Okej nu ska jag bjussa på receptet till världens godaste kladdkaka med vit choklad.
När jag bakar kladdkaka och chokladbollar händer det ofta att det inte blir någon kaka utan bara smet i en bunke som jag äter på direkten.
Men när jag väl lyckas hålla mig i skinnet blir resultatet desto godare!
Den här kakan brukar alltid göra succe när jag bjuder på den och det bästa är att den är så löjligt enkel att lyckas med!
Kladdkaka med vit choklad
Portioner
ca 10 bitar
Tid
ca 30 minuter
Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
100 gr smör
100 gr vit choklad
Skalet och saften av en lime
2 1/2 dl vetemjöl
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
- Smält smöret och bryt ner chokladen i bitar. Rör till en jämn smet.
- Rör sedan ner smöret och chokladen i äggsmeten.
- Riv skalet av en lime, endast det gröna skalet ska komma med och pressa ut saften. Blanda ner i smeten.
- Sikta därefter i mjölet och blanda till en slät smet. Häll sedan smeten i en smord form med löstagbara kanter.
- Grädda i 10-15 minuter i nedre delen av ugnen.
- Kakan ska inte få någon färg och den ska kännas kladdig när du tar ut den.
- Servera kladdkakan med lättvispad grädde, bär, vallmofrön och rivet limeskal.
53 svar
Låter riktigt gott.
Tack! Det ska jag verkligen prova för jag älskar vit choklad och det här verkar ju så enkelt oxå.
Låter hur smarrigt som helst! Jag älskar vit choklad!
Å, nä fy…. jag som bestämt mig för att hålla nere min sockerkonsumtion till 0 från och med idag. Min kropp behöver rensas!
Men det kommer väl en dag då jag med gott samvete kan moffa i mej en liten kakbit 🙂
Den ser ju så väldans god ut den där…
Jag säger som dig.. min kropp behöver också rensas!
Den såg i alla fall riktigt god ut 🙂
Får spara receptet och göra den här kladdkakan i sommar 🙂
Heja er! =)
Det där ser så himla himla gott ut.
Japp, det är tveklöst världens godaste kaka. Min godaste nummer två är banoffe – fast med bär istället för banan.
Man borde fan bjuda på bara smeten ändå. Tänk er det, efterrätt: kladdkakesmet i kopp med en glasskula till. Varför krångla?
Precis! 😀
mums mums!
Det ser ut som en väldans god kaka måste provas. Och vilken fin bild.
Åh vad god den såg ut!!
När i processen har du i vetemjölet?
MVH
Bak-novisen
Det undrar även jag 🙂
Ash så förargligt! Det missade jag att skriva. Nu är det tillagt =)
Hoppsan, det där receptet fick min sockerdevil på vänster axel att vakna till liv. Tur att snabbköpet bredvid stängde för 3 minuter sedan.
I morse gästade en professor Go´morron i SVT. Professorn menade att sockerberoende försvinner efter en veckas avhållsamhet och jag är nästan beredd att hålla med honom. Man måste dock lägga av helt.
Min fråga är därför om jag ska baka den där kakan imorgon och spinna vidare på påsk-sugar-rush eller om jag ska vänta tills jag får nästa socker återfall.
Det så godt ut, denne oppskriften må testes! 🙂
aaaa, det är ju bara så gott med vit kladdkaka. Älskar.
Måste nog baka imorrn. =)
Det lät väldigt gott!
Måste prövas!!!
Vit choklad är ju alltid gott i vilket sällskap den än kommer. Och visst ska man unna sig – men sällan. Bäst att inte ha sötsaker hemma, som min kostmedvetne son påpekar. Annars är mitt recept på vit chokladmousse av grädde, vit choklad och kesella vansinnigt god. Halvnyttigt i alla fall… http://gladigront.se/lacker-3-ratters-paskmiddag-med-enkla-medel-desserten/
oj, vad den ser gött ut!!!
verkar verkligen vara smarrigt, men får testa receptet lite senare. Råkade bli lite mycket påskgodis här 🙂
Vilken vacker bild! Det där måste ju testas!
Kram
Helgens godsak får bli den här kladdkakan.
Åh så gott! Det ska jag prova nästa gång jag ska bjuda på något.
Låter underbart. Vilken lockande bild!
Oj vad spännande. Det måste jag testa till sambon som älskar vit choklad 🙂
Tips på en bra vit choklad? Jag tror aldrig att jag har köpt det nämligen.
Odenses vitchoklad, himmelsk!!
Nämen åh så gottigt!
Oj, jag tvår mina händer. Skulle aldrig i livet få ner en sådan sockerbomb!!!
Testade att baka denna och jävlar (rent utsagt) vad god den var/är! 😀
Ska absolut göras fler gånger 🙂
Bakade kakan idag onsdag så vi åt en bit var . Kakan var riktigt god,
Å vad härlig den ser ut! LÅter ju bra att så många bakat och gillat den! Får nog bli efterrätt på fredagens bjudning 🙂
Wow, har nog aldrig hört talas om vit kladdkaka, men det låter helt suveränt och ser såå smaskig ut!!
Tack för underbar recpet, själv älskar jag att dela med mig av alla mina recept också, ser fram emot mer smaskiga recept inför sommaren!
Tack!! Helgens projekt! 😉 <3 dina recept är underbara!
Jag som inte bakat pa hur länge som helst. Nu bär det av ut till att köpas vit choklad! Och sa kanske lite tulipaner till helgen!!!
Vardagslyx!!!
Såg receptet o valde att prova första gången till kollegerna. Sicket gensvar det blev..!!! -Den godaste jag ätit. -Ååh gud så god! -Får man ta en bit till? – Kan man få receptet? -Den här ska vi ha på studenten, var några av kommentarerna 🙂 Så tack för den Clara.
Nu star det som är kvar av smeten i ugnen!!!
Mmmm, de måste jag prova!!! kram Monica
Tack för receptet! Använde det samma dag som det kom ut då jag skulle ha vänner över på fika. Såååååå god! 🙂
Den är ju sååå god, perfekta smaker!! Men jag undrar om det bara var min som blev väldigt smetig i mitten? Kanske är min ugn som är dålig, eller ska den vara så?
Kram / L
Hej!
Detta får bli konfirmationens efterrätt…:-)
En liten fråga bara…
Hur stor är springformen du använt?
Mvh. Annelie
Ja jag undrar också hur stor form du använt. Förstår att den naturligtvis ska vara kladdig, men bakat den 3 ggr nu och det är svårt att få den i hela bitar även om den stått i kylskåp. Men fortfarande farligt god!
Den här goda kakan gjorde stor succe på söndagens middag 🙂
Bakade denna kakan idag och oj vad god och populär den blev. Hade 1/3 burk lemoncurd som jag ville bli av med så det åkte i när jag vispat ägg och socker och det blev hur bra som helst. Serverade med svenska blåbär och hallon och en klick grädde, oh så gott denna kaka blir det fler gånger.
Oj vad god den var! Ett tips, ta i lite extra vitchoklad och den blir perfekt! Kram/T
Tack för receptet! Enkelt och supergott! Jag skippade lime-zest och tog torkade aprikoser istället. Det blev suveränt gott!!
Ljuvligt god, gjort denna många gånger, alltid lika uppskattad!