Veckans tävling – Medveten Mini

Veckans tävling sponsras av den superfina webbshoppen MedvetenMini.se Hos Medveten Mini finns ekologiska produkter för stora och små. Kläder, hygien och hudvård samt massor av fina inredningsprodukter. Och så smarta bra-att-ha saker, som tex matlådor fria från BPA, PVC och ftalater. För dig som vill leva medvetet, hållbart och miljövänligt. Utan att tulla på det vackra och njutningsfulla i livet.

För att delta i tävlingen ska du göra följande:

1. Anmäla dej till deras nyhetsbrev eller/och gilla Medvetenmini på Facebook eller Instagram (@medvetenmini)
2. Besöka webbutiken och ge sedan kortfattad feedback här i kommentarsfältet om shoppen och dess sortiment. Bra/dåligt, ris eller ros? De vill gärna veta vad ni tycker!

I potten finns ett helt litet kitt med fantastiska saker från MedvetenMini. Allting etiskt tillverkat och fritt från BPA, PVC och ftalater. Kittet innehåller vattenflaska i stål från Earthlust. En mattermos och en matburk från Kids konserve. En komposterbar bambutandborste från Ekotandborsten. En mugg och en bricka/tallrik i bambufiber från Biobu som också de är komposterbara. Samt en förpackning ekologiskt te från Clipper av valfri sort. Totalt värde ca 850 kronor.

*Tävlingen pågår tom 26/9-2013 kl. 23.59. Vinnaren utses av medvetenmini.se och deras beslut kan ej överklagas. I potten finns ett presentkit till ett värde av ca 850 kronor. Vinnaren kontaktas via mejl. Ev vinstskatt betalas av vinnaren. 

Grattis till Sofia som vann priset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

215 kommentarer på “Veckans tävling – Medveten Mini”

 1. Tycker det var en lättnavigerad sida med mycket fint såg massa bra julklappar till både små och stora släktingar och det känns inte hysteriskt dyrt heller

 2. Jättetrevlig sida som jag säkerligen återkommer till. Älskar att det står baby eller barn och inte det vanliga “flick” och “pojk” i infon om kläderna. Tack!

 3. Otroligt lättnavigerad och stilren. Bra att man såg frskten direkt istället för att endast få se det vid utcheckningen. Otroligt fint och medvetet sortiment, med fler butiker som dessa tror jag att folk uppmärksammar det dåliga och bojkottar dessa (vem vill egentligen köpa barnprodukter till sin bebis med gift i?) .

  Himla himla massa plus, här kommer jag köpa julklappar!

 4. Härligt initiativ och roligt med sådana här små guldkorn på internet. En fin sida som är lätt att hitta på, med massa spännande varor. Hittade genast saker jag vill beställa. Städprodukterna var lockande även fast det inte är så roligt 🙂

 5. Hej!
  Hemsidan är bra, lätt att hitta på och illustrationerna och fotografierna är fantastiska. Det enda jag saknar är funktionen att kunna skriva recensioner om produkter och således se vad andra tycker om sakerna de köpt, något som jag tycker är hjälpsamt för att hitta rätt! Jag hoppas även att ni tar in kläder till vuxna inom en snar framtid, vill gärna kunna handla till mig själv! 🙂

 6. Supertrevlig sida med jordnära färger. Gillar fliken “Ekologi” som beskriver de olika certifieringarna. Kul med så stor variation på sortimentet, allt från te till barnleksaker. Mysig sida som jag definitivt kommer besöka igen!

 7. Hej!

  Först och främst vill jag säga att jag tycker det är roligt att hela webbsidan går i en och samma stil. Det känns som allt från tapeter till hudvård har en röd tråd. Själva produkterna skiljer sig i uttryck men är ändå lika i färg, form och hur dom är fixade för fotot. Det ger ett visuellt snyggt intryck. Dessutom känns stilen modern både i de matta färgerna och i motiven.

  En annan sak som gör att hemsidan känns modern är att det utförligt står vad era produkter är gjorda av och innehållet. Ett stort plus för det!!

  Jag skulle gärna se mer smink och hårvårdsartiklar på “hudvård och hygien”. Bor man i en lite mindre stad (som jag gör) så är det svårt att få tag på b.la. ekologiskt schampo och balsam. En annan sak som också gärna får utvecklas är klädsortimentet. Jag tycker det finns mycket fint och varierat för barn. Mycket går dessutom att använda om man vill klä sina barn unisex vilket är jättebra! Därför skulle det vara så roligt om det gick att förstora upp de där koftorna, strumporna, tröjorna osv. till vuxenstorlek. Så att vi också kan klä oss både snyggt och ekologiskt!

  Jag förstår att det inte går att ha allting inne och att det alltid finns saker att uppdatera eller köpa in mer av. Därför tycker jag att ni har ett bra sortiment med intressanta och roliga produkter. Skulle ni satsa på att utöka något så skulle jag dock tipsa om det ovanstående, eftersom det kan vara svårt att få tag på på annat sätt! Jag har letat efter ekologiska stumpbyxor i ett halvår snart och fortfarande inte hittat någon återförsäljare…

  Med Vänliga Hälsningar

  Natalia

 8. Jag blev positivt överraskad av sajten, just eftersom det finns en bra balans mellan bas- och vardagsvaror och lite finare, ‘extra’-grejer. Så skönt med en snygg och medveten sida som ändå vågar satsa på diskmedel och tandborstar liksom. Och sen de URgulliga djurtofflorna! Rena drömmen!
  Jag gillar verkligen att fraktpriset var tydligt och att villkoren var enkla att förstå, och dessutom vettiga.
  Att matutbudet främst bestod av te och godis var lite tråkigt och oinspirerande. Kanske bättre ta bort maten och fokusera på övriga varor? Hoppas innerligt att jag vinner ett kit från Medveten mini, är himla pepp på att prova mattermosen och vattenflasan på nästa utflykt med sonen!

 9. Jag följer redan på instagram och via nyhetsbrev!

  Jag gillar framförallt att medvetenmini förmedlar en känsla. Sortiment, bilder och beskrivningar har en så tydlig röd tråd.

  I en perfekt värld hade jag önskat lite mer tålighet i kläderna. Mycket är sånt som ska tvättas i 30 grader – och med tanke på hur min son leker räcker inte det.. Jag skulle gärna vilja kunna kombinera ekologiskt ( och vansinnigt fint!) sortiment med vilda barnlekar:)

 10. Hej MEDVETENmini!

  Jag tycker att er sida var modern, ljus och luftig. Fotografierna är skarpa, ser proffsiga ut och harmonierar med sidans layout och färgsättning. Dessutom ger sidan ett proffsigt och ärligt intryck, jag känner att jag kan lita på att ni är ett lagom stort och seriöst företag.

  Det jag saknar är:
  – en mobilvänlig sida
  – en REA-kategori
  – kategori efter material såsom ull eller ekologisk bomull
  – möjlighet att köpa snygga presentkort att ge bort i present
  – en funktion där man kan lägga till prylar i en önskelista

  Lycka till med ert fortsatta arbete!

 11. Otroligt snygg och tydlig hemsida! Proffsigt med zoom-funktionen på bilderna. Massvis med fina bilder. Butiken känns pålitlig, modern och hemtrevlig på en och samma gång! Det enda jag tyckte var “fult” var själva loggan till butiken, hade varit stilrenare utan texten “organic concept store” där uppe, kanske kan flyttas under loggan istället?

 12. -Jättefint! Allt lockar till att klicka runt,bra grafikiskt.Me like=)♥ Tycker om att det inte är en massa onödig plast på förpackningar. Kände inte till ex. bambufiber tidigare men gillar att det är hållbart som plast men kokomposterbart, miljövänligt och giftfritt! Återkommer gärna.
  Ha en skön helg alla♥ MVH/Maria

 13. Jag följer medvetenmini på instagram sen tidigare och är ofta inne på hemsidan och kikar. Det finns mycket fint och som man vill klicka hem. Siten känns modern och fin, lika medveten som produkterna som säljs. En av den bästa av sitt slag om man får säga så!

 14. Jag har följt er under en tid och hemsidan är alltid lika inspirerande med snygg layout och fina bilder. Kläderna är fantastiskt fina och det är så skönt att få besöka en butik som inte delat upp sortimentet i pojke, flicka utan låter mig som förälder själv avgöra. Sortimentet av drickaflaskor och matburkar är toppen för oss som inte vill krydda vår mat och dryck med flatlater. Jag hade däremot gärna sett att ni även hade haft nappflaskor i glas i ert sortiment.

 15. Hade aldrig hört talas om Medveten mini tidigare, men har precis flyttat till Sverige så känns roligt att ha hittat något svenskt alternativ (annars blir det lite mycket Amazon).

  Saker jag saknar/vill se mer av:
  – vegetarisk info (främst som under-alternativ till ‘mat & dryck’ – tyckte godiset såg spännande ut men läste innehållsförteckningen och de har tyvärr gelatin i sig) –> generellt hade det varit trevligt att se en ekologisk vegetarisk webbshop, men jag är ju vegetarian 😉
  – gratis frakt vid köp över viss summa
  – thermosmugg, inte bara themosflaskor utan muggvarianten (det hade jag köpt bums, men är inte intresserad av flaskor)
  – fler skönhetsprodukter o dylikt, också t.ex. tandkräm (inte bara tandborste – och varför inte som ett kit?)
  – billigare grejer (förstår att ekologiskt, rättvist, osv kostar, men för mig var mkt av framförallt barnprodukterna väldigt dyra – kanske hänger samman med att jag precis flyttat tillbaka till Sverige så inte är van vid svenska priser, men vore trevligt med lite billigare alternativ – även mindre grejer)
  – mer vykort/mindre affischer (också t.ex. färdiginramat – det är jättefina tryck, men de är för stora för mig)
  – tvättmedel (inte bara för fina kläder, men t.ex. tvålnötter vore roligt att se i Sverige! De heter ‘soap nuts’ på engelska och är ett naturligt alternativ till tvättmedel), o mer städprodukter som t.ex. disktrasor

  Plus med sidan/sortimentet, som jag ser det:
  – roligt utbud av barnprodukter, inkl kläder
  – trevliga bilder (men inte bara “snygga” bilder utan också tydliga bilder där man ser varan ordentligt)
  – utförlig info om det mesta, inkl info om tillverkaren
  – ni säljer chiafrön!!!
  – gillar verkligen att kunna beställa saker från Sverige och svensk sida
  🙂

 16. Hej!
  Jag tycker färgerna på hemsidan var jättefina och såg väldigt naturliga ut, inte skrikiga eller jobbiga. Utan passar till det ni säljer.
  Jag gillar inte loggan, den är alldeles för hård och kantig och borde stå i mitten däruppe istället för på sidan. Och det blir så mkt av hela namnet. Medveten mini Organic Concept Store. Ni borde göra så att ni skriver en rubrik i mitten däruppe, och under själva rubriken kan ni ha, i lite mindre stil, där det står Organic Concept Store. Men inte för liten, för det är ju viktigt att det står klart!
  Väldigt bra att om man kollar på kläder, att det står Barn, och inte Flicka eller Pojke, utan att kläder passar för alla!
  Ni borde ha en rea avdelning. Det intresserar ofta väldigt många folk. Företag har ju ofta iaf någonting som dom kan rea ut.
  Ni säljer ju ekologiska plagg, vilket jag älskar! Men.. Ni borde skriva om era plagg är märkta av t.ex GOTS eller liknande. Och från vilket land era kläder är gjorda. Speciellt de ekologiska kläderna. Och om de är rättvisemärkta. Sådant är väldigt viktigt. Ni är ju ändå ett företag som går mkt efter att ni säljer ekologiskt och drar till er folk som säkert vill veta sånt, jag vet då att jag iaf vill det. Jag vet att ni har det under Ekologi länken däruppe. Men många kollar inte där så ni borde ha det på säljessidan också av varje sak ni säljer. T.ex att det står att det är GOTS märkt.
  Jag tkr ni borde göra bilderna på vänstra sidan lite mindre. T.ex Era partners, Posten, DHL och Klarna. Inte göra dom små, men nu tar dom upp väldigt stor plats över hela sidan så att det blir väldigt mkt att titta på när jag bara vill fokusera på vad ni säljer. Samma sak men allting på sidan, t.ex Folj oss, Pinterest, Facebook m.m.
  Och ni borde ändra kategorinamnet Sköta. Till t.ex Baby eller något.

