Ateljén

Äntligen börjar jag få lite ordning på ateljén! Jag känner mig faktiskt lycklig när jag tänker på det. Att äntligen ha en plats för kreativitet. Med massor av utrymme, förvaring och arbetsytor. Väggarna fick färgen tyll från Colorama. En svagt smutsrosa nyans.

Jag satsade på rejäla nya skåp från Ikea. Liatorp, närmare bestämt. 4 stycken för maximal förvaring.

Gardinerna är ett loppisfynd. Skrivbordet har jag fått överta från pappa. Golvet slipades och målades högblankt vitt för att reflektera så mycket ljus som möjligt.

Det var ren njutning att sortera in mina tyger i prydliga högar och kordinera efter storlek och färg. Stoppa gardinpluppar, knappar, dragkedjor och resårband i små behändiga lådor.

Sortera mina porslinsfärger, textilfärger, acrylfärger, vattenfärger…

Kläder jag ska sy om, laga eller ändra till hänger redo på klädstången. 

Skrivbordet står framför fönstret och jag tittar rakt ut i en björk och över åkern. I våras hade en fågel sitt bo just utanför min ruta. Första parkett, ulliga fågelungar.

Även ungar som inte är ulliga trivs bra här…

Lådan fullproppad med alla mina udda tapetrullar och så min gamla Husquarna – trotjänaren!

Mitt på golvet har jag satt ihop två skrivbord till en stor arbetsyta för att sy och rita. De har olika höjd, så jag ska bygga upp den vita med rundstav. Har bara inte hunnit än…vimpeln har min syster sytt till mig.

Ovanför bordet hänger ny fin Ikealampa. Provdockan står redo för att tas i användning.

Jag känner mig så glad och lättad att det äntligen är (nästa)färdigt! Nu är jag redo att börja skapa och vara kreativ. Njuter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

95 kommentarer på “Ateljén”

 1. Ljust, fint och inspirerande:-)
  Tänk på att det är din arbetsplats, skaffa en bra arbetsstol!

 2. Snyggt jobbat. Finns ingen bättre pepp än att ha ett alldeles eget rum att skapa i. Husqvarna ruuuuuuuules! Ha det fint fint!

 3. Wow, vad fint det blev! Förstår att du får ny energi av att arbeta där. Ljust, fint och trevligt!
  (håller med Ulle om att du behöver en mer ergonomisk arbetsstol)

 4. Himmel och pannkaka vad fint det blev! Inte för att jag trodde annat, men det var ändå kul att äntligen få se resultatet efter alla timmars ansträngning!

 5. Fantastiskt fint! Vi har tydligen gjort samma sak i sommar, jag och min fästman fixade också en gemensam ateljé åt oss av två minimala “barnhytter” i vårt sommarhus. En vägg revs, tre inbyggda sängar och ett inbyggt skåp likaså, lister och paneler sattes på plats och allt blev skinande vitt och fint! Dock är rummet mycket mindre än ditt, svårt att fotografera hur det ser ut! Snyggt jobbat i alla fall, visst var det värt allt slit?

 6. Jättefint, Clara! Jag håller också på att möblera om hemma hos mig. Än är det lite knapert med möbler och inredningsprylar men snart serru. Då blir det andra bullar!

 7. Ljuvligt!och inspirerande…vilket underbart arbetsrum, där kommer du säkerligen att skapa unika ting i massor. Gillar vimpeln i taket – tror att jag ska göra något liknande fast på mitt eget sätt.
  Ha det fint! och njut nu av din fina ateljé!

 8. Bra jobbat! Bra idé att satsa på ordentlig förvaring i massor. Enhetligt och snyggt, dessutom praktiskt. Det blir ändå personligt med fina tyger, askar och saker. Grattis till en fin ateljé!

 9. Åh, vad fint … vill också ha 😉
  Tur att jag förhandsbeställt din bok. Jag hoppas på ännu fler fräscha och inspirerande bilder.
  kram /Paola

 10. Grattis! Vad fint det ser ut. Mitt arbetsrum är bara 8 kvadrat, men det är mitt.

 11. Vilken härlig atelje! Ett perfekt rum för dej, alla som pysslar borde ha ett sånt rum! Själv har jag ett enda sånt där Ikea-skåp med hobbygrejer, men drömma får man! Fågelbo utanför fönsterrutan är ju verkligen pricket på i:et. Grattis till ditt fina rum!

