Runda små biffar serverade med grönsaker som morot och körbärstomater skurna i halvor på blåvitt porslin.

Köttfärsbiffar av olika slag går ju att piffa till på många sätt.

Jag äter mest bara viltfärs men även den kan behöva lite extra skjuts ibland.

En sötpotatis som nästan ser ut som en säl här med parmesan och basilika på skärbräda av trä.

Dessa ingredienser lyxar till vilken biff som helst. Parmesan, en kruka koriander, en kruka basilika samt sötpotatis.

Morötter skurna i stavform.

Så här gjorde jag biffarna av älgfärs:

Börja med att skala och hacka sötpotatisen.

Släng in den på en ugnsplåt med lite smör och olja och låg bakas.

Riv sedan två deciliter parmesan och blanda ihop med en hel kruka koriander och basilika som finhackats.

Arbeta ihop ordentligt med osten så att det nästan blir som en pesto.

Blanda därefter ihop kryddblandningen med köttfärs av något slag.

Salta och peppra, dofta över lite cayennepeppar. Forma sedan till biffar och stek i panna.

Runda små biffar av älgfärs serverade med grönsaker

Servera med den ugnsbakade sötpotatisen, lite sallad samt en dressing på creme fraische och pressad vitlök. Ät upp och njut!

Fyll piroger med älgfärs och smakrik ost!