Chokladgodis i knäckformar.

Hasselnötsgodis med kaffesmak och jordnötchokladbitar. Två turboenkla godisar man fixar på en kvart.

Mörk choklad finhackad på skärbrädan av trä.

En grundsmet smaksatt på två sätt:

Finhacka 300 gram av en god choklad.

Jag brukar ta en med 86 procentig kakaohalt.

Smält 100 gram kokosfett i en panna och lägg sedan ner chokladen och låt den smälta.

Dela upp satsen i två olika kastruller.

1, Addera därefter en rejäl matsked osötat jordnötssmör i den ena satsen.

Rör ut ordentligt.

2, Addera sedan en 100 gram hasselnötsmassa (finns bland bakgrejerna i affären) i  den andra satsen.

Grovhacka två matskedar hela kaffebönor och blanda ner.

Smält choklad i porslinskärl.

 

Chokladgodis i knäckformar på silverbricka.

Fördela därefter smeten i formarna. Bäst blir det med pappersformar (det fastnar lätt i folien) men jag hade inte så det räckte så jag fick ta både och!

Låt stelna och förvara sedan i kyl/frys.

Kolla filmen när jag gör snabbt julgodis!