Gul härlig mangoglass dekorerad med vita och blålila blommor. Serveras i glaskål på vitt trädgårdsbord.


Svalkande mangoglass i sommarvärmen.

Termometer har visat höga grader senaste dagarna. Det har varit så varmt ute att jag knappt kunnat tänka.

I värmen behöver man svalka sig med något och jag vill inte peta lillen full med glass. (Ibland kan han få glass såklart – men det är mer undantag än regel).

Oftast gör jag istället denna “mangoglass” som är suveränt god och som han äter med glupande aptit.

Beroende på hur fryst mangon är blir den ibland mer som glass och ibland mer som en isig drink, som här på bilden

Mangoglass

Portioner

1

Tid

ca 10 minuter

Ingredienser

  • 250 gram fryst mango

  • 1 ordentligt mogen banan

  • 1 dl tropisk juice

  • 2 skivor ananas

  • Färsk basilika

Gör så här

  • Mixa 250 g fryst mango med en ordentligt mogen banan.
  • Mixa också ner lite tropisk juice och två centimetertjocka skivor färsk och söt ananas.
  • Släng ner en näve färska basiikablad i mixern och världens godaste mangoglass är kirrad!

Mango i en smoothie!