 17. WOOW!!!
  Det var en helt ny shop för mig , och vilket brett sortiment, mycket spännande lite annorlunda saker, så jag har naturligtvis anmält mig till nyhetsbrevet och gillat deras fb sidan här kommer jag nog hitta roliga presenter och julklappar framöver.
  Hoppas på att få prova på lite av deras saker redan nu om just jag har turen med mig!!! 🙂

 18. Härligt med en eko-webshop som kombinerar snygg design med funktionella varor! Gillar att det finns en estetisk medvetenhet i allt från hemsidans grafiska utformning, till foton på varorna, färger och konstnärliga uttryck på allt från flaskor till babyfiltar. Önskar så att det gick att handla lika snygga eko-kläder för vuxna som dem ni säljer för barn! Har även länge letat efter microvänliga burkar/porslinformar med giftfritt, tätt lock som går att använda som matlådor. Det vore något för er 😉

 19. Shoppen är fantastiskt fin, underbara färgen och sortimentet! Jag är glad att jag hittade Medvetenmini, så mycket fina saker.

 20. Hej!
  Vilken fin sida. Här fint allt jag gillar, roligt att ha hittar en sida där jag kan hitta kläder, pyssel, hygienartiklar och ätbara saker. Å allt kan jag handla med gott samvete. Hit kommer jag återvända! Har gjort like på Facebook.

 21. Hej!

  En fin hemsida som tydligt visar vad Medveten Mini står för!

  * Medvetenhet
  * Hållbarhet
  * Miljövänligt
  * Stilfull och snygg design/layout

 22. Åh fantastiska medveten mini. Gillat har jag gjort sen långt tillbaka och det är ju så mycket bra så nu ska jag komma med min feedback; Jag tycker att det är en riktigt bra butik där man kan hitta miljövänliga produkter som jag inte hittar någon annanstans. Särskilt saker till köket är svårt att få tag på på andra ställen. Dessutom är det snygga och praktiska produkter. En sak jag gillar mycket med hemsidan är beskrivningarna av produkterna. När man beställer över nätet är det viktigt att få dem förklarade för sig och det tycker jag att medveten mini lyckas med. Jag tycker även att “nyhetsbreven” på facebook är så personliga och fina. Skulle bli så otroligt glad om jag skulle vinna denna tävling då många av produkterna redan står högt upp på min önskelista.

 23. Väldigt trevlig shop med ett underbart sortiment! För att göra upplevelsen trevligare för de som besöker shoppen på en mindre skärm (surfplatta och mobil) så skulle det vara fint om webbsidan var responsiv.

 24. Till Medvetenmini:

  Om hemsidan:
  Er hemsida är snygg, modern, stilren och lättnavigerad samtidigt som den har söta detaljer som ex. den den lilla tecknade ikonen som visar fraktpriset. Era produktbilder är smakfulla och visar på ett bra sätt hur produkterna ser ut, dock saknar jag möjligheten att vid varje produktbild “dela” bilden via pinterest, facebook, etc.

  Om sortimentet:
  Jag blev mycket positivt överraskad av utbudet då ni säljer mycket saker som jag inte sett förut, något som känns relativt ovanligt nu för tiden då många fysiska butiker såväl som webbshoppar har likartat utbud. Jag tycker speciellt om barnklädessortimentet, tandborstarna och de fina termosarna.

  Rent allmänt tycker jag också att det är bättre att ha ett mindre, noga utvalt sortiment än att ta in en uppsjö av inte lika genomtänkta produkter. Ert sortiment följer ett “stilmönster” som jag tycker ligger väl i tiden och som jag tror uppskattas av många. Men det kan alltid bli bättre och om jag får önska något av sortimentet är det för det första att ni skulle inkludera ett mer djurvänligt tänk i produktvalet vilket jag tror uppskattas av många av de köpare som också vill köpa ekologiskt. Med mer djurvänligt menar jag att utesluta animaliska produkter ur sortimentet helt (ex. ull) till förmån för sådant som är snällt både mot miljö, människor och djur.

  För det andra önskar jag mig ett utbud av ekokläder även för vuxna, samt veganska, miljövänliga och sköna skor, något som är svårt att hitta i Sverige!

 25. Hello
  Först vill jag lyfta fram att sidan är estetislt väldigt tilltalande. Jag blir sugen på att spana in sortimentet ordentligt. Har besökt er shopp tidigare och har bland annat spanat in en matlåda. Jag minns att jag redan då upplevde det som positivt att frakten syns så tydligt. Avsnittet ekologi tilltalar mig mycket dessutom. Den ger sidan ett seriöst intryck. Hade dock varit roligt om kunderna kunde få tillfälle att yttra sig om köpta produlter.
  /Fridens

 26. Jag har nyligen hittat till de och tycker det är en bra butik. En fin hemsida, tydlig med bra produkter. jag gillar framförallt deras matredskap, både trä och metallburkar. Sen är det kul att följa instagram och se vad som händer .

 27. Hej
  Först så vill jag säga att jag tackar och bockar för detta trevliga och för mig mycket trevliga koncept. Har sökt efter liknande sidor men ej hittat någon sådan. Jag är speciellt glad för avdelningen “kök” då jag tycker det är svårt att hitta produkter i den dagliga handeln som motsvarar de krav jag har på dessa produkter. Estetiken är väldigt tilltalande, känns varmt och välkomnande. Sidan är lätt att förstå sig på och informationen är tydlig.

  Detta är saker som jag saknar eller tycker är mindre bra.
  – Mer information om vart varan är producerad. Alla produkter har ej denna typen av information
  -Vissa varor har “felaktiga bilder” exempel sugrörsborsten så är det en bild på ett sugrörspaket
  -Det är svårt att jämföra varor på er sidan när informationen ej är uppbyggd på samma sätt. Ibland skriver ni på engelska ibland inte. exempel på produkter som har en bra breskrivning:

  EKOBO / BIOBU MILJÖVÄNLIG SKÅL LIME
  Tallrik tillverkad av bambufiber som pressats till ett ”melamin liknande” material. Hårt, tåligt och hållbart som plast men komposterbart, miljövänligt och giftfritt!

  Tips: perfekt att ha med på picknicken

  Diska i diskmaskin på max 75 grader. Tål ej mikrovågsugn.

  MÅTT
  Skål Ø 15 cm

  Läs mer om EKOBO HOME här http://www.medvetenmini.se/sv/marken/ekobo-home/
  99:-

  Lätt att följa och det är lätt att se mer information
  ett exempel som jag tycker är svårare att förstå sig på är:

  MINI RODINI TATTOOS 3 ST PIRAT MIX
  A three-pack of temporary tattoos in three different motifs: a classic anchor, one-legged pirate and one wild shark.

  The non-toxic tattoos apply with cold water and removes with cold cream or baby oil.

  Mini Rodini grundades 2005 av svenska illustratören Cassandra Rhodin som en hyllning till alla barn, deras fantasi och känslan av att allt är möjligt.
  Mini Rodini ställer höga etiska och sociala krav på hela produktionsledet och strävar ständigt efter att ligga i framkant. De har en stark ekologisk approach och vi är så stolta över att Mini Rodini är en del av MEDVETENmini familjen.

  Mer om Mini Rodini och alla butikens produkter hittar du här: http://www.medvetenmini.se/sv/marken/minirodini/

  Här börjar ni förklara produkten på svenska för att sedan övergå till att förklara företaget på svenska. Det står inte heller vad produkten är gjord av.

  -Några av era länkar är inte tillgängliga, kan vara ett mindre programmeringsfel.

  Jag hoppas att ni kan fortsätta med det arbetet ni gör många år framöver. Det behövs företag som ni på marknaden. mvh My

 28. Jätte fin sida. Tack Clara att du visade mig denna! Här är min feedback:

  + snygg layout som är lätt att förstå
  + bra genustänk, inga vanliga flick och pojk kategorier
  + bra produkter, man känner att dem som står bakom sidan verkligen bry sig om bra produkter

  – marknadsföringen, jag letar ständigt på google efter sidor som dessa men har först nu hittat hit, jobba mer med bloggar etc för att nå ut till rätt målgrupp
  – dig stavar de “dej” vilket man kan störa sig på lätt som skribent…
  – själva “om medveten mini” kategorin kan rustas upp ordentligt. Lägg mer krut här! Ta hjälp av en duktig skribent för att rappa upp texten och lägg till fina bilder, sedan en kul layout på det och ni är i hamn 😉

  Hälsningar Mia

  http://www.hippiechic.blogg.se

 29. Mycket fin sida. Tydligt upplägg och ett brett sortiment. Jag gillar och kommer tillbaka, även om jag inte vinner 🙂

 30. Ännu en webb-butik med gulliga ekologiska småbarnskläder, tänker jag först. Jag, som passerat småbarnsstadiet och numera är tonårsmorsa. Men ack vad jag bedrog mig; här finns ju otroligt spännande köks-, mat- och inredningsprylar, sånt som åtminstone inte jag hittar på så många andra ställen. Rätt tänkt av er där!

 31. En helt ny webshop för mig. Gillar ekologiskt så hit kommer jag att återvända. Bra layout på hemsidan och bra korta texter. Intressant flik “Ekologi”. Lätt att hitta på sidan.

 32. Hej!
  Generellt väldigt snygg & bra sida med brett och bra utbud. Framförallt gillar jag att det verkar finnas ett bra och tydligt genustänk & i kombination med miljötänket blir det ju topp! Snygga produkter sannerligen. Plus i kanten för tydligheten med frakt (& att den var rätt billig) & att det finns ett bra utbud av praktiska mat/köksgrejor, som dessutom är snygga, vilket jag annars kan sakna.
  Önskningar:
  – Skulle gärna se en rea-kategori
  – Skulle gärna se möjlighet att köpa presentkort (hittade inte det nånstans) för det skulle jag definitivt vilja ha i julklapp.

