Trekantiga piroger med sallad på blålvitt porslin.

Här kommer ett enkelt middagstips: Hemmagjorda piroger. Går att fylla med vad som helst – både kött och vegetariskt – och använder man färdig smördeg är det rena snabbmaten.

Så gör jag köttfärspiroger med cayennepeppar:

Gör en köttfärsås med lök, vitlök, cayennepeppar och massa riven parmesanost.

Sedan kavlade jag ut en förpackning smördeg riktigt tunt och skar fyrkanter av degen.

La lite färs ovanpå och vek ihop till trekanter.

Penslade med ägg och strödde över ost. (Man behöver inte vara så himla noga med detaljerna på pirogen – jag kan uppskatta mat som är lite rustik och ser ut som att någon dängt den i väggen typ).

Sedan gratinerade jag dem på en plåt i ca tio minuter på 200 grader och serverade med sallad.

Och så lite mimosasallad till det, som vi hade över ifrån gårdagen. Riktigt smarrigt!