Tivolitallrik

Tänkte bjuda på ett pysseltips från min debutbok! Ett enkelt sätt att pimpa porslin är att använda sig av dekorationsfolie! Här har jag klippt till trianglar i dekorationsfilm som jag limmat med den smala spetsen in mot mitten och den breda basen ut mot sidorna. Så att det blev som en slags tivolitallrik! Superenkelt och ett kul sätt att piffa till vanligt tråkigt vitt porslin. Ett julklappstips kanske?

Andra pyssel jag gjort med dekorationsfolie för porslin finns här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

26 kommentarer på “Tivolitallrik”

 1. Jättefint!! En lite jobbig fråga bara: är det en giftfri folie avsedd för kontakt med födoämnen? Var köper man sån?

   1. Jag vet faktiskt inte exakt vad det innehåller, men det borde väl vara samma som annat porslin dekoreras med? Känslan när man tar på tallriken är som vilken tallrik som helst. Ang limmet så är det inget traditionellt lim. Man lägger dekorationsfolien i blöt och sedan placerar man ut den på tallriken och därefter låter man den härda i ugnen och då “smälter” folien samman med porslinet

    1. Insåg inte att det härdades i ugn, då är ju klistret inga problem.
     För säkerhets skull avstår jag nog från att ha det i kontakt med mat, men kanske på krukor och till prydnad. Fint var det i alla fall och en kul ide, tack!

     1. Ja och på mina andra pyssel har jag satt det på utsidan av porsinet, tex tekanna och kopp och då kan man ju ha det när man äter utan att vara orolig för kontakten med mat =)

 2. I looked over a number of your past postings and I much enjoyed looking at your home and kitchen. I enjoy seeing how other people live and what they have in their homes. I am always learning. Glad to visit you today. And you cooking makes me hungry! JC

 3. Står i skedet då allt ska handlas nytt till ett stort hus. När det kommer till porslinet tror jag faktiskt att jag ska gå ifrån min trygga borg…..enfärgat. Jag tror helt enkelt att jag ska köpa in mönstrat i olika färger och blanda hej vilt. Det tror jag kan bli ganska kul vid matbordet.
  Kram Jess
  http://www.annorlundaunderbara.com
  Rätt människa – på rätt plats

 4. Jag får nog sätta mig och pimpa tallrikarna snart. Näst yngsta dottern såg bilden på dina tallrikar och utbrast “åh så fiiiin, såna vill jag ha” Håller med, jättefina! Måste bara hitta orken och tiden 😉