Hasselnötsgodis med kaffesmak och jordnötchokladbitar. Två turboenkla godisar man fixar på en kvart.
En grundsmet smaksatt på två sätt:
Portioner
ca 50 kolor
Tid
ca 45 minuter + kylning
Ingredienser
300 gram choklad
100 gram kokosfett
1 msk jordnötssmör
100 gram hasselnötsmassa
2 msk kaffebönor
Gör så här
- Finhacka 300 gram av en god choklad.
- Jag brukar ta en med 86 procentig kakaohalt.
- Smält kokosfett i en panna och lägg sedan ner chokladen och låt den smälta.
- Dela upp satsen i två olika kastruller.
- För första halvan
- Addera därefter en rejäl matsked osötat jordnötssmör samt rör ut ordentligt.
- För andra halvan
- Addera sedan en hasselnötsmassan (finns bland bakgrejerna i affären) i den andra satsen.
Grovhacka två matskedar hela kaffebönor och blanda ner. - Fördela därefter smeten i formarna. Bäst blir det med pappersformar (det fastnar lätt i folien) men jag hade inte så det räckte så jag fick ta både och!
- Låt stelna och förvara sedan i kyl/frys.
14 svar
Åh vad gott det ser ut! Själv ska jag göra chilitryffel med havssalt snart, gott det med 🙂
Det lät gott, har du recept på det?
Beata, det lät ju supergott!
känns som jag redan ätit min beskärda del av julgodiset ..*skrattar..men sparar det där receptet.
Kram och önskar dig en jättefin jul.
Pernilla På Piazzan
Ja ööörk, jag har nog fått nog nu. Tänkte precis att jag aldrig mer ska äta sötsaker 😉
Eller så tar jag e n saffransbulle till…
Ser både fnt och gott ut! Choklad med nötsmak, mmm..
God jul fina Clara! 😉
Men attan så gott det såg ut. Tack för tipset.
Låter såå gott! Och enkelt!!!
Är det kaffe i båda sorterna eller bara i den med hasselnöt?
Fort gjort, enkelt och gott! Det gillar vi 😉
Tack för tips!
Hej. Jag tänkte bara säga att jag, som av olika skäl fullständigt saknat julstämning de senaste två åren, nyss gick igenom hela din kategori ”Claras jul”, och fick världens mysrys och därefter satte mig och och vek pappersstjärnor av gamla notblad. Lova att aldrig ta bort din blogg. Jag kommer att behöva den som referensmaterial den dag jag har min egen stuga i skogen.
Åh jag har också julbakat idag och ska fortsätta imorgon! Kanske ska jag se mig på detta recept 😀
Finns det något nötfritt alternativ man kan använda? 🙂
Eftersom du måste förvara ”ischokladen” i kyl/frys antar jag att de blir lösa när du har dom i värmen. Husmorstips från en ung kille. Smält kokosfettet i en panna. Ställ på sidan om och låt svalna. Under tiden så smält chokladen, och blanda sedan ihop de två delarna när kokosfettet är kallt. Då kan du ha dom framme i värmen bäst du vill utan att bekymra dig om att bli kladdig om fingrarna. Att fjolla runt med en panna är totalt omöjligt få dom hårda även i värmen. Testa så få du se!
Mvh
vad gott!