 12. Grattis till ett fin-fint arbetsrum. Drömmen är ju att kunna organisera upp allt kreativt material man har, så det blir överskådligt och inspirerande. Och du har ju dessutom fått A room with a view…

 13. Åh vad fint! Det är mycket kättare att vara kreativ med lite ordning och reda och ordentligt med utrymme – grattis till årets finaste kontor! 🙂

 14. å vad ljust å fint det ser ut, kul med vimplarna inne ,jag har sådana utomhus men kan ju ha dem inne oxå 🙂 snygga skåp du skaffat

 15. Åhh vilken dröm, verkligen superfint 🙂 åh den där söta lillungen är ju bara för söt <3

 16. Du har fått till ditt arbetsrum fint praktiskt trivsamt villket underlättar när du börjar arbeta igen. Unna dig själv ibland lite blommor och ljus i ditt arbetsrum nu när mörkret börja falla på. Nu Clara kommer energin att flöda igen.

 17. Bra jobbat – riktigt fint! Så himla avundsjuk blir jag dock – för jag vill OCKSÅ ha plats med en egen ateljé i vårt hem, men vi bor ju bara i en tvåa!
  Njut på du..!

 18. Wow, super snygg ataljé. Blir riktigt avis. Lycka till mad alla små och stora projekt.

 19. Det blev verkligen jättefint! 🙂 Vad skönt att ha sin egen kreativa oas, att slippa arbeta ifrån köksbordet och framför allt att kunna stänga om sig! Jag längtar till hus så att jag slipper trängas med leksaker, post och annat krafs varje gång jag ska rita/måla/sy/pyssla.

 20. Jättefint! Men var beredd på att sopa! Vitt golv, varenda liten smula, hårstrå syns men man kan vara tolerant mot sånt med.

 21. Där är den! Jag jobbar på Ikeas lampavdelning och vi kollegor har pratat om att den där lampan kommer man få se på en mängd bloggar framöver (eftersom den är så snygg)…och du var nog först ut.

 22. Vilken härlig blogg du har & en fantastiskt fin atélje att vara kreativ i !
  Bara att skapa loss alltså..:-)

  Varm hälsning Johanna

 23. Men gud så fint!! Man vill ju bara flytta in…. Vet du var man kan köpa såna ärtiga vimplar om man inte har en syster som syr åt en 🙂 ?

  NJUUUT av din superfina nya ateljé!!

 24. Så himla fint och inspirerande! Jag älskar den där känslan när man äntligen tagit tag i en fet ångesthög som man gått och dragit på och bara gör det! Förstår att du är nöjd med det här!

 25. Sâ himmla praktiskt och sâaaa snyggt ! Med fönsret pâ glänt, blommiga gardiner och en underskönt inspirerande utsikt över nejden…….samma symaskin och nâstan samma stora svarta lampa över bordet. När du fâr lust att sy nâgot har du allting pâ plats för en snabb skapelse. Tjusigt rum !

 26. Galet schysst. Gillar hur lampan i mer industristil bryter av också. I det där rummet skulle min kreativt genast flöda och ut över papperet.

  Schnyggt jobbat!

 27. Men gud så läckert det blev! Älskar typ allt med din ateljé, framför allt att du har ett helt rum till det <3 det ska jag också ha när jag en vacker dag köper ett hus ^^

  Jag ser fram emot vad du kommer att skapa i denna ateljé!

 28. Det blev verkligen jättefint Clara. Ser ut att finnas mycket rum för kreativt flow.
  Jag skulle önska ett inlägg i hur du har renoverat ditt golv.
  Har du slipat ner det helt och hållet först eller bara ruggat ytan tex. Vilken färg har du använt, grundat? osv…

  Har själv målat ett trägolv vitt nyligen och har fler som ska målas. Skulle vilja ha fler uppslag på hur andra gjort. För och nackdelar.
  Frågar man yrkesfolk har de alla olika sätt de föredrar att göra det på så det är svårt att välja tillvägagångssätt tycker jag.

