Äntligen börjar jag få lite ordning på ateljén! Jag känner mig faktiskt lycklig när jag tänker på det. Att äntligen ha en plats för kreativitet. Med massor av utrymme, förvaring och arbetsytor. Väggarna fick färgen tyll från Colorama. En svagt smutsrosa nyans.

Jag satsade på rejäla nya skåp från Ikea. Liatorp, närmare bestämt. 4 stycken för maximal förvaring.

Gardinerna är ett loppisfynd. Skrivbordet har jag fått överta från pappa. Golvet slipades och målades högblankt vitt för att reflektera så mycket ljus som möjligt.

Det var ren njutning att sortera in mina tyger i prydliga högar och kordinera efter storlek och färg. Stoppa gardinpluppar, knappar, dragkedjor och resårband i små behändiga lådor.

Sortera mina porslinsfärger, textilfärger, acrylfärger, vattenfärger…

Kläder jag ska sy om, laga eller ändra till hänger redo på klädstången. 

Skrivbordet står framför fönstret och jag tittar rakt ut i en björk och över åkern. I våras hade en fågel sitt bo just utanför min ruta. Första parkett, ulliga fågelungar.

Även ungar som inte är ulliga trivs bra här…

Lådan fullproppad med alla mina udda tapetrullar och så min gamla Husquarna – trotjänaren!

Mitt på golvet har jag satt ihop två skrivbord till en stor arbetsyta för att sy och rita. De har olika höjd, så jag ska bygga upp den vita med rundstav. Har bara inte hunnit än…vimpeln har min syster sytt till mig.

Ovanför bordet hänger ny fin Ikealampa. Provdockan står redo för att tas i användning.

Jag känner mig så glad och lättad att det äntligen är (nästa)färdigt! Nu är jag redo att börja skapa och vara kreativ. Njuter!