Trekantiga piroger med sallad på blålvitt porslin.

Här kommer ett enkelt middagstips: Hemmagjorda piroger. Går att fylla med vad som helst – både kött och vegetariskt – och använder man färdig smördeg är det rena snabbmaten.

Köttfärspiroger med cayenpeppar

Tid

ca 30 minuter

Gör så här

  • Gör en köttfärsås med lök, vitlök, cayennepeppar och massa riven parmesanost.
  • Sedan kavlade jag ut en förpackning smördeg riktigt tunt och skar fyrkanter av degen.
  • La lite färs ovanpå och vek ihop till trekanter.
  • Penslade med ägg och strödde över ost. (Man behöver inte vara så himla noga med detaljerna på pirogen – jag kan uppskatta mat som är lite rustik och ser ut som att någon dängt den i väggen typ).
  • Sedan gratinerade jag dem på en plåt i ca tio minuter på 200 grader och serverade med sallad.
  • Och så lite mimosasallad till det, som vi hade över från gårdagen. Riktigt smarrigt!