  Trevlig söndag. Hejsvej!

 29. Vilken dröm att ha en så fantastisk ateljé att arbeta och pyssla i! Bra jobbat! Jag blev väldigt inspirerad att göra fint i min ateljé/kontor… som består av ett skrivbord och en stringhylla i sovrummet… Men ändå. 🙂
  Grattis på namnsdagen!

 30. Fantastiskt fint! De Liatorp bokhyllorna är läkra! Jag önskar jag hade samma fixarenergi …..

 31. Vilken härlig inspiration! Önskar att jag hade det där “extra” rummet som kunde bli en härlig ombonad arbetsplats. Försöker hitta en lösning i 3:an där jag bor för att få en arbetsplats/hörna. Möjliga rummet för det är i vardagsrummet. Finns det någon där ute som har sin arbetsplats i vardagsrummet och lyckats med en smart lösning? hör av dig….. 🙂

 32. Så fint! Jag avundas känslan av ljus, rymd och ett eget rum för skapandet. Det är så härligt när det är ordning och man bara kan börja kreera. Ska bli spännande att följa din skapande höst!

 33. Åh! Vad fantastiskt fint! Nu blev jag super peppad själv att rensa upp bland gamla stuvar och garnnystan. Härligt med ett så ljus rum!

 34. Åh, så himla fint! Jag blir jätteinspirerad! Själv har jag ett eget krypin i huset, men inget fönster att se ut genom (det sitter där, men bakom fönstret) sitter ytterväggen och väntar på att få ett hål uppsågat i sig… Alltså inte ett jätteinspirerande rum. Det har blivit ett pyssel/skrotupplag där jag bara vräker in saker i påsar och högar och när jag behöver något därinne så är det “snabbt in och snabbt ut” som gäller. Egentligen borde jag ta vardagsrummet i besittning och flytta soffgruppen som vi nästan aldrig sitter i ut till “hobbyrummet” som vi kallar mitt rum. Hade det varit min make som skulle sitta därinne och jobba hade det inte varit en yttervägg framför fönstret.. grumfff.
  Lycka till med kommande projekt i ditt rum! Det kommer att bli strålande alster! Smart att ha en stång att hänga klädprojekt på, den idén ska jag sno direkt. Mina klädprojekt ligger i påsar just nu.
  Må så gott!

 35. Vad vackert och hur underbart det måste vara att få ha ett rum till skapande, där man kan lämna projekt och komma tillbaka – utan att behöva plockan undan och plocka fram på grund av bristande utrymme. Det är en av mina drömmar ett arbesrum – ett skapar rum!

 36. Helt underbart vännen! Jag har samma hylla som jag gillar så mycket. Visst är det underbart att ha ett rum som bara är sitt.

  Kram Lotta

 37. Så himla fint och inspirerande.. Jag vill också ha en egen ateljé, vilken lyx! Men just nu kanske det får räcka med att längta efter ett pysselskåp..

 38. Ett tips: Om du bygger upp arbetsytan genom att lägga distanser på båda borden, för att sedan placera en skiva över, så bildar glappet under ytterligare en förvaringsyta. Om du dessutom tar en skiva av glas så ser du vad du har där under. Kan vara skisser, saxar, pennor – you name it – allt sådan som man vill ha åtkomligt men inte just på arbetsytan.

  Tack Clara för att du delar med dig av din inspiration! 🙂

  1. Oj, min kommentar blev kanske lite korthuggen… det är näst sista bilden på de två arbetsborden i olika höjd jag relaterar till.

 39. Åhh! Underbart fint! Vill också ha ett rum där man kan låta kreativiteten flöda! Vilken ordning & reda, mitt pedantiska jag blir avundsjuk 😉

 40. Nu blir jag lite avis. Vilken toppenateljé!!!! Vad jag önskar att jag hade ett så stort utrymme för min kretivitet men liten höran är bättre än inget. Kanske att jag kan ta över hela kontoret/lek/barnTV/mitt kreativa hörn – rum en dag. Kanske… Skitfint Clara. Underbart!