Tallrikar med ingredienser, tomatsås och lök.

God snabbmat på älgfärs. Den här månaden lever vi lite på fisens mosse ekonomiskt. Och på fisens mosse gäller det att spara och snåla. Uppdrag tömma frysen och ta vara på ALLA rester har inletts.

Så igår rotade jag fram älgfärs och smördeg  och svängde ihop älgfärspiroger till middag. Himla bra för att vara snålmat!

Jag adderade lök, krossad tomat, lite creme fraische som höll på att gå ut samt en dutt Taste No 5 i köttfärsen.

Har man inte älgfärs kan man också fylla pirogerna med spenat och fetaost, svampstuvning, soyafärs eller något annat gott som man gillar.

Kavla ut den frysta smördegen (ja jag körde halvfabrikat men det är såklart ännu godare om man orkar göra egen)

Skär i bitar som är ca 15×15 cm.

Pensla kanterna med uppvispat ägg.

Lägg lite fyllning i ett hörn.

Strössla gärna med smakrik ost.

Jag rev upp en sorgsen gammal ostkant.

Smördeg med fyllning vikta till trekantiga piroger.Vik ihop pirogerna och nyp igen kanterna.

En gaffel är praktisk för ändamålet.

Triangelformade piroger på fat.Pensla med ägg och strö över lite ost.

Gratinera i mitten av ugnen i 225 grader i ca tio minuter.

Vips vareklart!

Servera med sallad eller annat gott.

(Piroger är förresten perfekta att göra ett gäng av och ha i frysen som mellanmål eller lunchmat. )

Snabba köttpiroger med cayenne