Chokladgodis i knÀckformar.

Hasselnötsgodis med kaffesmak och jordnötchokladbitar. TvÄ turboenkla godisar man fixar pÄ en kvart.

Mörk choklad finhackad pÄ skÀrbrÀdan av trÀ.

En grundsmet smaksatt pÄ tvÄ sÀtt:

Portioner

ca 50 kolor

Tid

ca 45 minuter + kylning

Ingredienser

  • 300 gram choklad

  • 100 gram kokosfett

  • 1 msk jordnötssmör

  • 100 gram hasselnötsmassa

  • 2 msk kaffebönor

Gör sÄ hÀr

  • Finhacka 300 gram av en god choklad.
  • Jag brukar ta en med 86 procentig kakaohalt.
  • SmĂ€lt kokosfett i en panna och lĂ€gg sedan ner chokladen och lĂ„t den smĂ€lta.
  • Dela upp satsen i tvĂ„ olika kastruller.
  • För första halvan
  • Addera dĂ€refter en rejĂ€l matsked osötat jordnötssmör samt rör ut ordentligt.
  • För andra halvan
  • Addera sedan en hasselnötsmassan (finns bland bakgrejerna i affĂ€ren) i  den andra satsen.
    Grovhacka tvÄ matskedar hela kaffebönor och blanda ner.
  • Fördela dĂ€refter smeten i formarna. BĂ€st blir det med pappersformar (det fastnar lĂ€tt i folien) men jag hade inte sĂ„ det rĂ€ckte sĂ„ jag fick ta bĂ„de och!
  • LĂ„t stelna och förvara sedan i kyl/frys.
SmÀlt choklad i porslinskÀrl.
Chokladgodis i knÀckformar pÄ silverbricka.

Kolla filmen nÀr jag gör snabbt julgodis!