Enkelt julgodis av choklad

Chokladgodis i knäckformar.

Hasselnötsgodis med kaffesmak och jordnötchokladbitar. Två turboenkla godisar man fixar på en kvart.

Mörk choklad finhackad på skärbrädan av trä.

En grundsmet smaksatt på två sätt:

Finhacka 300 gram av en god choklad.

Jag brukar ta en med 86 procentig kakaohalt.

Smält 100 gram kokosfett i en panna och lägg sedan ner chokladen och låt den smälta.

Dela upp satsen i två olika kastruller.

1, Addera därefter en rejäl matsked osötat jordnötssmör i den ena satsen.

Rör ut ordentligt.

2, Addera sedan en 100 gram hasselnötsmassa (finns bland bakgrejerna i affären) i  den andra satsen.

Grovhacka två matskedar hela kaffebönor och blanda ner.

Smält choklad i porslinskärl.

 

Chokladgodis i knäckformar på silverbricka.

Fördela därefter smeten i formarna. Bäst blir det med pappersformar (det fastnar lätt i folien) men jag hade inte så det räckte så jag fick ta både och!

Låt stelna och förvara sedan i kyl/frys.

Kolla filmen när jag gör snabbt julgodis!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

14 kommentarer på “Enkelt julgodis av choklad”

  1. Låter såå gott! Och enkelt!!!
    Är det kaffe i båda sorterna eller bara i den med hasselnöt?

  2. Hej. Jag tänkte bara säga att jag, som av olika skäl fullständigt saknat julstämning de senaste två åren, nyss gick igenom hela din kategori “Claras jul”, och fick världens mysrys och därefter satte mig och och vek pappersstjärnor av gamla notblad. Lova att aldrig ta bort din blogg. Jag kommer att behöva den som referensmaterial den dag jag har min egen stuga i skogen.

  3. Eftersom du måste förvara “ischokladen” i kyl/frys antar jag att de blir lösa när du har dom i värmen. Husmorstips från en ung kille. Smält kokosfettet i en panna. Ställ på sidan om och låt svalna. Under tiden så smält chokladen, och blanda sedan ihop de två delarna när kokosfettet är kallt. Då kan du ha dom framme i värmen bäst du vill utan att bekymra dig om att bli kladdig om fingrarna. Att fjolla runt med en panna är totalt omöjligt få dom hårda även i värmen. Testa så få du se!
    Mvh