Mellandagsbestyr

Hej på er. Det här har nog varit den vackraste julhelg jag varit med om. Soligt, kallt, massor av snö på träden. Helt enkelt lite magisk. Och så väldigt lugn och skön. Vi har inte gjort något som vi brukar utan tagit det lite som vi fått lust med. Mest har vi spelat en jäkla massa Rummy och igår lärde pappa mig och Anna att baka tunnkaka (eller klådda som det också heter) på hällen. Det blev 55 hela tunnkakor – som varje räcker till 6-7 smörgåsar. Nu har vi baske mig bröd för hela våren!

(Kofta vintage Luella, basker H&M)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

36 kommentarer på “Mellandagsbestyr”

 1. Åh, klådda! Minns att min farmor bakade det i bagastugan i hennes hemby utanför Råneå när jag var liten. Så gott! Jag saknar det, önskar man kunde baka det i en vanlig spis/ugn.

 2. bild på tunnkakorna!! håller med föregående talare om din vackra form. Julmaten la sig på rätt ställe kanske haha. //Maria

 3. Åh det skulle jag också ha velat lära mig! Det är ju så gott! Men det är klart… lite svårt att göra det på hällen då man ingen har :-/

  God Fortsättning!

 4. Det låter gott, vore roligt att få receptet! 🙂 kan man grädda dom i en stekpanna?

  Vacker färg på läppstiftet, och vackra lockar! Använder du locktång eller papiljotter?

 5. Hej där super trevliga bilder , blev verkligen nyfiken på din blogg då jag såg dig i tv .du har ju min mail du får gärna Maila mig. Har lite frågor..Stefan

 6. Åh älskade klådda! Vilket mysigt mellandagsbestyr! Min morfars far drev ett tunnbrödsbageri förr i tiden, och hade ett fantastiskt recept på även klådda som ärvts mellan männen i familjen. Så min ärade morbror har familjens hemliga recept ömt om hjärtat!

 7. Alltså, klådda har jag ätit som barn uppe i en by i Norrbotten. Gud så gott det var om jag kommer ihåg rätt. Det bakades på hösten i bagarstugan och vi barn kunde knappt vänta tills det var dags för provsmakning. Lyckliga du.

 8. visst är rummy ett underbart spel, lagom klurigt och passar många. fick din bok i julklapp och måste säga att den var över förväntan. kan tycka att många av alla dessa inspirationsböckerna som kommit ut inte är värda så mycket mer än en genomgång, men bläddrar gång på gång i din bok och blir inspirerad till max, helt i min smak. tack.