
HĂ€r kommer ett enkelt middagstips: Hemmagjorda piroger. GĂ„r att fylla med vad som helst – bĂ„de kött och vegetariskt – och anvĂ€nder man fĂ€rdig smördeg Ă€r det rena snabbmaten.
KöttfÀrspiroger med cayenpeppar
Tid
ca 30 minuter
Gör sÄ hÀr
- Gör en köttfÀrsÄs med lök, vitlök, cayennepeppar och massa riven parmesanost.
- Sedan kavlade jag ut en förpackning smördeg riktigt tunt och skar fyrkanter av degen.
- La lite fÀrs ovanpÄ och vek ihop till trekanter.
- Penslade med Ă€gg och strödde över ost. (Man behöver inte vara sĂ„ himla noga med detaljerna pĂ„ pirogen – jag kan uppskatta mat som Ă€r lite rustik och ser ut som att nĂ„gon dĂ€ngt den i vĂ€ggen typ).
- Sedan gratinerade jag dem pÄ en plÄt i ca tio minuter pÄ 200 grader och serverade med sallad.
- Och sÄ lite mimosasallad till det, som vi hade över frÄn gÄrdagen. Riktigt smarrigt!
5 svar
Jag brukar göra ryska kĂ„lpiroger pĂ„ samma sĂ€tt,enkelt och gott…mimosasallad var nytt för mej,det skall jag prova đ
Ser gott ut! Tack för tipset.
Perfekt att göra storkok och frysa in inför bebis ankomst! Det gjorde jag, och oj vad bra det var med snabbvÀrmd enhandsmat vid trötta stunder med ledsen bebis pÄ armen.
Sjukt bra tips! Jag och min kille brukar göra typ samma sak fast med tacofĂ€rs sĂ„ kan man göra sjuuukt mĂ„nga och frysa in:) Ălskar’t
http://www.tinis.me
Tack för middagstipset! Det blev jÀttegott!