  Överlag fin, tydlig shop med bra utbud där mycket kommer hamna på familjens önskelista framöver.

 33. Jag upptäckte denna sida alldeles nyss och är alldeles lycklig! Trots att jag bara i all hast klickade mig igenom er sida känner jag att ert tydliga upplägg gjorde att jag fick en snabb uppfattning om vad ni har och inte har. Jag har länge letat efter matlådor som inte har massa farliga plastämnen i sig, men de går ju INTE att värma i mikrovågsugnen! Som student blir det för bökigt att ta med en tallrik och lägga upp maten på. Finns det någon lösning på detta?

 34. Wow! så glad jag blev när jag kikade in där!
  Underbart att fler satsar på miljövänliga saker åt barn!! 🙂

 35. Åh! En fantastiskt fin webbutik! Jihoo! Jag har aldrig hört talas om den här hemsidan tidigare men var nu tvungen att beställa saker med en gång! Giftfritt och ekologiskt, snygga och unika saker- vad mer kan man önska!

 36. Superfin hemsida med en massa härliga produkter! Skönt med ett fast fraktpris också.
  Det enda negativa jag kan komma på är att sidan verkligen satte igång mitt habegär, jag ville ha näst intill allting!

  Så fortsätt med ett dunderbra koncept!

 37. Hej! Först och främst, er sida är fantastisk och jag vill beställa exakt allt.
  Följande saker hade gjort ert sortiment ännu mer komplett enligt mig:
  – Matlådor i glas
  – Ekologisk tandkräm, när man ändå beställer tandborstar.
  – Vinteroverall/åkpåse i bebisstorlek!
  – Nappflaskor/pipmugg
  Vill även instämma i det jag såg att någon annan kommenterade: Fyndhörna!
  Mvh, Matilda

  1. Hej!
   matlådor i glas samt nappflaskor i glas och metall är på väg.
   jag kar konsekvent valt bort ytterplagg eftersom dessa alltid är inpregnerade och i “tråkiga” material som inte passar in i min filosofi. Kanske tänker jag om i framtiden. Vi måste ju ändå ha ytterplagg på våra små liksom…
   Men just nu är det ett medvetet val att ej sälja overaller, jackor och regnkläder.

 38. Dette er absolutt en nettbutikk jeg kommer til å gå innom flere ganger, både for å se på pene ting, men også for å kjøpe stilfulle ting som oser av kvalitet. Jeg synes produktene virker slitesterke og de har en stil som er litt utenom det vanlige, det liker jeg. Jeg synes også at det er betryggende å handle på en nettside som har fokus på miljøvennlige produkter uten skadelige stoffer. Da kan jeg være helt sikker på at det jeg kjøper er trygt for meg og de jeg bryr meg om. Jeg synes at nettbutikken var både estetisk å se på, men det har også et design som gjør det lett å finne frem til det man leter etter. Det er et par ting jeg savner i butikken deres. Først og fremst, klær for voksne! Barneklærne er utrolig morsomme med kreative mønstre, jeg håper at dere tar inn klær for voksne som er like kreative som de dere har for barn. For øyeblikket ønsker jeg meg indelig den kule lua (mössan) med pingvinmønster 🙂 I tillegg så synes jeg det hadde vært fint med en rea-avdelig, da kan man finne noe til tross for at lommeboken ikke er like full 🙂

 39. Hej!

  Jag tycker överlag att sidan är tydlig och välorganiserad. Möjligen skulle kategorierna under “Produkter” kunna ses över och exempelvis “kök” skulle kunna passas in under “inredning och finheter”.

  Sortimentet under “Mat & dryck” skulle gärna kunna utökas då det mest består av godis 🙂 Jag tänker lite på såna härliga ekologiska produkter som olivolja, kryddblandningar och kaffe för att nämna några. Jag skulle också gärna se presenttips just under produktfliken och där tror jag att många såna matrelaterade produkter skulle passa in.

  Ett annat tips till er skulle kunna vara att införa någon slags kalaskategori med lite fina miljövänliga servetter, dekorationer och så vidare att pynta med på småttingars kalas.

  Älskar för övrigt fotona på era produkter och sättet de är dekorerade på! Härligt sida som jag inte sett förrut!

 40. Åååå jag älskar medveten mini! Följer redan på både instagram och facebook.

  Jag älskar färg och formvalet på hemsidan. Det är som att jag känner att det är eko innan jag ens har läst det! Och produkterna känns speciell utvalda vilket gör att jag känner mig trygg i att det är bra saker som håller vad som lovas!

  Skulle jag önska nått mer så är det leksaker för små bebisar typ tuggleksaker ( vill ju inte ha gift i sånt!) Samt hygienprodukter för barn (shampo, badolja mm)

  Kramar från mig och min dotter Hanna (som fortfarande älskar sin bok:))

 41. Tack för denna sida medvetna sida!
  Efter att ha kikat runt massor på sidan kan jag konstatera att alla saker är superfina med superfina tryck och de utstrålar verkligen lekfullhet och glädje.
  Jag vet att sidan heter “Medvetenmini”, men jag skulle verkligen verkligen köpa kläder här i vuxenstorlek om det funnits. 🙂 Gillar stilen skarpt. Jag gillar också handtvålen mycket men ett tips är att lägga den i kategorin “hudvård & hygien” också. Schampo och balsam skulle jag också vilja köpa (tips!).
  Jag gillar att ni har förklarat märkningarna, det ger sidan mer tyngd. Ett sista tips skulle vara att ni på sidan på ett tydligt och snyggt sätt (kanske genom cirkeldiagram) visar vilken skillnad det gör att välja ekologiskt.
  Sist men inte minst måste jag säga att jag bara älskar utbudet i kategorin “Kök”, speciellt brickorna!
  Såklart gillar jag på facebook och följer på instagram och jag tackar Clara för tipset! 🙂

 42. Gillar delar på FB,registrerat förnyheter.

  Sidan är lätt att hitta på,gillar era termosar och flaskor,barn älskar att gå på picnic med egna saker,här har man att välja på.

 43. Jag hämtade ut ett paket från Medveten Mini idag och det var som rena rama julafton däri! Alla varor var vackert inslagna med fint mönstrade papper, snören och så ett litet tack-kort. Så himla gulligt så en nästan fick tår i ögat liksom :-). Ser fram emot fler paket därifrån 😉

 44. Så fin sida med massor av fina produkter. Älskar de kluriga kategorierna som “inredning & finheter”.

  En visit på hemsidan fick mig att börja fundera över alla engångsartiklar som vi är så vana vid att vi inte ens reflekterar över dem. Vem tänker på att det finns återanvändningsbara sugrör till exempel? Mer sådant!

 45. Hej!
  Jag är med i utlottning. Gillar på FB och har även delat tävlingen där. Anmält mig till nyhetsbrev. Jag tycker sidan ser bra ut. Den väcker ens nyfikenhet. Den är överskådlig. Det är lätt att hitta det man söker. Jag hittar inget som jag är missnöjd med så varför leta efter fel för letandets skull? Glada hälsningar Jenny

 46. Tycker hemsidan var fin och informationsrik. Ett stort plus vad det gäller informationen om frakt så jag inte behöver gå vidare steg för steg för att få reda på frakten. Lätt att hitta och bra kategorier. Bara bra och positivt.

 47. Hej, Jag är med och tävlar. Anmält mig till nyhetsbrev och instagram. Det första som jag tänker på när jag går in på Medvetenminis vwebshop är att sida är väldigt vit. Blir nästan lite för ljus. Kanske kan de lägga in någon mer pastelldroppe för att bryta av det vita. Utbudet är helt fantastiskt! Stålflaskorna ser ju helt underbara ut. Tror nog de flesta kunde avplastificera sitt hem. Så mycket gifter som man får i sig genom att värma matlådor och dricka ur petflaskor. Himla bra affärsidé att erbjuda ett bättre alternativ och jag önskar allt lycka till Medvetenmini. När jag får barn i framtiden hoppas jag verkligen de finns kvar så man kan vara trygg med de produkter och kläder som man ger det underbaraste man kan få. Tack för Clara för att du har dessa samarbeten med bra butiker/kedjor! 🙂

 48. Började med att gilla medvetenmini på Instagram men det var först när jag kom in på hemsidan som jag blev riktigt imponerad! Hittade direkt saker som jag sökt, men på andra sidor inte riktigt gillat looken, t.ex. vattenflaskor ser ofta väldigt sportiga/frilufts ut och jag som vill ha min till vardags och söker en snygg! 😉 gillade mycket att när man gick in på enskild produkt som fick man lätt och överskådlig info under ekologi.
  Ofta när man söker efter miöjövänliga alternativ så ser de antingen väldigt präktiga eller tråkiga ut, produkterna här hade både look och miljötänk vilket jag blev väldigt positivt överraskad av!
  Kommer solklart önska mig träleksakerna till mitt barn i julklapp, snygga och med miljövänlig färg dessutom.
  Har egentligen inget ris, men hade önskat rostfri nappflaska också.

 49. Hej!
  Först och främst: FIN hemsida! Och äntligen någon som tar tag i matlådeproblemet. Saknar dock nappflaskor i sortimentet. Och skulle önska att sökfunktionen låg högre upp på sidan, t ex ovanför produktmenyn. Annars bara fin respons från mig!
  Mvh, Therese

 50. 1) Gillar på FB som Kristina Karlsson Fd Magnusson

  2) Fantastiskt fin sida med ett härligt ekologiskt utbud. Skulle dock gärna se fri frakt vid köp över exempelvis 500:-. Dessutom är jag nyfiken, vad använder ni för emballage? Vore det inte kul att skicka även varorna i ett ekologiskt emballage? Bara en tanke- och en förhoppning…

  1. Alla våra varor skickas antingen i åteanvända emballage ( kartoner som mina varor kommer i eller från min mammas jobb) alternativt papper och kartonger tillverkade i blekt returpapp.

 51. Jättefin hemsida. Gillar att ni berättar om olika märkningar för varor, som Fair Trade. Det är också ovanligt tydligt med köpevillkoren. Något jag tänkte på dock var att det inte stod volym på burkarna och iskuberna.

 52. Jag är galen i deras sortiment och beställde för några veckor sedan deras plåtburkar som är helt ljuvliga, både praktiskt och snyggt! Med hjälp av deras sortiment går min familj mot ett liv utan plast, mot ett liv med mer ekologiska leksaker till min son samt kläder som är skonsammare för hans hud. Jag är så stolt och tacksam över sådana här företag som gör så mycket för oss konsumenter. Vi måste tänka mer på vår miljö men för att göra det har vi alla ett eget ansvar, där vi kan börja med att förändra i vår familj, det hjälper medveten mini mig med!

 53. Har letat matlådor med ljus och lykta, äntligen en butik som satsar på vardagsprylar som faktiskt fyller en funktion ( även om det andra också är trevligt att sukta efter). Sidan är helt i sin ordning, lätt att ta sig fram och ingenting som hakade upp sig. Nu blir det höstsoppa i lunchlådan för hela slanten! Hälsningar Anna

 54. Så himla bra webshop!

  Ros: sortimentet, priserna, låg frakt (fast låg den på 29 eller fraktfritt är det mer lockande för mig. Sååå fina bilder!

