En gammal färgburk får fungera som bärhink full med röda vinbär.

Saft av röda vinbär är otroligt gott! Och varje gång jag gör saften slås jag av hur enkelt det är.

Våra kompisar kom över med en gigantisk hink röda vinbär. Efter att ha rensat i timmar slutade det med att jag kokade just saft på hälften.

Det enda ”knepiga” man behöver är en silduk med ställning som man kan hälla saften igenom. Brukar finnas i vanliga mataffärer.

Röda vinbär i kastrull.

Vinbärssaft

Portioner

ca 1,5 liter

Tid

ca 30 minuter

Ingredienser

  • 2 liter vinbär

  • 5 dl vatten

  • 5 dl socker

Gör så här

  • Koka 2 liter bär (de behöver inte rensas) med 5 dl vatten i ca tio minuter.
  • Häll genom en sil så att bärmassan silas bort.
  • Töm över i en ren kastrull, tillsätt 5 dl socker och låt koka i ytterligare tio minuter.
  • Skumma av saften när den kokat färdigt.
  • Descificera en flaska och töm över saften.
  • Spä efter tycke och smak. Supergott!
Glasflaska med tratt och röd vinbärssaft inuti.
Vinbärssaft i glas med kakor på fat.

Tips! Smulpaj med röda vinbär – kolla receptet!