
Köttfärsbiffar av olika slag går ju att piffa till på många sätt.
Jag äter mest bara viltfärs men även den kan behöva lite extra skjuts ibland.

Dessa ingredienser lyxar till vilken biff som helst. Parmesan, en kruka koriander, en kruka basilika samt sötpotatis.

Biffar av älgfärs
Tid
ca 30 minuter
Ingredienser
Sötpotatis
Smör
Olja
2 deciliter parmesan
1 kruka koriander
Basilika
Köttfärs
Salt
Peppar
Cayenpeppar
Gör så här
- Börja med att skala och hacka sötpotatisen.
- Släng in den på en ugnsplåt med lite smör och olja och låg bakas.
- Riv sedan två deciliter parmesan och blanda ihop med en hel kruka koriander och basilika som finhackats.
- Arbeta ihop ordentligt med osten så att det nästan blir som en pesto.
- Blanda därefter ihop kryddblandningen med köttfärs av något slag.
- Salta och peppra, dofta över lite cayennepeppar. Forma sedan till biffar och stek i panna.
- Servera med den ugnsbakade sötpotatisen, lite sallad samt en dressing på creme fraische och pressad vitlök. Ät upp och njut!

12 svar
Konstig kommentar kanske, men vilken gullig potatis! Den ser nästan ut som en liten fågel, lite oproportionerlig, men jag var tvungen att titta två gånger ^^
Hihi, precis det tänkte jag också! 😀
Och mums vad det ser gott ut. Måste testas!
Oj. jag har aldrig lyckats göra biffar av älgfärs som frysen är full av. Vågar jag pröva detta utan att misslyckats?
Åh! Jag blir hungrig trots att jag åt nyss. Det där får bli morgondagens middag! 😀
Det där såg verkligen gott ut! Vilka färger!
Lena
Ah, ser delikat ut alltihop! Förresten, hur ställer du dig till köttätande över lag?
Åh, så gott det ser ut!
Gott! Kul med ett recept, känns som det behövs lite inspiration i denna ”mellansäsong”!
Mmm.. så gott det ser ut. Ungsrostade rotfrukter, sötpotatis eller grönsaker är så himla gott!
Hjälp vad gott det ser ut!
Äter oxå mest viltfärs om jag äter nötkött/typ. Älgen är ju ingen nöt.
Lamm går oxå bra.
Arbetade ett tag i Dalarna. Yngste sonen , då 6 år, fick vara m. om älgjakten på det sätt att man jagade älg i dagmamme familjen där han vistades på dagarna när jag jobbade. Dvs mannen i huset och dagmammans morfar jagade älg. Så han fick m. dagmamman åka upp o besöka
dagmammans mans älgkoja eller vad det nu kallas. Där man ligger o tittar efter älg.
Den veckan var allt präglat av älgjakt. Vi var oxå nere vid ladan en dag när de efter en dag i älgskogen kommer hem i skymningen m.en älg på flaket., lastar av bär in den i ladan och sen styckar den, tar reda på inälvor etc. Allt i enda lampas sken. Det var lite som en målning av ngn gammal holländare. Fast på riktigt , riktigt.
I dagmammans kök maldes älgfärs, som vi fick en del av. O så goda älgfärsbullar vi åt sen!
G
Sötpotatis är gott men väl så kolhydratrikt med 20g kolhydrater per 100 gram. Men för nån gång så…
Nämen åh, så fabulöst gott.