• Inlägget är ett annonssamarbete med Panduro Hobby •

Alla hjärtans dag

Nästa vecka är det Alla hjärtans dag. Ett perfekt tillfället att fira människor man tycker om! Gärna med något egentillverkat som ett gott bakverk. Paketerar man det lite extra fint så blir det en riktigt lyxig gåva. Här har jag dekorerat en pappkartong (264460) från Panduro med scrapbookpapper (361657). Limma insidan av kartongen med papperslim och klipp ut bitar som passar botten och klistra fast dem. Även locket fick sig remsor med scrapbookpapper.

Ett personligt kort är också roligt att både ge och få! Av scrapbookpapper kan man göra mycket fint. Här har jag klipp ut hjärtformade ballonger i olika fina mönster och storlekar. Enklast är att måla konturerna av ballongen på baksidan av pappret och sedan följa dem med saxen. Använd papperslin för att fästa på ett styvare papper. Ballongernas snören kan man antingen rita på, eller så kan man använda riktiga snören så som jag har gjort! Stryk lim på baksidan av dem och ringla fast på pappret. Låt torka ordentligt innan du rör kortet. Papprena på bilden har nummer 361050, 361657 och 361816

Katalanska maränger med mjukt inkråm är väldigt gott. Ett sätt att göra dem extra festliga är att dekorera dem med strössel. Panduro har flera fina färgglada med hjärtan och prickar. Jag färgade mina maränger med lite karamellfärg (290244) och precis innan de skulle gräddas beströdde jag dem med strössel! Bakverk som håller länge är fina att ha framme och exponera i en burk eller som här – i en glaskupa 480494. Strösslet på bilden har nummer 100597100598100596900035900014

En liten pappkartong i form av ett hus (264486) dekorerade jag med scrapbookpapper (361657) och framhävde taket och gjorde dörrar och fönster. Sedan fyllde jag kartongen med gott te. Här har jag gjort om tepåsarnas flärpar till hjärtan. Plocka försiktigt bort pappersflärparna från påsarna. Klipp sedan ut hjärtan, eller andra fina etiketter – kanske med något roligt citat – och klistra med papperslim fast dem på tråden. Enkelt och personligt!

Kransen i form av hjärtan är också rolig och enkel att göra. Det viktigaste är att man har ett styvt papper så att kransen får stadga. Nu ska jag försöka förklara i text hur jag gjorde (det är däremot inte det enklaste). Pappret på bilden har nr 361816 och 361657

1.Börja med att klippa till sju långa remsor från ett scrapbookpapper. Remsorna ska vara ca 2 cm breda och lika långa som pappret.

2. Gör fem av dem till hjärtan på följande vis: Vik remsan på mitten. Sätt en limplutt en halv centimeter ifrån “viket” och limma ihop för att skapa toppen av hjärtat. Låt torka. Böj ändarna på remsan bort ifrån viket och limma ihop dem med varandra,  för att skapa spetsen på hjärtat.

3. Klipp sedan till en tunnare pappersremsa (ca 1 cm) som ska fungera som upphängning för kransen. Även den ska vara hela scrapbook-papperets längd.

4. Därefter är det dags att göra hjärtana som upphängningsremsan ska fästas i. Vik de resterande två pappersremsorna på mitten. Limma dessa hjärtan på precis samma sätt som förut, men limma samtidigt fast upphängningsremsan inuti “viket”. (Se bilden)

5. Lägg hjärtana i en cirkel på bordet, med spetsarna inåt. Sätt sedan en limplutt mellan varje hjärta så att det fäster ihop med hjärtat bredvid. Låt torka ordentligt och häng därefter upp kransen.

