Trekantiga piroger med sallad pÄ blÄlvitt porslin.

HĂ€r kommer ett enkelt middagstips: Hemmagjorda piroger. GĂ„r att fylla med vad som helst – bĂ„de kött och vegetariskt – och anvĂ€nder man fĂ€rdig smördeg Ă€r det rena snabbmaten.

KöttfÀrspiroger med cayenpeppar

Tid

ca 30 minuter

Ingredienser

  • KöttfĂ€rs

  • Lök

  • Vitlök

  • Cayennepeppar

  • Riven parmesanost

  • 1 förpackning smördeg

  • Ägg

Gör sÄ hÀr

  • Gör en köttfĂ€rsĂ„s med lök, vitlök, cayennepeppar och massa riven parmesanost.
  • Sedan kavlade jag ut en förpackning smördeg riktigt tunt och skar fyrkanter av degen.
  • La lite fĂ€rs ovanpĂ„ och vek ihop till trekanter.
  • Penslade med Ă€gg och strödde över ost. (Man behöver inte vara sĂ„ himla noga med detaljerna pĂ„ pirogen – jag kan uppskatta mat som Ă€r lite rustik och ser ut som att nĂ„gon dĂ€ngt den i vĂ€ggen typ).
  • Sedan gratinerade jag dem pĂ„ en plĂ„t i ca tio minuter pĂ„ 200 grader och serverade med sallad.
  • Och sĂ„ lite mimosasallad till det, som vi hade över frĂ„n gĂ„rdagen. Riktigt smarrigt!