  Ris: BPA-fritt här och där blir lite luddigt. Jag skulle önska att ni genomgående lovar att precis allt är fritt från BPA, phlatphlater, bly osv. Så att jag som konsument slipper läsa och luska själv. Jag brukar göra det ändå för att va säker, skulle tycka det var så skönt om allt var garanterat fritt från skit 😉 Kanske som stämplar under varje produkt?
  “Innehåller inte: blablabla” och “kan innehålla: blabla”. Sidan med listan på alla farligheter är lite svårläst just nu och skulle kunna bli enklare och mer användbar. Och sen en blogg som ni skriver om, den skulle jag garanterat läsa!

  Puss

 55. Älskar! Underbar webb-butik med ekologiska och miljövänliga artiklar även till de som inte har en barnfamilj. Stilen på produkterna är riktigt snygg, och jag skulle gärna vilja använda dessa produkter i mitt eget hem.

 56. Tack för att jag hittat hem! Som jag har letat inspiration och spark i rumpan att ändra på saker! Äntligen är det dags! Jag dör vad mycket bra grejer!

 57. En snygg lätt navigerad sida med ett sortiment som gör att det finns något för alla!
  Kläder, pyssel, tapeter.. ja allt som får hakan att falla.
  Det kostar inte skjortan att handla där,
  men en fyndlåda jag saknar här.
  Sedan är det skönt att se er genusmedvetenhet bland alla kläder.
  Fast jag saknar något varmt för kallare väder.
  Tack för titten, nu håller jag mina tummar och tår,
  och hoppas jag vinsten får.

 58. Hemsidan och Webbshopen är tydlig och ger ett trevligt intryck.
  Rubrikerna är tydliga, dock kunde färgen på underrubrikerna (ljusgrön) vara skarpare då de försvinner lite gentemot de VERSALA svarta överrubrikerna. Jag tänker här också på personer utan perfekt syn till följd av ålder eller nåt annat.

  Vad gäller frakt (39:-) så vore det önskvärt att ha gratis frakt, men jag inser att det är beroende av t.ex. storlek på företag/antal kunder?
  Oavsett så vore det snyggt att erbjuda gratis frakt vid återlämnande av vara, inte bara vid reklamation, sånt uppskattas av kunder som t.ex. är studenter 🙂

  Slutligen föredrar jag (och jag hoppas många med mig!) att det finns ett miljövänligt fraktalternativ som tar lite längre tid/kostar lite mer. Innebär DHL detta? Det specificeras inte. Ansvar för klimatutsläpp skulle passa bra ihop med den ideologi Medvetenminis förespråkar.

  Fina grejer!

  1. Som liten butik är det omöjligt att erbjuda gratis frakt. Då måste man upp i ENORMA säljvolymer så att man går med vinst iallafall.
   Jag har val att lägga mej på 39 kr då jag tycker att det känns humant.
   Ett genomsnittligt paket kostar mej 75 kr att skicka. Ibland betydligt mer (stålbutkar/flaskor mm) vissa paket mindre ( 1 st målarbok) men eftersom jag inte vet hur mycket folk beställer har jag valt att lägga mej mittemellan. Både för min egen skull och för er kunder.

   DHL har ett nytt miljövänligare sätt att frakta och i veckan (hoppas jag) kommer kunden mot en förhöjd fraktavgift (10kr) kunna få sitt paket skickat med miljöfrakt.
   Förövrigt är alla våra emballage om inte återanvända tillverkade i oblekt returpapp.

 59. Hej!

  Jättefin sida med bra produkter. Jag hade dock förväntat mig något fler “mini”-artiklar, med tanke på namnet. Väntar mitt första barn och har blivit allt mer medveten om alla gifter och mindre bra innehåll som finns i det mesta, men jag tycker inte att det ska vara en lyx att mitt barn ska ha ekologiska giftfria kläder. Det finns flera andra affärer med lägre pris på ekologiska produkter (t.ex. hälften så dyra bodys) och för plagg mitt barn bara kan ha några veckor är priset viktigt. Hellre ett ekologiskt plagg med något sämre kvalité och billigare pris tycker jag, iaf så länge det gäller små barn som växer ur kläderna snabbare än de hinner nöta dom.

  MVH / Anna 🙂

  1. För mej är kvalitet både i plaggen och i produktionsledet viktigast och tyvärr blir priset därefter.
   Billigare ekologiska bodys och liknande kan man numera köpa i de flesta kedjor.
   Medvetenmini är något annat och kommer nog så förbli. Hos oss betalar man inte en enda krona för märket på varan utan det är produktionen i helhet som kostar, med allt från blomullsodling, lönesättning, hälsovård, till färdigt plagg, emballage och transport.
   Jag förstår dock ditt resonemang.
   Ebba

 60. Medvetenmini är verkligen en härlig liten nätbutik med så mycket fint. Jag älskar matlådorna (även om jag inte ännu haft råd att införskaffa mig nån) då det känns himla bra att inte förgifta sin mat med plast!
  Något som skulle vara kul att se i sortimentet är tvättnötter och textilier, gärna påslakanset för stora sängar!

 61. Jättefina saker, jag önskar att kläderna fanns för vuxna! Också fint med kökssakerna som var både snygga och hälsosamma. Clipper-teerna kan jag verkligen rekomendera, alla jag provat har varit jättegoda! Jag blev sugen på mycket, men önskar en recensionsfunktion för att se vad andra tyckt om produkterna de köpt.

  1. Ah, det där med att recensera är ju toppen men eftersom jag valt bort att kunden måste skapa en personlig inloggning med användarnamn och kod kan jag inte heller använda recensionsdelen. Bara inloggade kunder kan skriva nämligen. Frågan är vad som är bäst? Vet inte själv.

 62. Bra sortiment men önskar även kläder för större barn och kanske även oss vuxna.

  Äntligen vettiga matlådor och kärl att förvara mat och livsmedel i. Nu åker plastburkarna ut!

  Önskar ett större utbud av eko-hygien-produkter. Skönt att kunna handla allt från samma ställe. Vi i glesbygden är beroende av näthandeln, vi är bra kunder. Är produkterna och servicen bra återkommer vi mest troligt.

  1. Vår service är i världsklass! 😉 Utveckar sortimentet hela tiden och hoppas du hittar nya tilltalade produkter både nu och i framtiden. Mycket nytt på väg in!

 63. Fantastiskt fin design, fina färger, snygga och användbara produkter och bra bilder – bara en väldigt tilltalande hemsida som ger lust att handla! Och underbart att det finns fler och fler giftfria produkter att få tag på. Jag kommer tillbaka för presentshopping men kommer egentligen använda det som en ursäkt att få köpa saker till mig själv!

 64. Superfin hemsida! Användarvänlig och snygg. Tror den är helrätt i tiden, eftersom fler och fler blir medvetna om skillnaden på ekologiskt och inte. Då är det bra med massa olika typer av produkter samlat på ett ställe. För egen del blev jag överlycklig över alla fina köksredskap och framför allt över perfekta matlådor. Vi har nämligen just gjort oss av med alla plastbyttor hemma, för att sakta men säkert byta ut allt i köket mot giftfritt. Insåg att jag plötsligt inte har något att lägga barnens matsäck i när de ska på skolutflykt! Svårt att skicka med porslinsbyttor i ryggsäcken… 😉 Då blir ju de här matlådorna perfekta!

 65. Vilken härlig shop! Tilltalande å lätt att hitta på sidan. Saknade glasnappflaskor vilket är mina pojkars favorit å min favoritpresent att ge till nyblivna föräldrar. Såg dock mycket att önska till julen till min familj. En hit, konstigt att jag inte hittat hit förr? Nåt att tänka på kanske, att ni inte kommer upp på topp vid googling av ekosaker?

 66. Jag blev positivt överraskad av webbutiken, det mesta har jag inte sett på andra ekoställen (förutom teet). Gillade speciellt köksavdelningen – kul att det finns så snygga alternativ till dum plast! Det jag saknade i det sammanhanget var matlådor som också går att mikra i.

  Ett litet tips som förbättrar både layout och läsbarhet är att korta ner radlängden på info-sidorna. Ögat har svårare att följa långa rader. I övrigt är allt väldigt inbjudande!

 67. Hej!

  Faller direkt för kläderna som känns mycket unisex. Som mamma till en pojk som älskar hästar är det väldigt frustrerande när allt är skuret som tunikor! Stort plus. Jag hittar lätt på sidan o inspireras. Vill pyssla när jag kikar runt.

  Jag letar dock efter mycket ytterkläder för mina barn, att ta in sånt i ert sortiment skulle ge ännu mer cred.

  Nu ska jag shoppa lite;-)

  1. Ytterkläder är näst intill omöjliga att hitta utan kemikalier och syntetmaterial då de i princip alltid är behandlade och inpregnerade. Därför har jag i dagsläget valat bort detta. Vi får se hur det blir i framtiden

 68. Hej!
  Jag gillar på FB och prenumererar på nyhetsbrevet alias:
  https://www.facebook.com/#!/anita.christensen.167

  Jag tycker att ni har en annorlunda blandning i bild och form,
  och en känsla för det goda som är enorm,
  ekologiskt, giftfritt, vackert och praktiskt bra,
  precis det som en småbarnsförälder vill ha!
  Härliga illustrationer och mysiga kläder,
  som passar för årstidens erbjudande väder.
  Jag älskar er butik och skickar en varm blinkning och en kram,
  för jag är en mycket nöjd Medveten Mini kund och dam!

 69. Finemang sida! Sidan är enkel att hitta på, bra att kläderna inte är könade och deras sortiment är toppen. (Det enda negativa, vilket ioschförsej gäller alla klädmärken och återförsäljare av ekologiska och snygga kläder, är att storlekarna inte sträcker sej längre. Mina stora barn, 12 och 14, vill även de ha ekologiska kläder med snygga mönster på vilket inte är helt lätt att hitta. )

 70. Har börjat prenumerera på nyhetsbrevet nu 🙂 och vilken bra shop. Har precis börjat fasa ut plasten här hemma och här hittar jag precis vad jag behöver. Lätt navigerat och inte svårt att hitta. Många plus ifrån mig!

 71. Superfin sida, lätt-tillgänglig och med ett bra miljömedvetet urval (och det är skönt att det inte är mängder utav produkter som gör en förvirrad). Jag och min partner prenumererar på nyhetsbrev, facebook och följer på instagram. Gillar starkt!

 72. Bra och lättnavigerat! Men var är de ekologiska matlådorna man kan värma i micron? De flesta är nog mest intresserad av en matlåda man kan värma och äta ur. Annars jätte fina barn kläder. Synd bara att de flesta med djur ser ut att vara till tjejer. Hade varit gött med lite mer unisex så att säga!

 73. Hittade medvetenmini för några veckor sedan och är helt såld. En otroligt bra hemsida/webshop med väldigt bra innehåll. En sak som jag saknar och som jag ville köpa dör var en termomugg, men annars så har utbudet varit väldigt bra tycker jag. : )

 74. Finns många webbutiker med ett bra miljömedvetet sortiment men som saknar det ni har, det enkla. Designen är snygg och stilren med bilder som gör att man vill ha det mesta, även sånt man vet att man inte behöver. Den enda nackdelen jag stött på är att vissa länkar inte fungerar.

