Pastaspiraler och fetaost i sallad.

Rätt så ofta blir det just pastasallad till middag.

Pastasallad med någon slags dressing. Lillen älskar. Jag älskar. Alla äter och snabbt går det också.

Pastasallad

Tid

ca 20 minuter

Gör så här

  • Jag börjar alltid med att sätta på pastavatten. Medan det kokar upp hackar jag olika saker som jag råkar ha hemma.
  • Kan vara gurka, tomat, ruccola, paprika, majs, äpplen eller andra grönsaker och frukter. Hyvlar kanske i några morötter i tunna långa strimlor med potatisskalaren.
  • Sedan alltid någon slags ost. Feta, halloumi, eller så vanlig hushållsost i kuber.
  • Och så på med lite oliver, eller feferoni eller något annat udda.
  • Har man lite nötter kan man rosta dem lätt i stekpannan och strö över. Russin är också gott i salladen.

Jag tycker att just dessa skruvade makaroner är de bästa till salladen.

Salladsdressing

Jag gör antingen en oljebaserad dressing eller så en dressing på den fetaste sortens creme fraiche (lättvarianten är inte värd att köpa).

Här har jag bara blandat den med lite röd pesto. Det är också gott att blanda i lite tomatpure och örtkryddor.

Eller senap, pepparrotskräm och salt, eller så bara salt, peppar, vitlök och de kryddor man råkar ha hemma.

Grillkrydda funkar också bra även om de vanlitgtvis nnehåller massa glutmat.

Man kan också droppa i lite kalvfond i creme fraichen och röra runt. Smakar väldigt gott!

Hips vips har man en fräsch och god middag. Addera ägg eller mackor eller annan proteinkälla om du är rädd att du inte ska bli mätt.