Jag lĂ€ser mĂ„nga sockersöta bloggar men jag gillar ocksĂ„ lite mer textdrivna bloggar. HĂ€r Ă€r nĂ„gra av mina favoriter. HĂ„ller lĂ„ngt ifrĂ„n alltid hĂ„ller med om allt de skriver – men det Ă€r i regel vĂ€ldigt lĂ€svĂ€rt.

Arsinoe skriver insatt och pedagogiskt om jÀmstÀlldhet, fördelningspolitik och rÀttvisefrÄgor. Nu kanske ni tÀnker snark vad trÄkigt! Men sÄ Àr det inte. Det Àr bra och man fÄr lite kött pÄ benen ifall man nÄgon gÄng hamnar i en debatt.

Linus Fremin har jag lÀst till och frÄn i perioder. Skriver mycket om jÀmstÀlldhet och sexualitet. Alltid lÀsvÀrt. Vettig kille.

Nina Åkestam Ă€r för mĂ„nga kanske frĂ€mst kĂ€nd som Niotillfems vapendragare i New York. Men jag har lĂ€st hennes blogg sedan lĂ„ngt tillbaka och gillar inlĂ€ggen om reklambranschen, om miljöfrĂ„gor och feminism. Nina har en förmĂ„ga att vara koncis och pedagogisk och sĂ„ kĂ€nns hon bara sĂ„ himla vettig. Lite Maria Wetterstrand över henne, Ă€ven om de uteseendemĂ€ssigt inte Ă€r ett dugg lika

Lady Dahmer lÀser jag för att hon Àr en sÄ himla befriande kvinna. MÄnga intressanta inlÀgg om feminism och barnuppfostran. Hon mÄ lÄta vass och ilsken i text men hon Àr faktiskt vÀldigt sympatisk.

Rebecka Edgren Alden har skrivit boken Skriet frÄn kÀrnfamiljen och pÄ hennes blogg finns mÄnga tÀnkvÀrda texter om familj och barn och jÀmstÀlldhetsfrÄgor. Bloggen Àr numera inaktiv men det finns mycket matnyttigt i arkivet. Rebecka Àr ocksÄ ny chefredaktör för Mama och Family Living och det tror jag Àr hur bra som helst.

Nanna Johansson Àr serietecknaren som ocksÄ medverkar i Tankesmedjan i P3. Feministisk, rolig och cool. Gillar!

Kakan Àr kanske mest kÀnd frÄn den egna talkshowen Kakan i SVT. Hon Àr arg nÀr jag inte orkar och mest bara vill dra en filt över huvudet och sova bort elÀndet. Skriver trÀffande om jÀmstÀlldhet och klass.