Länkkärlek

Jag läser många sockersöta bloggar men jag gillar också lite mer textdrivna bloggar. Här är några av mina favoriter. Håller långt ifrån alltid håller med om allt de skriver – men det är i regel väldigt läsvärt.

Arsinoe skriver insatt och pedagogiskt om jämställdhet, fördelningspolitik och rättvisefrågor. Nu kanske ni tänker snark vad tråkigt! Men så är det inte. Det är bra och man får lite kött på benen ifall man någon gång hamnar i en debatt.

Linus Fremin har jag läst till och från i perioder. Skriver mycket om jämställdhet och sexualitet. Alltid läsvärt. Vettig kille.

Nina Åkestam är för många kanske främst känd som Niotillfems vapendragare i New York. Men jag har läst hennes blogg sedan långt tillbaka och gillar inläggen om reklambranschen, om miljöfrågor och feminism. Nina har en förmåga att vara koncis och pedagogisk och så känns hon bara så himla vettig. Lite Maria Wetterstrand över henne, även om de uteseendemässigt inte är ett dugg lika

Lady Dahmer läser jag för att hon är en så himla befriande kvinna. Många intressanta inlägg om feminism och barnuppfostran. Hon må låta vass och ilsken i text men hon är faktiskt väldigt sympatisk.

Rebecka Edgren Alden har skrivit boken Skriet från kärnfamiljen och på hennes blogg finns många tänkvärda texter om familj och barn och jämställdhetsfrågor. Bloggen är numera inaktiv men det finns mycket matnyttigt i arkivet. Rebecka är också ny chefredaktör för Mama och Family Living och det tror jag är hur bra som helst.

Nanna Johansson är serietecknaren som också medverkar i Tankesmedjan i P3. Feministisk, rolig och cool. Gillar!

Kakan är kanske mest känd från den egna talkshowen Kakan i SVT. Hon är arg när jag inte orkar och mest bara vill dra en filt över huvudet och sova bort eländet. Skriver träffande om jämställdhet och klass.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

36 kommentarer på “Länkkärlek”

 1. Nanna medverkar inte längre i Tankesmedjan (blev utlasad i somras). Men cool är hon helt klart!

 2. Jag hade ju hoppats att det finns mer intelligenta bloggar out there som jag har missat hittills, men jag har faktiskt kollat in alla bloggar du nämner redan. Känns lite som om jag antingen måste läsa om feminism, miljö eller bokrecensioner (har precis varit med på en bokbloggsjerka) om jag inte vill läsa om folks depressioner förstås, men det klarar jag inte. Hanna Hellquists inlägg är ju en skön omväxling förstås.

 3. Nå har jeg endelig fått din flotte bok.
  Den skal jeg kose meg med på sengen i kveld.
  Gleder meg!!

 4. Superbra tips! Hoppas alla klickar på dessa för de förtjänar alla fler läsare. För övrigt är det ofattbart att sveriges mest lästa bloggar inte alls håller samma höga klass (och intelligensnivå) som ovanstående. Hur fantastiskt vore det inte om Lady Dahmers var den mest lästa bloggen?

   1. Dan Syndrom kör skön snubbe- grejen och fiskar ogenerat läsare hos de lite större brudarna.

 5. Kul med bloggar. Ska kolla in sen när jag inte har fullt upp med en essä som ska vara inne om 12 timmar! Påtal om ingenting, fick din bok i helgen, och det kan ha varit någon av de mest inspirerade böcker jag läst sen Modemanifestet kom ut. Jag har redan gjort en egen lampa och testat din mazarinkaka, var helkul det. Det med att göra egen lampa var roligast för det är faktiskt en familjetradition som jag följde, då min kära morfar var både lamp – och möbelmakare.

 6. Tack för dessa tips! Har tänkt fråga runt av folk om det inte finns några fler (förutom din) bloggar som också skriver om sakfrågor! Dessa bloggar toppar sällan på Bloglovin… Tack!

 7. Trevligt med bloggtips! Om jag inte vore en storstadsmänniska med krav på mig att leverera hemlagad mat, ha ett hemtrevligt hem och vara allmänt nåbar mest hela tiden för man och barn, skulle jag definitivt läsa mer bloggar än jag gör just nu. Det är alltid intressant att se hur ord, tankar och meningar bildar den specifika stil som gör varje blogg unik.
  Må väl!

 8. Tack för bloggtipsen, det finns så många ytliga och för mig ointressanta bloggar, som jag klickar på en gång och sedan räcker det. Din blogg Clara är alltid lika kul att kolla på och läsa för du skriver om så många olika ämnen, inte bara mode o smink. Tack för trevlig läsning!

 9. Hej Clara.
  Jag såg en kommentar på ett tidigare inlägg där det stod att du skulle komma till Trollhättan 6/12. Stämmer det? Isf, var ska du föreläsa? Jag har googlat och letat på din blogg, men hittar inget. Jag skulle gärna vilja komma och lyssna om det är så att du ska till Trollhättan.
  Mvh Emelie

 10. Kul med nya bloggar.. så spännande att kika in hos er som bloggat så länge och fortfarande brinner och orkar.. Själv testar jag ännu bara om jag ska blogga:) // Esterii

 11. Nej Clara! Jag tycker att du är så fantastisk med ditt fria sätt att skriva och varje dag jag läser din blogg mår jag bra. Du skapar en viss stämning. Det är en sån där blogg som man gärna läser med en kopp te och bara känner “jag vill bo som Clara”. Men så besviken jag blir när du då tipsar om lady dahmer som jag tycker är så långt från dig. Aningen trångsynt och arg.. Tänk att vi har så olika syn 🙂 Jag hoppas bara din inspiration kommer från annat håll, för du inspirerar mig i genustänk och materialism och på ett mycket bättre och finare sätt än hon någonsin gjort.

 12. Härligt med massa bloggtips, jag älskar att hitta nya bloggar! (fast de flesta av de som du nämner läser jag redan, de är så himla bra).

 13. Tack för den passningen Clara – jag satt uppe halva natten och skrattade rakt ut år Nanna Johansson, bl a…
  Bra tips när jag tröttnat på lull-lull och bakbloggar. Vill också tipsa om de kristna tidningarnas bloggare, och krönikor, bl a Dagen, http://www.dagen.se, har flera skarpa skribenten. Men det visste du kanske redan.
  Synd att jag inte hann komma över till “mitt” Erikshjälpen här i Spånga i veckan när du var där, men jag jobbade så infernaliskt. Har du bilder därifrån? Förutom tavlan du köpte hem. Hoppas det gick bra!

  kram!

 14. Får jag bara fråga; Arsinoes blogg. Jag har läst den ett antal gånger och jag tycker att hon har mycket vettiga poänger stundtals, men är hon så briljant? Jag blir nästan lite rädd ibland när jag läser hennes blogg för att hon är så distanserad till mycket som är mänskliga beteenden.
  Däremot är jag väldigt mycket för alla andra länkar du rekommenderar. Jag älskar exempelvis att Lady Dahmer vågar så mycket som hon gör, men när man ser henne på tv eller hör henne i radio är hon väldigt, väldigt sansad 🙂 Hon får till en skön avvägning. Gapig på nätet. Lugn irl 🙂