 75. Brett sortiment med mycket ekologiska varor samlade på samma ställe, framförallt inom barnkläder och “köksgrejer”, utan den tokiga tjej/kille uppdelningen. Härligt att se att det kommer så mycket förvaring som inte är i plast! Synd att hygien och städ har så begränsat utbud, med ett större utbud där hade man kunnat köpa alla grejer från samma sajt.

 76. Väldigt fina produkter, särskilt att ge i present till någon. Många fina alternativ till plast på kökssortimentet. Gillar att kläderna inte är uppdelade i pojk-/ och flick. Förvånad över det billiga priset. Saknar dock ytterkläder samt möjligheten att kunna ge bort ett presentkort.

  1. Ytterkläder är näst intill omöjliga att hitta utan kemikalier och syntetmaterial då de i princip alltid är behandlade och inpregnerade. Därför har jag idagsläget valat bort detta.

 77. Tack, tack, tack för att det äntligen finns någon som har köksredskap också i sortimentet! Som jag har letat efter detta länge, och ekologiska tandborstar, underbart 🙂
  Den underbart hemtrevliga hemsidan ger köpglädje, och en känsla av ansvar, det är ovanligt. Att ni ser till våra barns bästa är ett sort ansvar att ta, ni gör det med förstånd, tack!

 78. Tusen takk for fantastisk tips! Så mange og så flotte saker de har. Jeg har lenge tenkt på å ha en “kjemisk tvätt” av leiligheten nettopp for å bli kvitt alle de dårlige stoffene i plast og gummi som vi ikke vet om eller tenker på. Jeg er veldig glad i gjennomskinnlige bokser i mange farger, de er stå kule, men de er sikkert fulle av skit… (ursäkta).
  Nå finnes det stilige alternativer. Og mye fint til barn har de der, topp nå som jeg er tante/moster til en nydelig jente på 7 måneder.

 79. Väldigt vacker sida med fina illustrationer utan att det blir kluddigt och otydligt.
  Jättebra utbud på alternativ till plastflaskor! fint alternativ till barnens ryggsäckar på utflykten. Bra med olika storlekar och underbart med sportkorken.
  Jättefina leksaker! gillar speciellt tatueringarna och pysselböckerna. Här skulle jag också vilja säga att det vore roligt med leksaker för lite äldra barn exempel träbilar, bussar, dockor.
  Under hygien saknas det tex badskum, duchcreme och fasta tvålar tycker jag. Och eftersom ni säljer tandborstar varför inte tandkräme också 🙂

 80. Hej,

  Äntligen har jag tack vare Underbaraclara hittat en webshop med ekologiska och giftfria saker att handla i. Jag äter alltid ekologiskt eller kravodlat så mycket det bara går, för jag är livrädd för vad alla kemikalier i maten gör med oss människor. Det är nog många sjukdomar som kommer av att vi utsätts för kemikalier i nästan alla omkring oss. Hemsidan för medvetenmini var väldigt fin tycker jag, lätt att hitta och fint upplagt allting. Jag blev helt förälskad i sänglinnet och babyfiltarna… helt underbara!! OCh otroligt viktigt att ha rena tyger närmast kroppen och bar hud så man inte exponeras för kemikalier när man ligger och vilar och kroppen ska återhämta sig. Kanoners! Tack för det!
  Hälsningar
  Susanne Jonsson

 81. Jag har anmält mig till nyhetsbrevet.
  Hemsidan är jättebra, även om jag önskar det fanns fler storlekar utskrivna, till väskor, kläder mm…

 82. Fin hemsida med lugna färger som får tankarna att gå åt det ekologiska hållet. Kanske en lite “blarrig” förstasida, allt behöver inte vara med där, bättre att själv få klicka runt, nu ser man inte skogen för alla träd.

  Gillat på Facebook!

 83. Jag gillade hemsidan. Dels för att jag lätt förstod den, (vilket inte är helt enkelt för en dyslektiker) och dels för att det inte var så puttinuttigt. Missförstå mig rätt- det är sött med barn, men jag är inte en gullig person. Här kunde jag hitta vackra, hållbara och miljömedvetna saker (plus jättefina tapeter), till hyfsade priser, utan att behöva överväldigas av gullandet. Om jag vinner kommer prylarna att nyttjas väl.

  1. Tack, det var roligt att höra. Försöker blanda det finstilta/gulliga med lite mer “edgy”. Gillar inte själv när det är för barnsligt. Tacksamt att höra att du gillar det.

 84. Tyckte det var en riktigt snygg sida med roligt utbud och det bästa av allt var att de fina tapeterna. Kommer omedelbart beställ sådana till min dotters rum! Sen kommer nog framtida födelsedagsbarn få sig något fint därifrån (och julklappar såklart).

 85. Hej!
  Fin butik!
  Jag handlar inte mkt på webben, men detta kändes enkelt och tilltalande, så blev inte avskräckt!
  Gillar att ni skriver hur ni tänker kring ekologi under fliken “Ekologi”, bra att den ska utökas. Ni skulle kunna länka till organisationer som skriver mer om tex varför BPA är problematiskt, tex Naturskyddsföreningen, på samma sida.

  Sökfunktionen ligger för långt ner tycker jag, och ni blandar tilltalet till kunden, ibland står det “Er” och ibland “dej”, bättre om det ärnkonsekvent.

  Lycka till!
  Liv

 86. Gillade verkligen webbutiken. Tyckte särskilt om att de inte hade onödigt mycket olika varianter av samma produkter.
  Jag förstår att det mest är inriktat på barn. Men något som jag har svårt att hitta och som jag tror skulle vara uppskattat är att ha med ekologiska underkläder och strumpor för vuxna. Det hade varit så skönt att kunna köpa det mesta ekologiska från samma webbutik 🙂

 87. Jag gillade sidan tyckte att den var mysig och kändes “snäll”. Jag läste att ni är under uppbyggnad och att ni ska utöka sortimentet, då hoppas jag att ni utökar mat sortimentet. Skulle kännas fint att kunna beställa från er hem till skogen. Även en mobilvänligare sida är önskvärt. Många bra produkter ifall man vill “plast-banta” hem. Har redan rekommenderat er och kommer att göra det till fler! Lycka till i framtiden! Sånna här webbshopps behövs!

  1. Tack! Matsortimentet kommer att utvidgas men närmast fokus på glasflaskor, glasburkar för mikro, naturnappar och inredningsdetajer och posters (jul) I vår blir det förhoppningsvis med mat och städatteraljer
   Välkommen

 88. Inte mycket att anmärka på en mycket välgjord hemsida och butik! det känns väl genomarbetat och det är lätt att hitta. plus för bra, stora bilder, det saknas ofta när man handlar på nätet. otroligt fint sortiment och presentation.
  jag skulle tycka det var lite kul dock att veta vilka ni är som driver MedvetenMini, det skulle göra att det kändes mer personligt, för jag blir nyfiken! också hur ni kom på idén etc. en annan fin funktion jag gillar är när man kan recensera och läsa andras erfarenhet av produkterna, innan man köper själv.
  det var allt för mig!
  Tack! /Sofia

  1. Hej. På bloggen och instagram får ni följa en mer presonlig del av Medvetenmini, som idagsläget bara är jag, Ebba. Jobbar med allt från inköp, webdesign, kundkontakt, packar paket, marknadsföring mm.
   Men ska kanske skriva lite mer om min bakgrund också på “om medvetenmini”. tack för tipset.

 89. Härligt att få tips om en sådan bra sida. Verkar lätt att handla ifrån. Tänk, nu kan mina kompisar själva beställa Clippers te med apelsin och coccossmak. Vet inte hur många paket jag handlat till dem när jag rest till “storstan”. Borgar för snabb spridning om sidan bland mina kompisar. Sedan blir det säkert en glad överraskning att finna ytterligare bra saker att webb-shoppa.

 90. En fin nätbutik som jag även följer på Instagram sen en tid tillbaka.
  Det jag tyckte var annorlunda med denna butik är att jag får en bra beskrivning vad som krävs för att det ska vara ekologiskt, under fliken ekologi. Utförligt och lätt att förstå. Billig frakt är det med. Dessutom är det en fröjd att kolla in alla de ljuva lugna färgerna på plaggen som radas upp.
  Men något att förbättra kan vara att skicka ut nyhetsbreven mer regelbundet (som jag haft sen juli) Kanske en rabattkod att använda så det blir mer sporre att handla just då. Nu har jag fått information mest i de breven.

  Jag har en son med diagnos autism som vi då ser en stor skillnad på sen han började få ekologisk mat utan en massa “skit” (trots att inga bevis finns enligt läkare) och jobbar hårt med att byta ut plast och annat som inte bör finnas i hemmet så detta skulle få vara hans att ta med till skolutflykter, frilutsdagar, parkbänken att ha sin mellis i.

 91. Härliga produkter! Inte lätt att hitta giftfria o ekologiska grejjer i butikerna här där vi bor, så hoppas man kan beställa även fast man bor i finland 🙂

 92. Känner att det är en hemsida som har mycket kärlek, äkta engagemang och drivkraft bakom sig. Ni har hittat en egen nich och stil med er layout och teckensnitt som inspirerade mig. Det är inte en hemsida som jag lämnade med frågor som jag inte fått svar på. Kul att jag hittade er sida nu då jag satt och googlade bra matlådor och drickflaskor förra veckan! Kommer tipsa andra om er:)
  Trevlig helg!!

 93. Vilken fin tävling och härlig hemsida som jag följt sedan en tid!
  Sidan inspirerar till att köpa ekologiskt och visar tydligt att det finns ett brett utbud av fina, trendiga och fantasifulla produkter med miljötänk!!

  Det som skulle kunna finnas på sidan:
  – Tydlig information om var produkten producerats
  – Presentkort
  – Möjlighet att (mot avgift) få varan inslagen på ett miljövänligt och snyggt sätt vid köp av presenter.

  Jag gillar sedan tidigare, delar och sprider även ert budskap muntligt! Hejja, hejja!!

  1. Vi slår in alla beställningar fint. Utan avgift 😉
   Presentkort har jag haft men stötte på patrull då jag signade butiken till en ny betalväxel som inte godkänner presentkort som betalning. Jag jobber vidare för att hitta en lösning. Hoppas det ska finnas i butiken före Jul.

 94. Fantastisk butik med Underbara sakar. Framförallt köksdelen som är så välfylld. Jag önskar jag hade möjlighet att köpa allt för att giftbanta vårt lilla familjs hem.

 95. Jag handlade faktiskt hos Medvetenmini i tisdags! Hade sett ut en målarbok på en annan site som ett barn skulle få i present. Googlade boken och hamnade på Medvetenmini. Lade ner några tandborstar i shoppingkorgen som jag inte tänkt köpa, så siten inbjöd till merköp. Lite stressade var jag att sakerna inte skulle hinna fram i tid så döm om min förvåning och glädje när paketet låg i lådan redan dagen efter! Och så väldigt fint paketerade. + i kanten!