Inlägget är ett annonssamarbete med Panduro Hobby

Jag gillar att lyssna på poddar och radio medan jag pysslar med något. I En Underbar Pod gjorde jag och Erica ett Alla hjärtans dag-avsnitt där jag berättar om min karltokiga sida – här kan du höra det medan du skapar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

35 kommentarer på “Alla hjärtans dag”

 1. Du är så galet rutinerad Clara. Jag satt just å funderade på vad jag skulle hitta på till Alla hjärtansdag på min blogg men känner att jag nog får tänka ett varv till….eller två 😉

 2. Vilket fint inlägg! Uppskattar även att du är så tydlig med att det är ett samarbete med Panduro. Det blir så mycket trevligare att läsa! 🙂

 3. Det känns inte riktigt som att det är Clara som skrivit detta inlägg. Det saknar en personlighet…

  1. Kände precis samma sak när jag läste det. Och visst, hon får väl göra som hon vill för att tjäna pengar, men det blir inte riktigt lika roligt att läsa bloggen när det kommer ett sånt här inlägg.

   1. Mina pysselinlägg är de mest önskade och lästa av alla här på bloggen. Innan jag fick barn hade jag tid att pyssla massor för bloggen – det har jag inte idag på samma vis. Mina reportage med pyssel och recept är viktiga inkomstkällor för mig och då står två alternativ till buds. Antingen säljer jag dem till tidningar och magasin och ni läsare ser inte röken av dem, eller tvingas betala för dem. Eller så söker jag sponsorer som är villiga att sponsra mig så att jag kan göra inläggen för bloggen istället så att de kommer mina läsare till glädje och del. Jag tycker att det är anmärkningsvärt att så många av mina bloggläsare inte förstår att jag precis som vilken annann yrkesarbetande människa, lärare, läkare, musiker, behöver inkomster för att överleva. Jag är otroligt stolt över att stora, etablerade och seriösa företag som matchar min bloggs innehåll som tex Panduro väljer att sponsra inlägg så att jag kan få erbjuda er sådant ni annars skulle varit utan. Jag har bloggat och utvecklat mina tankegångar kring detta tidigare här. Läs gärna http://blogg.amelia.se/underbaraclara/2013/01/18/new-order/

   2. Mina pysselinlägg är de mest önskade och lästa av alla här på bloggen. Innan jag fick barn hade jag tid att pyssla massor för bloggen – det har jag inte idag på samma vis. Mina reportage med pyssel och recept är viktiga inkomstkällor för mig och då står två alternativ till buds. Antingen säljer jag dem till tidningar och magasin och ni läsare ser inte röken av dem, eller tvingas betala för dem. Eller så söker jag sponsorer som är villiga att sponsra mig så att jag kan göra inläggen för bloggen istället så att de kommer mina läsare till glädje och del. Jag tycker att det är anmärkningsvärt att så många av mina bloggläsare inte förstår att jag precis som vilken annann yrkesarbetande människa, lärare, läkare, musiker, behöver inkomster för att överleva. Jag är otroligt stolt över att stora, etablerade och seriösa företag som matchar min bloggs innehåll som tex Panduro väljer att sponsra inlägg så att jag kan få erbjuda er sådant ni annars skulle varit utan. Jag har bloggat och utvecklat mina tankegångar kring detta tidigare här. Läs gärna http://blogg.amelia.se/underba

 4. Önskar att jag hade tid att pyssla, får bli en annan gång. Men jag upptäckte att jag glad av, och mår bra av, att läsa om andra som pysslar också. Fick lite av den där goa pysselstämningen i mig ändå.

 5. Jättefint pyssel! Jag har fortfarande svårt med att gå in på din blogg p.g.a. den hemska reklamen. I min värld representerar den inte dig och ger helt fel budskap. Kan du inte påverka reklamen alls?

  1. Tack snälla =)
   Nej reklamen är en av de ansvarsområden jag har valt att säga ifrån mig för att det tagit för mycket tid och energi. Jag fokuserar på bra innehåll i inläggen istället – och där drar jag gränsen för vad jag kan ta ansvar för.

