Bodde jag inte där jag bor skulle jag definitivt komma till Medborgarplatsen i Stockholm i morgon på Manifestationen mot sexuellt våld och för samtycke. Senaste tiden har det rapporterats om det ena våldtäktsmålet efter det andra – där gärningsmän friats trots att offret protesterat och gjort motstånd. Dagens våldtäktslagstiftning är tandlös och flickor och kvinnor som anmäler riskerar inte bara att råka ut för ett mycket bristfälligt bemötande från polis utan även en rättsprocess som slutar i en friande dom för förövaren. Även fast kvinnan skrikit nej tills hon svullnat upp i halsen och inte kunnat skrika mer. 

Bakom manifestationen står följande organisationer.

– Föreningen Storasyster
– Kvinnors Nätverk
– FATTA
– Sveriges Kvinnolobby
– Feministiskt initiativ
– RFSU
– Män för Jämställdhet

Kom dit vettja! Och visa ditt stöd för alla kvinnor som utsätts för sexuellt våld. Och visa politikerna att frågan om sexuellt våld är viktig och att en skarpare lagstiftning har ett brett folkligt stöd!