  Ang. siten så stämmer jag in i kören som gillar design och upplägg, tycker den matchar den ekologiska tråden. Jag saknar dock responsive webb, som passar mobilen. Jag tycker också bäst om när alla produkter hamnar på samma sida. Heller scrolla än byta till sida 2.

  Jag signade inte upp mig på nyhetsbrev eller instagram. Kanske ett tips till nyhetsbrev i uppföljningsmail?

  Jag tycker också det blir lite dyrt med frakten, om man inte handlar mycket på en gång så klart. Jag förstår att frakt kostar och ni vill ju gå +, men det finns andra konkurrerande siter som kör fri frakt och då kan man mer handla styckevis och spontant. En del kör ju fri frakt om man handlar för mer än ***kr. Kanske det är smart. Jag skulle nog lägga en en extra liten sak i korgen då.

  Det var mina synpunkter 🙂

  1. Tack för ditt köp! 😉
   Ska försöka fixa det där med mobilanpassning i veckan och alla som handlar får automatiskt nyhetsbrevet! Länk till FB och Instagram finns i orderbekräftelsen.
   Välkommen åter

 96. Bra hemsida med väldigt mycket fina saker. Gillar de ekologiska burkarna, tallrikarna och skedarna för barn. Det känns skönt att veta att man inte stoppar i sitt barn massa gifter från plastburkar och skedar. Det jag saknar är giftfria nappar och nappflaskor i ekologiska material. Vore toppen om ni kunde ta med det i ert sortiment!

 97. Vilken fantastisk sida! Oerhört snyggt och enkelt gjord! Precis en sån sida jag brukar leta efter, nu fylldes min mage av lyckofjärilar. Det står till och med varifrån bambun kommer, brukar vara ett minus i mina ögon om det inte står bra information om produkterna.
  Tack för tipset!

 98. Vilken fin o intressant sida för alla som börjat tänka till:) Kan varmt rekommendera sidan till vänner o bekanta!

 99. Första intrycket av hemsidan, är att den tilltalar till mig, estetisk o välgjord.

  Det som jag fann svårt var att hitta det jag sökte efter under kategorierna. Var inte ute efter ngt speciellt men ville klicka mig runt på saker jag kom på att ni kanske skulle kunna ha. Det gjorde ibland mig lite förvirrad.

  Ni har ett fint utbud på massa olika saker, vilket gör sidan rolig o intressant.

  Vi håller på att göra vårt hem mer o mer ekologiskt o välja bra produkter.

  Mvh Emma

 100. Fin och lättnavigerad webshop med produkter som jag gärna skulle köpa. Enda haken är att jag helst bara handlar när ett verkligt behov uppstår och då är det vanligtvis bara en specifik vara jag vill ha, och när då frakten tillkommer går jag hellre in i en fysisk butik och köper det jag behöver. Så ett tips är fri frakt även på låga ordervärden, det skulle göra att jag skulle handla oftare hos en fin butik som er.

  1. Som liten butik är det omöjligt att erbjuda gratis frakt. Då måste man upp i ENORMA säljvolymer så att man går med vinst iallafall.
   Jag har val att lägga mej på 39 kr då jag tycker att det känns humant.
   Ett genomsnittligt paket kostar mej 75 kr att skicka. Ibland betydligt mer (stålbutkar/flaskor mm) vissa paket mindre ( 1 st målarbok) men eftersom jag inte vet hur mycket folk beställer har jag valt att lägga mej mittemellan. Både för min egen skull och för er kunder. Förstår att det svider när man bara vill beställa någon enstaka grej, tycker själv så, men kan i dagsläget inte gör annat. Men tack för input!
   Tyvärr

 101. Hej, Vilken underbar tävling <3

  Jag är redan med i nyhetsbrevet, har gillat facebook och instagram 😀

  Jag tycker att hemsidan har en snygg och enkel design, med inspirerande bilder. Det är lätt att navigera sig på sidan och hitta det man söker. Jag har dock en önskan som skulle kunna underlätta sitt sökande lite mer och det är länken Märken. När man är ute efter ett visst märke så vore det kul om man kan gå in på märken och sen klicka på det märke man är intresserad av, för att sedan komma vidare till de produkterna direkt. Det gör att man inte behöver söka igenom varje produktrubrik. Annars är jag en nöjd kund som blir extra glad för de fina paketen man får när man beställer hos er 😀

  Vänligen Cathrine

  1. Hej!
   Det går redan. men ska ta bort “märken där uppe i toppraden då det blir förvirrande.
   Under “produkter” står längst ner “varumärken”. klickar du där finner du alla leverantörer och deras produkter.

   Hejsvej
   Ebba

 102. Så fin sida! Och tydligt, lätt att navigera och hitta det man söker, eller låta sig inspireras av nytt. Superfina bilder. Och bara bra produkter! Gillar mycket.

 103. Jag älskar Medvetenminis klädutbud!! Framförallt från Serendipity. Fint också med ekoprints tycker jag ❤.

  Den enda de saknar i sortimentet är något att dricka ur för den lilla lilla knodden.

 104. Fin sida! Jag är på jakt efter rostfria tallrikar, muggar, barnbestick, nappflaskor etc. Jag vill gärna byta ut allt som barnet äter o dricker ur i plast! Det vore toppen om ni hade ett större sådant sortiment!

 105. Ny favorit! Med en åtta månaders bebis har giftfritt och miljövänligt blivit superviktigt. Ert koncept och utbud blir man helt enkelt glad av!

  Gillar skarpt: Klädutbudet!! Galet snygga kläder, ekologiskt och mycket könsneutralt!
  Dessutom köksprylarna! Vill ha typ allt. Bra priser!

  Tips: Mobilanpassad hemsida hade varit toppen! Surfar nästan alltid via mobilen nu för tiden och det tror jag många andra gör också. Tänker också att pipmugg och nappflaska i glas/metall/bioplast hade gått hem hos många.

  Ser fram emot nyhetsbrev, instagrambilder och framtida shopping!!

 106. Fräcsh och tilltalande sida med många bra saker. Jag älskar det faktum att det heter “inredning och finheter”! Just precis vad det är.

 107. Toppen sida som glädjer mig att jag nu hittat till. Har tex. letat efter en alternativ matlåda till de jag har i plast, men inte hittat någon förän här. Med barnplaner både för egen del och inom vänkretsen känns det också som en perfekt plats att hitta BRA kläder och prylar. Lätt att klicka sig runt.

  malinmathildaborg

 108. Hej!
  Jag har redan ert nyhetsbrev och blir alltid ännu mer inspirerad till att köpa ekologiskt och hållbart varje gång nyhetsbrevet dimper ner i min inbox. Otroligt snygga grejer! Folk som påstår att ekologiska kläder är trista borde verkligen kolla in er hemsida. Hemsidan är lättnavigerad och har snygg layout. Ni skulle kunna ha en kategori för “REA” också. Förut stod det nästan samma mening på varje klänning, men nu har ni blivit mycket bättre på att beskriva de olika klänningarna (o kläderna). Hoppas verkligen det går bra för er så att det fortsatt finns en svensk hemsida man kan shoppa ekologiska produkter från.

 109. Riktigt kul å inspirerande sajt, kul!

  Skulle gärna se att man kunde filtrera och söka lättare bland produkter. Kanske man söker efter färg, pris eller material. Men väldigt fin layout.

  Om jag vann skulle jag peppa min miljökämpe-bästis som skulle älska presentkitet.

  Lycka till!

 110. Åh vilken underbar webbutik! Bäst gillade jag alla djurmotiv. En favorit var fågelmotivet på den gula rostfria flaskan- något jag själv suktat över när jag dricker mycket kran-flaskvatten när jag studerar.
  Hade gärna sett ännumer raw produkter. Men annars: HEJA ER!

 111. Ljus och fin sida, lättnavigerad och lätt att hitta fram! Vilken salighet att hitta fram till er sidan! Miljötänk, fairtrade, lokalt mm har hängt med lite fram och tillbaka hos mig så mycket som jag har förmått. Men den senaste tiden har jag med två barn börjat tänka mer på gifter, plast, hur mycket vi konsumerar och så vidare. Därför var det kul att se en webshop som tänker till och ger det där lilla extra! Skulle gärna se att ni hade någon form av second hand tanke på er sida med, eftersom det är en stor del av miljötänket, att vi inte överkonsumerar.
  Kanske en exklusiv web secondhand i anslutning till sidan där man kunde köpa utvalda prylar (för lata som inte reser land och rike runt för att hitta just Det Där extra).
  Även ekogarn med stick eller virkbeskrivning på barnkläder, som ett kitt, skulle jag gärna hitta någonstans.
  Lite tankar från mig! 🙂

  Annars återkommer jag gärna till sidan, härligt med leverantörer som man kanske inte stött på annars! Tack för en grym sida!

 112. En mycket smakfull webbshop, med en lugn layout och trevligt presenterade varor. Man önskar sig nästan precis allt. Varubeskrivningarna och produktkategorierna är tydliga. Heja medvetenmini!

 113. Rubrikerna i mellanstadienostalgisk stil älskar jag. Bilderna är intressanta som produktbilder; varierade men sammanhållna. Något som skulle vara bra att ha är en sortering i de större kategorierna (exempelvis barnkläder) efter typ av plagg, alltså inom storlekskategorierna (kläder 80-120 cl -> t-shirts/byxor/märke…). Jag saknar också enklare och mer kreativa produkter under kategorin lek och pyssel, till exempel olika konstnärliga saker som pennor, vattenfärg och sådant som man gärna vill ha giftfritt, eller olika enkla byggmaterial liknande PlayMais. Det skulle också vara intressant att veta vilka olika certifieringar kläderna har.

 114. Ett tillägg: nappflaska i annat material än plast – både pip och flaska – har jag letat förgäves efter. Det vore bra att kunna få tag på!

 115. och ännu ett… Linoljesåpa, mirakelrengörings- och tvättmedlet, borde ni ha i både stora och små förpackningar, svensktillverkad förstås!

 116. Spännande koncept! Brett sortiment med lite av varje, det ger en bra inblick i vad man kan tänka sig att investera i när det gäller eko/giftfritt. Stilig hemsida med fina färger. Bakgrundsbilden med den orange droppen stör dock lite när man läser under rubrikerna Om… och Ekologi. Kommentarsfunktion skulle också vara guld värd, särskilt som många av varorna är lite dyrare för en del av oss, och ett inköp är mer en investering än bara lite vanlig konsumtion. Ett härlig grej i vilket fall!

 117. + Väldigt fina och färgglada foton
  + Lättnavigerad, tydlig meny
  + Fin bakgrund
  + Bra att det finns saker både för vuxna och barn
  + Bra sortiment, hade beställt en massa om jag haft lite bättre ekonomi!

  – På ett sätt är det bra att bilden zoomas in när man hovrar den men jag hade nog föredragit att man klickade på den för att zooma, tycker att det känns lite jobbigt att den zoomar när jag inte är beredd på det och kanske bara drar över med pilen för att komma någon annanstans.