  2. Jag tänker att livet är fyllt med avvägningar och kompromisser. Både privat och professionellt. Kanske behövde Clara helt enkelt hjälp med avlastning kring en del saker som handlar om bloggen. Kanske blev hon då tvungen att kompromissa med bland annat reklamen. Vem vet 🙂 Kanske du kan koppla på en sådan där funktion som blockerar reklamen? Ja, det var bara en tanke.

  3. Tack snälla =)
   Nej reklamen är en av de ansvarsområden jag har valt att säga ifrån mig för att det tagit för mycket tid och energi. Jag fokuserar på bra innehåll i inläggen istället – och där drar jag gränsen för vad jag kan ta ansvar för.

 6. Hej! Brukar inte kommentera så ofta men måste bara skriva att det här var så fint inlägg! Smakfullt gjort och kul med tepåsarna! Det ska jag göra någon dag!

 7. Fint med den där kupan! Jag har en liggande hemma som jag har glömt bort. Nu ska jag damma av den och fixa något fint i! Kanske som dina maränger. Ska också fixa lite av det papper du tipsar om – jag ska vara barnvakt om några veckor och tänkte hitta på någonting med barnen. Kul! Tack för tips!

 8. Hej. Ska säga något som egentligen inte hör till det här inlägget. Jag blev först lite orolig när jag såg att du hade flyttat hit till Amelia. Men… vad tusan, förändringar är ju bra, även om det känns ovant i början. Det hör ju liksom till förändringar. Det här har ju varit en kanonbloggvecka för oss läsare så jag är inte alls orolig för hur det här ska bli!!! Heja och blogga på! Kram från Stina.

  1. Och jag håller med. Det här känns som ett lyft! Det är alldeles tydligt att du har fått ny energi och vill blogga igen Clara. Kör på! Allt du hittar på blir ju bra ju 😉

 9. Hej Clara! Så fint inlägg med Panduropysslet! Vill också passa på att säga grattis till dig och Annakarin till bokserien. Så peppande att läsa! Jag har varit in och läst på nätet om första boken och konceptet känns så genomtänkt! Jag ska absolut klicka hem den. Vad ni verkar göra mycket ihop?! Lite lustigt med tanke på att ni egentligen jobbar med så olika saker i grunden ju 🙂 //Natalie

 10. Älskar pysselinlägg! Men roligt också att läsa om självförsörjning, blir inspirerad att själv lyckas.

 11. Vilket roligt inlägg fyllt av bra tips! Föll lite för tepåsarna och marängerna, speciellt tepåsarna kan man ju fixa till sig själv bara för att sätta lite guldkant på vardagarna tillexempel 🙂 Vad det det här som folk hade klagat på för att det var sponsrat? Tycker inte att det gör någonting alls, ideerna går ju jättebra att använda och det var inte som nellyreklamerna man ser på många andra bloggar tex dr alla råkat ramla in och välja samma kläder till sina favoriter och att vi läsare juuuuuust nuuuuu har turen att få 15% rabatt eller något. Nej fortsätt som du gör och tack för en bra blogg 🙂 Livehealthybehappy.blogg.se

 12. Roligt med pyssel! Kransen var ju jättefin och allt känns överkomligt för oss som hanskas med hyresrätter och studentbudgetar. Nu återstår det bara att hitta en motsvarighet till Panduro när man inte bor i Sverige längre. Fasen också.

 13. ALSKAR att du ar sa tydlig med att det ar ett samarbete! Saklart verkar det inte vara ett lika “spontant” inlagg som det brukar vara (jag fortranger jamt att aven vanliga inlagg planeras), men hellre att det framgar tydligt att det ar ett samarbete an att det bara “rakar” vara pandurovaror i hela inlagget, haha 🙂

 14. Tack tack tack för dina inlägg. Älskar dina pysselinlägg och att du är så tydlig med vem du samarbetar med. Jag försökte själv göra hjärtkransen men den blev lite skev, så tog isär den och strösslade lösa hjärtan över hela lägenheten istället.