Chokladgodis i knäckformar.

Hasselnötsgodis med kaffesmak och jordnötchokladbitar. Två turboenkla godisar man fixar på en kvart.

Mörk choklad finhackad på skärbrädan av trä.

En grundsmet smaksatt på två sätt:

Portioner

ca 50 kolor

Tid

ca 45 minuter + kylning

Ingredienser

  • 300 gram choklad

  • 100 gram kokosfett

  • 1 msk jordnötssmör

  • 100 gram hasselnötsmassa

  • 2 msk kaffebönor

Gör så här

  • Finhacka 300 gram av en god choklad.
  • Jag brukar ta en med 86 procentig kakaohalt.
  • Smält kokosfett i en panna och lägg sedan ner chokladen och låt den smälta.
  • Dela upp satsen i två olika kastruller.
  • För första halvan
  • Addera därefter en rejäl matsked osötat jordnötssmör samt rör ut ordentligt.
  • För andra halvan
  • Addera sedan en hasselnötsmassan (finns bland bakgrejerna i affären) i  den andra satsen.
    Grovhacka två matskedar hela kaffebönor och blanda ner.
  • Fördela därefter smeten i formarna. Bäst blir det med pappersformar (det fastnar lätt i folien) men jag hade inte så det räckte så jag fick ta både och!
  • Låt stelna och förvara sedan i kyl/frys.
Smält choklad i porslinskärl.
Chokladgodis i knäckformar på silverbricka.

Kolla filmen när jag gör snabbt julgodis!