 118. Trevlig och lättanvänd sida men massor med bra produkter både för hälsan och miljön. Kul att hitta en ny webbutik med detta tema, finns alldeles för få! 🙂

  (Har börjat följa på instagram som Empzk)

 119. Jättefin sida med massor av saker jag vill ha! Drar mig dock för att beställa när det är massa frakt. Jag tycker det är toppen när det är kampanjer med fraktfritt eller fraktfritt när man handlar över en viss summa 🙂

 120. Hej!

  Jätteroligt med en bra och miljömedveten webbshop. Tyckte det fanns ett jättebra utbud, perfekt med både kläder och prylar!
  Jag som har barn som älskar att pyssla hade kanske önskat lite mer pysselsaker, t ex pennor, lim odyl.
  Men annars hittade jag mycket som jag skulle behöva 🙂

 121. Väldigt bra och lättanvänd sida, mycket bra med ekologisk hudvård till ett bra pris, stort plus! gillar också att det direkt står var frakten kostar, så det inte kommer som en överraskning när man ska beställa 🙂 Här kommer jag handla många presenter!!

 122. En bra och lättnavigerad sida, gillar framför allt att de beskriver bra vad de står för och vad alla de olika märkningarna betyder. Det är ju en sån djungel.
  Även bra att det finns så mycket blandat här, bra att ha mycket samlat så man slipper frakt från många olika affärer.

 123. Hemsidan känns fräsch och trevlig att klicka sig runt på.

  Sortimentet känns handplockat och väl genomtänkt. Lägg gärna till en funktion där man kan recensera produkterna, jag tittar mycket på den typen av konsumentbetyg när jag handlar. 🙂

 124. Superfin hemsida, med mina favoritmärken till bra priser, jätteglad att ha hittat giftfria matboxar, har letat länge efter bra alternativ till plast !
  Grattis Medvetenmini !

  / Jenny

 125. Hej!

  Er hemsida ger en fin upplevelse tack vare alla fina produkter, ljusa fina färger och tydlig uppdelning i kategorier. Det jag saknar är matlådor som går att värma i microvågsugn (på mitt arbete finns ingen annan möjlighet att värma maten). Lådor av bambufiber? Under kategorin för städ och tvätt skulle jag önska att det fanns alla tänkbara typer av borstar; diskborste, skoborste, sopborste och disktrasor. Helt enkelt sådana förbrukningsvaror som behövs i vardagen! En REA-kategori skulle nog få åtminstone mig att oftare gå in på er hemsida.

 126. Jag gillar MedvetenMini på FB sedan tidigare, men av någon anledning föredrar jag deras statusuppdateringar framför att faktiskt besöka hemsidan. De har massor av produkter som lockar men jag har aldrig känt lusten att titta igenom hemsidan ordentligt. Den här tävlingen fick mig att tänka till varför jag känner så.

  För det första är förstasidan otroligt överbelamrad i mina ögon. En förstasida ska vara lättöverskådlig, tydligt strukturerad och man ska inte behöva scrolla ner för att se allt. Sidan bör med andra ord ligga fast, locka till vidaretryckningar och inte kämpa med att få in så mycket information som möjligt på ett och samma ställe. “Utvalda produkter” och “Nyheter” borde ha egna flikar och inte konkurrera ut den lockande och välkomnande känsla som jag gärna vill känna i en webbshop. I nuläget får man mer känsla av blogg än shop.

  Bortsett från förstasidan gillar jag upplägget på shopen, tydliga underrubriker och bra grupperingar av varorna. Ev. skulle man kunna få underrubrikerna förtydligade i bilder när jag t.ex. trycker på “Kläder”. Alltså att det kom upp genrebilder på “Baby 50-92 cl”, “Barn 80-120 cl” osv istället för att alla plagg läggs upp i en stor klump innan man valt vidare, men det är ju som allt annat en smaksak.

  Det är härligt att det finns så många olika stilar på varorna; retro, modernt, bas, lyx osv. Känns som man lyckats se utanför sina egna favoriter och göra ett bra urval för alla smaker. Och ett brett sortiment som gör att man kan storhandla om så önskas, habegäret är det ju inget fel på! Bra fraktpris också.

  Bakgrunder, layout och typsnitt känns fräscht och nostalgiskt på samma gång. Sånt gillas. Allt som allt är jag glad att jag tagit mig tid och kolla in shopen ordentligt, när jag väl tog mig förbi förstasidan 😉

 127. Vilken bra tävling! Det här gillar skarpt.
  Älskar medvetenmini.se, där ska handlas ifrån i framtiden. Julklappar here I come!
  Skulle önska att det fanns ännu fler leksaker. Men tapeterna, kära nån! Vi som precis har tapetserat sonens rum.. Nästa barn ska definitivt få en elephant grey men jag vill nog ha triangles mint någon stans i huset också.
  Fortsätt öka sortimentet med trevliga ekologiska/giftfria prylar så kommer ni slå stort.
  Gillat på fb och ska skriva ett inlägg på bloggen om er.

 128. Jag följer nu på instagram.

  Webbutiken tycker jag ser mysig och lockande ut! Jag vill genast köpa allt! Sortimentet ser stort och bra ut, det mesta man söker hittar man nog där. Det jag letar efter just nu är tallrikar till 1,5-åringen som tåls att slängas i golvet, samt lunchlådor till vuxna att ta med till jobbet. Båda dessa saker hittade jag, men jag hade gärna sett att det fanns fler sorters tallrikar att välja på t ex. Allt finns – men inte mycket av allt! (mycket hellre det än tvärtom dock!).

  Ellinor

 129. Jag lyssnade precis på Kropp och Själ på P1 som handlade om de osynliga kemikalierna i våra hem som jag kan tipsa alla om!

  Det går att lyssna på igen HÄR eller via appen: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/252996?programid=1272

  Jättebra webbshop för övrigt. Är riktigt sugen på bambusköksredskapen, skärbrädan, matlådorna, mattermosen och vattenflaskorna. Tror det var Clara som pratade om att plastbanta sitt hem och det tycker jag låter som en asbra grej. Vore schysst med burkar det går att frysa i.

 130. Oj vad kul med en tävling från en favorit webshop!

  Jag gillar Medvetenminis sortiment stort! Att det står om varan ex är Gots certifierad är ett stort plus i mitt tycke och att man kan läsa vad de olika certifieringarna betyder. Jag gillar känslan i webshopen att ekologisk kan innebära även lite lyx och finheter i ett hållbart perspektiv!
  Här kommer några små förslag efter att ha tittat igenom affären igen,

  *kalsonger som är Gots certifierade
  *gärna sockor i blått eller grönt,
  *någon bra hårdtvål och snygga tvålfat (svårt att hitta enligt min erfarenhet).
  *choklad och någon fin scarf till mamman =)
  *kanske kan ge små tips på presentkit till olika tillfällen (lite som klädkiten som visas och som jag uppskattat).

  Följer på instagram, fb och via nyhetsmail.

  /anna janson

 131. Äntligen en bra sida för en mormor. Att kunna köpa ekologiskt hållbart när man kommit dit i livet när man har råd och därmed kunna förena nytta med nöje!

 132. Gillar att eko görs roligt och snyggt, lockar många som tappas annars. Bra utbud, många vill-ha saker. Det jag saknar är ett större utbud av hudvårdsprodukter både för barn och vuxna, tycker det är klurigt att hitta ekoprodukter som känns och luktar lika lyxigt som många traditionella.

 133. Prenumererar på nyhetsbrevet sedan länge och gillar på både FB och Insta. Älskar webbshoppen och vill ha allt därifrån! Härligt med en shop med lite andra märke och produkter än i många andra webbshoppar på området. Den är lättmanövrerad och fantastiskt fin! Ebbas illustrationer är underbara! Utbudet har utökats med massor av fina produkter sedan jag tittade in första gången. Shoppen är i mina ögon i ständig utveckling vilket är toppenhärligt! Ser fram emot nya spännande produkter samtidigt som jag upplever den som fullgod redan nu. Bra jobbat Ebba!! /Tina

 134. Nu är jag följare på instagram.

  Så himla bra grej!
  Finns massa fina barngrejer som jag vill klicka hem. Problemet är väl bara att jag inte har några barn än..haha. Men rostfria matlådor har jag tänkt länge att jag ska införskaffa så nu känner jag att det inte finns någon anledning att inte göra det.
  Personer som tar initiativ för miljö och ekologiska produkter gör mig varm i hela kroppen och får mig själv att tänka ytterligare ett steg i mitt egna “försök till miljö/ekologiska medvetna”-tänk.
  Säger tack och bock för ännu mer kunskap för vad som finns på marknaden!

 135. Precis vad jag har letat efter!
  Är termusen och stålflaskorna också giftfria?
  Mvh Carolina

 136. Superfin och glad sida! Kommer absolut vända mig hit, särskilt som jag håller på att byta ut hela familjens picknick-kit till BPA-fritt och miljösnällare grejer.

  Om man ska vara lite petig så tycker jag att det är “för mycket” på förstasidan. Det hade nästan räckt med bildspelet och kanske tre produkter under “Nyheter”, det blir för mycket scrollande annars. Och “Kontakta oss” kunde kanske stått i versaler, som de övriga rubrikerna…
  Annars toppenfin!

 137. Jag tycker sidan var lättnavigerad. Jag blev väldigt positivt överraskad av sortimentet. Särskilt med tanke med att det stod att det var under utvecklingen. Jag gillade verkligen att kläderna inte var uppdelade i pojk- och fickkläder som det annars är i flera webshopar. Både kläder och andra saker i sortimentet hade en design som tilltalade mig. Det kändes som genomarbetade produkter. Att allt som säljs i shopen både är snyggt och “snällt” är ju toppenbra!

 138. Så skönt att slippa se plastleksaker av återvunnen plast (vilket en del säljer)! Det fanns massor som jag absolut kan beställa. Däremot undrar jag om ni funderat över citronsyran/citrater i vissa hygien- och matprodukter? Produkterna som innehåller detta kommer inte jag kunna köpa tyvärr. Det är många som reagerar på detta och får pollenallergi-liknande symtom eller eksem. Förmodligen beror det på att citronsyran framställs med hjälp av mögelsvampen aspergillus niger (svartmögel) som inte är särskilt hälsosam. En del producenter har börjat använda äppelsyra istället.
  Fin och lättanvänd hemsida!

 139. Väldigt fin sida som direkt för tankarna till naturligt och ekologiskt. Bra info om de olika certifieringarna. Skulle vara kul med ett litet eko-tips vid varje produkt för att liksom uppmuntra till än mer ekologiskt tänkande i vardagen.

 140. Gillar på fejjan!

  + Jättefin design på webbsidan! Ser inbjudande ut.
  + Billig frakt.
  + Lätt att hitta det man letar efter.
  + Mycket fint sortiment, underbara produkter.

  Jag kommer absolut handla från denna webbsida framöver! Hittar faktiskt inget negativt.

