En gammal fÀrgburk fÄr fungera som bÀrhink full med röda vinbÀr.

Saft av röda vinbÀr Àr otroligt gott! Och varje gÄng jag gör saften slÄs jag av hur enkelt det Àr.

VÄra kompisar kom över med en gigantisk hink röda vinbÀr. Efter att ha rensat i timmar slutade det med att jag kokade just saft pÄ hÀlften.

Det enda “knepiga” man behöver Ă€r en silduk med stĂ€llning som man kan hĂ€lla saften igenom. Brukar finnas i vanliga mataffĂ€rer.

Röda vinbÀr i kastrull.

VinbÀrssaft

Portioner

ca 1,5 liter

Tid

ca 30 minuter

Ingredienser

  • 2 liter vinbĂ€r

  • 5 dl vatten

  • 5 dl socker

Gör sÄ hÀr

  • Koka 2 liter bĂ€r (de behöver inte rensas) med 5 dl vatten i ca tio minuter.
  • HĂ€ll genom en sil sĂ„ att bĂ€rmassan silas bort.
  • Töm över i en ren kastrull, tillsĂ€tt 5 dl socker och lĂ„t koka i ytterligare tio minuter.
  • Skumma av saften nĂ€r den kokat fĂ€rdigt.
  • Descificera en flaska och töm över saften.
  • SpĂ€ efter tycke och smak. Supergott!
Glasflaska med tratt och röd vinbÀrssaft inuti.
VinbÀrssaft i glas med kakor pÄ fat.

Tips! Smulpaj med röda vinbĂ€r – kolla receptet!