Älgfärsbiffar med parmesan och koriander

Runda små biffar serverade med grönsaker som morot och körbärstomater skurna i halvor på blåvitt porslin.

Köttfärsbiffar av olika slag går ju att piffa till på många sätt.

Jag äter mest bara viltfärs men även den kan behöva lite extra skjuts ibland.

En sötpotatis som nästan ser ut som en säl här med parmesan och basilika på skärbräda av trä.

Dessa ingredienser lyxar till vilken biff som helst. Parmesan, en kruka koriander, en kruka basilika samt sötpotatis.

Morötter skurna i stavform.

Så här gjorde jag biffarna av älgfärs:

Börja med att skala och hacka sötpotatisen.

Släng in den på en ugnsplåt med lite smör och olja och låg bakas.

Riv sedan två deciliter parmesan och blanda ihop med en hel kruka koriander och basilika som finhackats.

Arbeta ihop ordentligt med osten så att det nästan blir som en pesto.

Blanda därefter ihop kryddblandningen med köttfärs av något slag.

Salta och peppra, dofta över lite cayennepeppar. Forma sedan till biffar och stek i panna.

Runda små biffar av älgfärs serverade med grönsaker

Servera med den ugnsbakade sötpotatisen, lite sallad samt en dressing på creme fraische och pressad vitlök. Ät upp och njut!

Fyll piroger med älgfärs och smakrik ost!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarer på “Älgfärsbiffar med parmesan och koriander”

  1. Gott! Kul med ett recept, känns som det behövs lite inspiration i denna “mellansäsong”!

  2. Hjälp vad gott det ser ut!
    Äter oxå mest viltfärs om jag äter nötkött/typ. Älgen är ju ingen nöt.
    Lamm går oxå bra.
    Arbetade ett tag i Dalarna. Yngste sonen , då 6 år, fick vara m. om älgjakten på det sätt att man jagade älg i dagmamme familjen där han vistades på dagarna när jag jobbade. Dvs mannen i huset och dagmammans morfar jagade älg. Så han fick m. dagmamman åka upp o besöka
    dagmammans mans älgkoja eller vad det nu kallas. Där man ligger o tittar efter älg.
    Den veckan var allt präglat av älgjakt. Vi var oxå nere vid ladan en dag när de efter en dag i älgskogen kommer hem i skymningen m.en älg på flaket., lastar av bär in den i ladan och sen styckar den, tar reda på inälvor etc. Allt i enda lampas sken. Det var lite som en målning av ngn gammal holländare. Fast på riktigt , riktigt.
    I dagmammans kök maldes älgfärs, som vi fick en del av. O så goda älgfärsbullar vi åt sen!
    G