 141. Jag gillar verkligen Webshopen! Hittade den för några veckor sedan och sen dess har den varit min favoritsida att titta på på Internet. Följer även på insta. Jag har ännu inga egna barn men drömmer och längtar! Jag och min man gifte oss för två år sedan och då fick jag utomkveds. Det hände även flera jobbiga saker i samband med detta så jag kraschade psykiskt å hamnade till slut på tvångsvård på psyk. Men nu mår jag otroligt bra och är så tacksam varje dag. Har

  1. Oj tryckte visst fel där! Vi börjar iallafall drömma å längta efter barn igen och blir så glad och inspirerad när jag tittar på medveten mini! Har länge brunnit för FairTrade och ekologiskt och att nu kunna hitta fina bra grejer till barn känns jätteroligt. Finns ju även fina grejjer till alla åldrar så köpte Earthlust flaska å iskubform i bröllopspresent för ett par veckor sen! Tack för bra shop den gör mej ännu gladare å friskare

 142. Jag tycker det är en fin sida, det är kul att klicka runt och titta på sortimentet. Hemsidan är lättnavigerad och inspirerande. Tips att kanske ta in giftfria nappflaskor i glas och rostfritt. Tack för bra produkter!

 143. Sortimentet känns genomtänkt och följer verkligen en röd tråd rakt igenom. Jag skulle gladeligen vara ägare till en stålflaska, matlåda utan hormonstörande ämnen och en härlig termos som jag kan fylla med mitt egna ekokaffe hellre än universitets sura 12-kronors kaffe. Sjukt fin hemsida! Jag vill ha allt!

 144. Det är just en sådan här webbshop jag letar efter. Jag har nyss läst boken “Den onda badankan” och fått kemikaliepanik. Jag vill genast rensa ut allt farligt så att våran son får växa upp i en ren och giftfri miljö. Jag tycker att MedvetenMinis hemsida är estetiskt tilltalande och lättnavigerad med många fina produkter. Företagets värderingar framgår tydligt och jag gillar att MedvetenMini uppmuntrar leverantörer som återinvesterar. Något jag saknar är tydlig info om djuretik. Info om att vissa produkter inte är djurtestade är tydlig medan det inte är lika tydlig när det gäller andra produkter. Jag skulle också vilja veta hur djuren som levererar ullen till de jättefina tofflorna och väskorna lever. Jag vill ju inte bidra till sådant som gör att djur, människor och miljö far illa. Något som jag tycker är viktigt att förmedla till våra barn. En produkt som jag saknar i webbshopen är nappflaskor. Det är en superfin webbshop och jag kommer definitivt att bli kund hos MedvetenMini.

 145. Bra sajt som känns genomtänkt och jag gillar att det för det mesta är väldigt tydligt förklarat på vilket sätt prylarna är ekologiska och vänliga mot miljön. Gillar att klädsortimentet känns roligt och det mesta är neutralt, dvs inte kategoriserat efter kön. Kul att det dykt upp så himla mkt mer produkter på kort tid också, känns redan som att ni lyckats rätt bra med att bli en “livstilsbutik” där det mesta finns. Men jag skulle gärna se lite mer textilier, det är oftast det jag tycker är svårast att få tag i. Dvs lakan, handdukar, filtar etc. Och nappflaskor! Och jag skulle gärna kunna köpa bitleksaker som inte är giftiga. 🙂

 146. Vilken fantastisk tävling med underbara priser!

  Jag:
  *är anmäld för att få medvetenminis nyhetsbrev (bergiusjennie@gmail.com)
  *gillar medvetenminis facebooksida (Jennie Bergius)
  *följer medvetenmini på instagram (bergiusjennie)

  Jag tycker så mycket om medvetenminis koncept! Min sambo och jag väntar skrutt i januari och det känns tryggt att veta att det man handlar är fritt från gifter och är ekologiskt (och att ni tänker på kvinnors ställning i världen!!). Barn ska ha det allra bästa!

  Det är lätt att hitta i shopen och ni ger god information om såväl koncept som produkter. Ni har det bästa av det mesta för barn och hem och det hade varit superhärligt om ni också hade kläder för vuxna. Kanske är det en del i er tanke för framtiden? 🙂

  Hoppas hoppas att turen är med mig!

  ♥ Jennie

 147. Känner mig lyckosam idag så är med och tävlar!

  Sidan är estetiskt tilltalande och lätt att hitta på. Den känns tidsenlig och inspirerande, tycker jag. Det enda jag saknar är en version för mobiler.

 148. Besökte sidan i dag för att jag googlade på de toppenbra matlådorna från U.konserve. En rätt lättnavigerad sida. Trevlig, personlig och välkomnande. Tyvärr kunde jag inte köpa matlådorna jag var på jakt efter eftersom det bara gick att klicka på “Bevaka”. Detta gjorde mig lite fundersam och gjorde att sidan kändes mindre proffsig. Hade också gärna sett Klean Kanteen i sortimentet. Och Kavatskor, som är ett av ´få riktigt godkänt miljösnälla skomärken.

 149. Underbar butik och en väldigt snygg sida. Enkel att hitta och manövrera i. Jag gillar rubriken “presenttips” men hade gärna sett att det fanns en indelning efter åldrar just där. Jag tycker det är så svårt att köpa presenter ibland och att få förslag är guld värt, då är en åldersindelning bra.

  Annars är webbutiken ljuvlig och inspirerar till en att leva mer grönt och snyggt. Jag kommer definitivt att återkomma hit!

 150. Hälsingarna från Vasa!
  Kanon coola kläder!
  Värkligen.
  Jag tyckte speciellt om kläder och babyvård- o hudvårdprodukter!

  Säckert skall beställa någonting 🙂

 151. Jag har ännu inte beställt något härifrån, men har kollat på sidan flera gånger och suktat över en hel massa saker. Kul dessutom med en snygg site, det gör ju verkligen sitt till upplevelsen och kan nog locka fler att köpa eko. Gillar också på FB.

  Något jag saknar är fri frakt på beställningar över t ex 600 kr. Jag försöker ofta att beställa “i klump” och det är ju trevligt om det lönar sig. Då är det också lättare att något litet extra trillar ner i kassen när gränsen närmar sig.

  Produkter jag saknar är nappflaskor (gärna Lifefactorys) och rostfria flaskor med drickpip. Jag gillar också tallrikarna från Ekobo/Biobu med skulle gärna ser fler kombinationer av färger eller möjlighet att kombinera själv/köpa löst.

  Annars uppskattar jag en site som spänner ganska brett och där det går att hitta mycket köksgrejer. Kläder tycker jag ändå det går att hitta lite varstans men just matlådor, bra tallrikar, dricksflaskor etc är smidigt att se fina alternativ för.

 152. Jag tycker att Er sida är lättnavigerad, lättförståelig och snygg. Ert sortiment gör mig glad och jag hoppas att många hittar hit och förstår att man kan göra skillnad och att det inte behöver vara svårt.

  Era produkter är snygga, välgenomtänkta och det genomgående temat skapar en harmoni på hela sidan. Jag kan just nu inte finna något ris att ge utan tycker att Ni skall fortsätta som Ni gör!

 153. Precis när jag (lite sen på bollen) börjat plastbanta efter att ha läst Den onda badankan öppnade Medvetenmini. Guld! Så fina och bra saker, både för kidsen, miljön och människor i största allmänhet. Jag gillar att sortimentet utökats utifrån efterfrågan, att det är bra och tydligt kategoriserat, att facebooksidan är aktiv och ständigt uppdaterande och att det under kategorin EKOLOGI finns bra och tydlig info om det som kan vara en smula snårigt.

  Jag hade gääärna sett ekologiska barnskor, regnkläder och ytterkläder i sortimentet eftersom jag har haft svårt att hitta bra alternativ. Ett miljö- och människosnällt alternativ till vaxduk hade jag shoppat loss på direkt! Klean Kanteen hade jag också gärna sett i sortimentet. Bra att man kan betala m faktura nu!

  Snyggt fotat!

 154. Sidan är stilren och snygg på alla sätt, med en vänlig ton och sköna färger. Att den sedan innehåller lika schyssta saker som den ser schysst ut är enormt härligt! Jag har personligen höga krav kring produktion, framförallt när det kommer till hantering av kemikalier och allmänt hänsyn till miljön. Det är skönt med en nätbutik som gör det enkelt att ta rätt beslut kring varor som vi använder till vardags och något så viktigt som barnkläder och leksaker! Tack för ett väl genomtänkt initiativ !

 155. härliga produkter, och det är kul att det finns lite allt möjligt! jag tycker dock att förstasidan känns lite rörig. först den växlande bilden, sen kom fler bilder med presenttips mm. sedan fortsatte det med “utvalda produkter” och “nyheter”, allt med bilder. kanske hade man kunnat ha dessa två kategorierna som en klickbar ikon i vänsterspalten, över eller under “sök” så slipper det bli så mycket scrollande på förstasidan! 🙂

 156. Lättmanövrerad sida med tydlig markeringar vart allt finns, stilrena bilder, supersnabb kundservice, att de tagit in lite annorlunda märken som annars inte säljs i Sverige blandat med klassiker. Bra kläder till barn.
  Det jag skulle vilja se mera utav är klassiker som Kleen Kanteen, mindre rörig framsida, fler produkter av EKOBO, glasmatlådor.
  Kanske förslag/artiklar på hur man kan påbörja plastrensande eller kemikalie minskande i hemmet.

 157. Gillar den här sidan skarpt, nästan lika mycket som min favoritsida Ekokul. Roligt med fler miljövänligt inriktade sidor för barn! Tycker sidan känns mindre rörigt än Ekokul, och finare färger och illustrationer. Innehållsmässigt tycker jag det är en bra blandning på prylarna men saknar saker för de lite större barnen. Till exempel hittar jag bara påslakanset för spjälsäng (kan ju ha missat) och vill gärna ha kläder i större storlek än 120. För det är just efter storlek 120 som det är svårt att hitta ekologiska kläder. Potta (själva har vi Becopotty hemma till vår son), handdukar och nappflaskor i glas (typ Lifefactory) skulle kunna vara ett bra tillägg i sortimentet. Skulle kunna skriva en hel massa, men väljer att hålla det kort då jag har en liten sjukling att ta hand om. Lycka till med webbsidan!

 158. En riktigt snygg hemsida med fantastiskt fina bilder.
  Ett brett, genomtänkt utbud där medvetenheten känns äkta och konsekvent. Gillar att man kan hitta allt från ekologiskt lördagsgodis till miljövänliga tandborstar på samma ställe 🙂
  Tycker att hemsidan andas engagemang men även att den väcker tankar och engagemang hos mig!
  En sida att återvända till, både för inspiration och ett och annat inköp.

 159. Åh, vad glad jag blir när du länkar till sidor som den här. Jag försöker alltid hitta bra lösningar när jag köper saker till mig och min familj. Framförallt blir jag trött på att alltid behöva vara kritisk till saker man ska köpa för att man inte vet vad de innehåller. Då är en butik som medvetenmini perfekt där “kontrollen” redan är gjord. Fina saker och många saker som man faktiskt behöver och inte köper bara för att. Sidan ligger nu bland mina favoriter. Kul också att sakerna till barn inte är så typiskt flick- och pojkiga!!!

 160. Trevlig sida med tydlig information. Lätt att hitta i och navigera. Aktuell, varierande utbud, täcker det mesta inom ekologi. Jag kommer definitivt att bli kund här. Det jag saknar är större utbud av choklad. Det finns så mycket fin och rättvis och ekologisk sådan som behöver få större spridning som motsatts till allt skräp som produceras och äts.