Kladdkaka med vit choklad

Här är jag med en bit av min ljusa kladdkaka med vit choklad, på den här bilden har jag bakat den med blåbär, björnbär och lime.Foto:Charlie Drevstam

Okej nu ska jag bjussa på receptet till världens godaste kladdkaka med vit choklad.

När jag bakar kladdkaka och chokladbollar händer det ofta att det inte blir någon kaka utan bara smet i en bunke som jag äter på direkten.

Men när jag väl lyckas hålla mig i skinnet blir resultatet desto godare!

Den här kakan brukar alltid göra succe när jag bjuder på den och det bästa är att den är så löjligt enkel att lyckas med!

Till den här kakan behöver du:

2 ägg

2 dl socker

100 gr smör

100 gr vit choklad

Skalet och saften av en lime

2 1/2 dl vetemjöl

 

Så här fixar du min kladdkaka:

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och socker riktigt pösigt.

Smält smöret och bryt ner chokladen i bitar. Rör till en jämn smet.

Rör sedan ner smöret och chokladen i äggsmeten.

Riv skalet av en lime, endast det gröna skalet ska komma med och pressa ut saften. Blanda ner i smeten.

Sikta därefter i mjölet och blanda till en slät smet. Häll sedan smeten i en smord form med löstagbara kanter.

Grädda i 10-15 minuter i nedre delen av ugnen.

Kakan ska inte få någon färg och den ska kännas kladdig när du tar ut den.

Servera kladdkakan med lättvispad grädde, bär, vallmofrön och rivet limeskal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

52 kommentarer på “Kladdkaka med vit choklad”

  1. Tack! Det ska jag verkligen prova för jag älskar vit choklad och det här verkar ju så enkelt oxå.

  2. Å, nä fy…. jag som bestämt mig för att hålla nere min sockerkonsumtion till 0 från och med idag. Min kropp behöver rensas!
    Men det kommer väl en dag då jag med gott samvete kan moffa i mej en liten kakbit 🙂
    Den ser ju så väldans god ut den där…

    1. Jag säger som dig.. min kropp behöver också rensas!

      Den såg i alla fall riktigt god ut 🙂
      Får spara receptet och göra den här kladdkakan i sommar 🙂

  3. Japp, det är tveklöst världens godaste kaka. Min godaste nummer två är banoffe – fast med bär istället för banan.

  4. Man borde fan bjuda på bara smeten ändå. Tänk er det, efterrätt: kladdkakesmet i kopp med en glasskula till. Varför krångla?

  5. Hoppsan, det där receptet fick min sockerdevil på vänster axel att vakna till liv. Tur att snabbköpet bredvid stängde för 3 minuter sedan.

    I morse gästade en professor Go´morron i SVT. Professorn menade att sockerberoende försvinner efter en veckas avhållsamhet och jag är nästan beredd att hålla med honom. Man måste dock lägga av helt.

    Min fråga är därför om jag ska baka den där kakan imorgon och spinna vidare på påsk-sugar-rush eller om jag ska vänta tills jag får nästa socker återfall.

  6. verkar verkligen vara smarrigt, men får testa receptet lite senare. Råkade bli lite mycket påskgodis här 🙂

  7. Å vad härlig den ser ut! LÅter ju bra att så många bakat och gillat den! Får nog bli efterrätt på fredagens bjudning 🙂

  8. Wow, har nog aldrig hört talas om vit kladdkaka, men det låter helt suveränt och ser såå smaskig ut!!

    Tack för underbar recpet, själv älskar jag att dela med mig av alla mina recept också, ser fram emot mer smaskiga recept inför sommaren!

  9. Jag som inte bakat pa hur länge som helst. Nu bär det av ut till att köpas vit choklad! Och sa kanske lite tulipaner till helgen!!!
    Vardagslyx!!!

  10. Såg receptet o valde att prova första gången till kollegerna. Sicket gensvar det blev..!!! -Den godaste jag ätit. -Ååh gud så god! -Får man ta en bit till? – Kan man få receptet? -Den här ska vi ha på studenten, var några av kommentarerna 🙂 Så tack för den Clara.

  11. Tack för receptet! Använde det samma dag som det kom ut då jag skulle ha vänner över på fika. Såååååå god! 🙂

  12. Den är ju sååå god, perfekta smaker!! Men jag undrar om det bara var min som blev väldigt smetig i mitten? Kanske är min ugn som är dålig, eller ska den vara så?

    Kram / L

  13. Hej!

    Detta får bli konfirmationens efterrätt…:-)
    En liten fråga bara…
    Hur stor är springformen du använt?
    Mvh. Annelie

    1. Ja jag undrar också hur stor form du använt. Förstår att den naturligtvis ska vara kladdig, men bakat den 3 ggr nu och det är svårt att få den i hela bitar även om den stått i kylskåp. Men fortfarande farligt god!

  14. Bakade denna kakan idag och oj vad god och populär den blev. Hade 1/3 burk lemoncurd som jag ville bli av med så det åkte i när jag vispat ägg och socker och det blev hur bra som helst. Serverade med svenska blåbär och hallon och en klick grädde, oh så gott denna kaka blir det fler gånger.

  15. Tack för receptet! Enkelt och supergott! Jag skippade lime-zest och tog torkade aprikoser istället. Det blev suveränt gott!!