Min syster och jag

Känner ingen som är så konstnärlig och konst(ig) som min syster. Hon har liksom sparat ett papper fullt med tårar och mascara hon grät när mamma dog. Och så har hon ramat in det i en box på väggen. Hon sparar på allting och bygger små konstiga stilleben och hänger upp farmors gamla gördel i en installation på väggen tillsammans med en brandsäckare. Hon har ramat in ett kvinnligt könsorgan i tyg som länge hängde ovanför matbordet och fick gäster att sätta i hasen. Hon ser ut som a million bucks och går omkring i Margiela och Raf Simone och har såklart jobbat med Vivienne Westwood. Hon inreder med fantastiska designklassiker som jag inte vet någon som har hemma och kombinerar det med saker hon hittar i soptunnor. Hon tillverkar smycken av gammalt skrot (bokstavligen ölburkar och sopor) och stylar samtidigt en reklamkampanj för Louis Vuitton.

Medan jag älskar pasteller och lantisromantik älskar hon betong, industriellt och så ett och annat galet glittrigt draperi. Ändå förstår vi varandras stil precis. Hon är den coolare, vassare, creddigare av oss. Men hon är mycket snällare. Som person är hon mjuk och vårdande och det är jag som (iklädd blommig tantklänning och papiljotter och med en bulldeg i händerna) fräser ifrån att hon måste tuffa till sig mot den där idiotenklienten och vara lite mer businessminded. Vi är en bra kombination helt enkelt!

Om ett litet tag kommer vår gemensamma bok ut. Det ska bli fantastiskt kul.

Kolla in Annas bröllop!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

68 kommentarer på “Min syster och jag”

 1. Önskar jag också kunde ha en sån härlig syster. Har själv bara växt upp med pojkar och vet inte hur det känns och ha en syrra. Men det verkar mysigt i alla fall. Ta hand om varandra.

  1. Anna är tre år äldre. Gick parallellklass med henne i gymnasiet, redan då var hon grymt cool och framförallt skitsnygg!

 2. Ni låter som en skön parallell till mina sköna, kreativa döttrar! =O))
  Ser framemot er bok!

 3. Underbart!
  Önskar jag också hade ett syskon att dela livet med… Nu när man blivit lite äldre är det inte utan att jag sörjer att jag är ensambarn en smula. Syskon var aldrig något jag saknade som barn men nu som vuxen gör jag det. Ganska ofta faktiskt.
  Men sånt är livet

  Vad fint ni har det tillsammans och vilken härlig bild!

 4. Det är så fint! Det är något särskilt med syster. Jag har en syster som är fyra år äldre. Vi är som natt och dag. Samtidigt som vi går på samma stig. Hand i hand. Hon är viktig för mig.

 5. Vilken mysig bild på er. Och vad lik Liv Ullmann du var på bilden (och lite lik henne är du faktiskt). Sen måste jag bara säga att jag tycker att det är helt otroligt att din syster och du är så talangfulla båda två. Vad är oddsen för det?

 6. Systerskap är något speciellt! Jag är både lilla- och storasyster, och med nära tjejkompisar (ofta de utan systrar) går jag omedvetet in i en systerroll, och då blir jag alltid lillasyster och trivs med det. 🙂 Lustigt!
  Kram till er begåvade supersystrar och stort lycka till med boken!!

 7. Åh vad jag alltid har önskat mig en syster i nära ålder. Det verkar vara något så speciellt och fint med att han en syster att stå nära, att dela glädje och sorg med.

 8. Min syster och jag är varandras motsatser men vad vore jag utan henne? hemska tanke. Ska bli spännande att se vad det är för bok ni kokat ihop! Kram från Ystad

 9. Och en lika UNDERBAR syster har jag, fast annorlunda än din. Kärleken till ett syskon är fantastiskt. Värmen och bandet mina barn emellan (syster och bror) är lika härligt att få ta del av.

  Njut 🙂
  kram/finafrun.se

 10. Men vilken fin bild! Bara att komma på den idén… Ni har båda två verkligen talang för det kreativa!

 11. Åh, jag har alltid önskat mig en syster, men har flera vänninor som har fått bli “systersubstitut” istället. Flera av dem, saknar liksom jag, en egen syster! Fin bild på er båda! Ni ser ut som två “barbisar” (positivt!)

 12. Tänk att ni två systrar är så lika men ändå så olika när det gäller stil. Och det är just detta som är så härligt med er två. Tror ändå att ni har nytta av varann i det olika ni sysslar med. Ni två syrror trivs verkligen tillsammans.

 13. Vad lustigt! Jag läste bloggen om tårarna på papperet och tyckte det var så fint! Att det var din syster! Underbart att ni delar med er av era erfarenheter och er kreativitet – tack!

 14. åh vad kul! jag har inte fattat det var ni två som skulle göra bok tillsammans. men det ser jag verkligen fram emot, älskar att följa din systers bravader också ju! 😀

 15. Härligt att ni kommpletterar varandra så där in i bomben för det är det inte alla som gör.
  Bara för att man är systrar är det inget som är självklart.
  Något jag trodde, men ack så besviken jag blev.

  Har TVÅ systrar och ingen sån där kontakt. En syster och jag är så olika att vi råkar i luven på varandra bara vi talar om nån annan om oss.
  Så illa är det 😉

  Så jag är SÅ glad för din skull.
  Ta hand om er.

  Hälsningar
  Yohanna

 16. Vacker bild och vacker text! Idag har jag opererats och är så glad att jag har både en syster och en mamma som finns där och stöttar.

 17. Hur får du så många att kommenera din blogg, min är svårflörtad. Är jag för boring eller bor jag i fel landsända, den tysta

 18. Vilken fin och kärleksfull bild och text! Det är underbart med syskon, har själv tre systrar och en bror. Kan inte föreställa mig hur det skulle vara utan dem!! När man är uppvuxen med många syskon är det så svårt att förstå hur föräldrar kan välja (de som är förunnade att välja) att bara “skaffa” ett barn… att ge sina barn syskon är nog den finaste gåvan!
  Kram på er båda.

 19. Hon låter som en kreativ själv din syster och vad roligt att ni skrivit en bok ihop! Den måste jag spana in när den kommer!:)

 20. Oj vad bra och vackert formulerat av dig och vilket fint inlägg överhuvudtaget med fotot också!!! Tänk vilken glädje det kan få vara med syskon!

 21. Jag älskar detta inlägget. Fint skrivet till din syster och bilden är fantastisk. Vet inte vad jag skulle göra utan min syster fastän hon och jag är som dag och natt. Kram

 22. Kärlek, bara massa kärlek till er 🙂 Jag har ett helt glasbord fyllt i gamla minnen, min bortgångna mammas körkort, en sten från en kul kväll, biljetter, lappar, kärleksbrev. 🙂
  från the one and only ANKPUNG! som alla pratar om 🙂

 23. otroligt fint att ha en syster man är bästisar med! och vad fint att ni kommer ha en bok tillsammans! can’t wait!

 24. Vad kul! Den vill jag läsa! Jag gillar en blandning av industri och lantisromantik så det blir perfekt!

 25. Nu kände jag plötsligt ett styng av avundsjuka… Jag har 6 bröder men ingen syster. Tänk om jag hade haft en syster… Vad annorlunda det hade varit då. MIna bröder är super på alla sätt och vis, men en syster… Du och din syster verkar ha det där magiska systerskapet… Grattis till det. och BTW, bilden är superfin.