e det ju rätt mycket lök……

    1. Det där tror jag inte ett dugg på Majblomma. Varken att barn inte ska äta lök eller att du arbetar som barnsjuksköterska. Kan inte se någon anledning till att lite lök skulle vara farligt. Testa att stava som någon som faktisk gått ut lågstadiet nästa gång och kom med hållbara argument så kanske du blir bättre trodd. / snart leg.ssk

  2. What?? Det enda jag har hört som barn under 1 år inte ska äta är typ salt. T o m i den boken vi fått från BVC finns det lök och vitlök med i barnmaten – även till barn under 1. Så käka lök säger jag!

  3. Det hade jag ingen aning om. Har två barn, 6 och 2 år, de äter massor av vitlök i maten. Har inte ens läst att det kan vara skadligt.

 5. Hej Clara!
  Tack för en UNDERBAR blogg!
  Du är helt fantastisk, oavsett vad folk skriver om din outfit! De är bara avundsjuka!!
  Jag har precis börjat blogga, med insperation av dig, och undrar om du alltid använder datorn när du lägger upp inlägg, eller om du använder din telefon.
  Jag lägger in de flesta inläggen från min iphone, men lyckas då inte lägga upp några bilder, vilket jag tycker är supertråkigt, då foto är ett av mina stora intressen!
  Är det någon som kan hjälpa mig med detta problem?
  Ni är också välkomna att besöka min ganska nya blogg!!
  Kram! pyssligafia.blogg.se

 6. Åååh. Vad gott det låter! Tummen upp för Etiopisk peppar. Jag brukar ha det i köttfärssås oxå.

 7. Åh gott! Berberi är bästa kryddan, min sambo är från Etiopien och vi gör vår egna berberi, rekomenderas verkligen. Funkar till (nästan) allt! Galet gott. =)

 8. Älskar din blogg men det känns alltid lite trist när det är köttisgrejer med. Jag veeet ju att du ofta även gör reklam för vegomat med men skulle ändå helst slippa se köttet. Kanske försöker du påverka folk att välja ett kött som är lite mindre dåligt eftersom du ofta (alltid?) skriver var du fått det ifrån men kött är alltid lidande för den som är på tallriken.

  1. Det är till att vara känslig! Det finns alla sorter på vår jord och det är stort att acceptera det!
   Jag är omnivor, precis som människan varit sen urminnes tider och nu vill du slippa det! ÖJ öj öj!!!

   1. Ja, eftersom lidandet är ofattbart för att vi ska få kött på tallriken. Det är inte jag som är känslig utan ni andra som är okänsliga:)

 9. Enkelt och gott. Det har maste jag laga. Vilken fin ide att bara gora biffar och guacamole och kanske sallad. Med guacamole kan jag nog till och med fa i mina svarforaldrar lammbiffar som i vanliga fall tror att lamm ar konstigt! Jag har precis friterat 40 falafel bollar sa det har kan ju bli ett trevligt alternativ!

 10. Det känns som en evighet sedan jag började läsa din blogg och jag tycker mig komma ihåg att du var vegetarian då. Rätta mig om jag har fel.

 11. Denna blogg tillhör Clara, hon får väl lägga upp vilka bilder som helst om mat etc. Fattar inte att folk orkar klaga. Läs inte bloggen om det ska vara så. Kanske folk även stör sig på att läsa mattidningar?

  Vegetarian eller inte, who cares? Det är bara bra med blandad kost. Kött, fisk, fågel, “vegomat”.