Mangoglass med basilika

Gul härlig mangoglass dekorerad med vita och blålila blommor. Serveras i glaskål på vitt trädgårdsbord.
Svalkande mangoglass i sommarvärmen.

Termometer har visat höga grader senaste dagarna. Det har varit så varmt ute att jag knappt kunnat tänka.

I värmen behöver man svalka sig med något och jag vill inte peta lillen full med glass. (Ibland kan han få glass såklart – men det är mer undantag än regel).

Oftast gör jag istället denna “mangoglass” som är suveränt god och som han äter med glupande aptit.

Beroende på hur fryst mangon är blir den ibland mer som glass och ibland mer som en isig drink, som här på bilden

Så här enkelt gör jag mangoglass:

Mixa 250 g fryst mango med en ordentligt mogen banan.

Mixa också ner lite tropisk juice och två centimetertjocka skivor färsk och söt ananas.

Släng ner en näve färska basiikablad i mixern och världens godaste mangoglass är kirrad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

39 kommentarer på “Mangoglass med basilika”

  1. Åhh, det låter gott! Ska prova det på sonen….man får ta till sådanan knep då han ogärna äter frukt annars.

  2. Måste bara få tipsa, jag fick frusna vindruvor, och det passade den här högsommarhelgen otroligt bra. Fantastiskt gott och nyttigt! Man får ta fram lite i taget, som isglass!

    1. Hej Lotta!
      hoppas de var ekologiska? Annars är tyvärr vindruvor tungt besprutade, en av de mest besprutade saker som finns..så nyttiga är de tyvärr inte 🙁 men ibland går det att köpa ekologiskt! Har dock inte sett det själv, men hört ryktas om det..

  3. jätte bra tips! Här hemma har det sista tiden urartat med allt glassätande. Måste få lite mer ordning på godisdagarna :/

  4. Snarlikt recept: Mixa fryst mango, turkisk youghurt, lite limesaft och nån sked honung. Amaaaaazing.

  5. Låter gott. Här i Småland svettas man inte precis det är dimmigt och regnigt och runt +12 C. Njut av värmen vad härligt.

  6. Det där låter riktigt smarrigt. Måste jag testa att ge lillen.

    Dessvärre har vi ingen värme idag, då det regnar som bara den, men jag hoppas att värmen snart kommer tillbaka.

    Kram

        1. Nu är det bara frysta jordgubbar som man inte ska äta, om de inte kokas 1 minut först. Detta enligt livsmedelsverket idag.

  7. Låter jättegott! Jag brukar göra en liknande variant, men med turkisk yoghurt också. Men är det okej att äta fryst mango? (pga risken för hepatit menar jag). Det är inte okej att äta frysta bär utan att koka dem just nu, enligt Smittskyddsinstitutet. Men det kanske bara gäller just bär, som blåbär och hallon. Någon som vet? http://www.smittskyddsinstitutet.se/nyhetsarkiv/2013/smittsparning-av-hepatit-a-fortsatter/

  8. Supergott låter det som, måste testas. Gjorde glassar och smoothies, men det har tyvärr fallit i glömska. Så tack för påminnelse och recept.
    Glassiga hälsningar Carolina

  9. Det där lät ju supergott! Får testa det någon dag när sommaren kommit tillbaka, just nu regnar det som bara den här nere i Skåne… Tråkigt värre! Kram på dig!

  10. Urbra recept! Frusen mango är en “alltid-ha-hemma”-vara hos oss. Jag brukar mixa den med grekisk yoghurt och en lite skvätt grädde och voila! Ubergott! (fast oftast äter jag den frusen, som den är, istället för isglass)

    Kan också rekommendera att mixa frusen banan med en frikostig nypa krossad kardemumma, lite rabarberkompott (om man råkar ha hemma, ananas vore säker urgott det med, det är syran man vill åt!) och en skvätt grädde. Det blir också helt galet gott!

  11. Älskar hemmagjorda och nyttiga glassar! Jag är numera Raw Vegan och gör versioner som dem hela tiden. Är helt besatt 😀 Så gott och super nyttigt! Kan inte bli bättre. Särskilt nu när vi går mot varmare tider. Sitter i skrivande stund och äter min dagliga gröna smoothie fylld med massa goda bär och banan och dadlar (plus spenat som man inte ens känner smaken av). Ha en strålande dag. Kram från Amsterdam!

  12. Havregrädde, ekologiska bär och banan blir supergod smoothie eller krämig glass beroende på frysgraden….mums!

  13. Detta är så gott att det kan ätas till frukost, lunch och middag samt mellanmål däremellan. O nyttigt är det oxå 🙂