NĂ€sta vecka Ă€r det Alla hjĂ€rtans dag. Ett perfekt tillfĂ€llet att fira mĂ€nniskor man tycker om! GĂ€rna med nĂ„got egentillverkat som ett gott bakverk. Paketerar man det lite extra fint sĂ„ blir det en riktigt lyxig gĂ„va. HĂ€r har jag dekorerat en pappkartong (264460) frĂ„n Panduro med scrapbookpapper (361657). Limma insidan av kartongen med papperslim och klipp ut bitar som passar botten och klistra fast dem. Även locket fick sig remsor med scrapbookpapper.

Ett personligt kort Àr ocksÄ roligt att bÄde ge och fÄ! Av scrapbookpapper kan man göra mycket fint. HÀr har jag klipp ut hjÀrtformade ballonger i olika fina mönster och storlekar. Enklast Àr att mÄla konturerna av ballongen pÄ baksidan av pappret och sedan följa dem med saxen. AnvÀnd papperslin för att fÀsta pÄ ett styvare papper. Ballongernas snören kan man antingen rita pÄ, eller sÄ kan man anvÀnda riktiga snören sÄ som jag har gjort! Stryk lim pÄ baksidan av dem och ringla fast pÄ pappret. LÄt torka ordentligt innan du rör kortet. Papprena pÄ bilden har nummer 361050, 361657 och 361816

Katalanska marĂ€nger med mjukt inkrĂ„m Ă€r vĂ€ldigt gott. Ett sĂ€tt att göra dem extra festliga Ă€r att dekorera dem med strössel. Panduro har flera fina fĂ€rgglada med hjĂ€rtan och prickar. Jag fĂ€rgade mina marĂ€nger med lite karamellfĂ€rg (290244) och precis innan de skulle grĂ€ddas beströdde jag dem med strössel! Bakverk som hĂ„ller lĂ€nge Ă€r fina att ha framme och exponera i en burk eller som hĂ€r – i en glaskupa 480494. Strösslet pĂ„ bilden har nummer 100597, 100598, 100596, 900035, 900014

En liten pappkartong i form av ett hus (264486) dekorerade jag med scrapbookpapper (361657) och framhĂ€vde taket och gjorde dörrar och fönster. Sedan fyllde jag kartongen med gott te. HĂ€r har jag gjort om tepĂ„sarnas flĂ€rpar till hjĂ€rtan. Plocka försiktigt bort pappersflĂ€rparna frĂ„n pĂ„sarna. Klipp sedan ut hjĂ€rtan, eller andra fina etiketter – kanske med nĂ„got roligt citat – och klistra med papperslim fast dem pĂ„ trĂ„den. Enkelt och personligt!

Kransen i form av hjÀrtan Àr ocksÄ rolig och enkel att göra. Det viktigaste Àr att man har ett styvt papper sÄ att kransen fÄr stadga. Nu ska jag försöka förklara i text hur jag gjorde (det Àr dÀremot inte det enklaste). Pappret pÄ bilden har nr 361816 och 361657

1.Börja med att klippa till sju lÄnga remsor frÄn ett scrapbookpapper. Remsorna ska vara ca 2 cm breda och lika lÄnga som pappret.

2. Gör fem av dem till hjĂ€rtan pĂ„ följande vis: Vik remsan pĂ„ mitten. SĂ€tt en limplutt en halv centimeter ifrĂ„n “viket” och limma ihop för att skapa toppen av hjĂ€rtat. LĂ„t torka. Böj Ă€ndarna pĂ„ remsan bort ifrĂ„n viket och limma ihop dem med varandra,  för att skapa spetsen pĂ„ hjĂ€rtat.

3. Klipp sedan till en tunnare pappersremsa (ca 1 cm) som ska fungera som upphĂ€ngning för kransen. Även den ska vara hela scrapbook-papperets lĂ€ngd.

4. DĂ€refter Àr det dags att göra hjĂ€rtana som upphĂ€ngningsremsan ska fĂ€stas i. Vik de resterande tvĂ„ pappersremsorna pĂ„ mitten. Limma dessa hjĂ€rtan pĂ„ precis samma sĂ€tt som förut, men limma samtidigt fast upphĂ€ngningsremsan inuti “viket”. (Se bilden)

5. LÀgg hjÀrtana i en cirkel pÄ bordet, med spetsarna inÄt. SÀtt sedan en limplutt mellan varje hjÀrta sÄ att det fÀster ihop med hjÀrtat bredvid. LÄt torka ordentligt och hÀng dÀrefter upp kransen.

InlÀgget Àr ett annonssamarbete med Panduro Hobby

Jag gillar att lyssna pĂ„ poddar och radio medan jag pysslar med nĂ„got. I En Underbar Pod gjorde jag och Erica ett Alla hjĂ€rtans dag-avsnitt dĂ€r jag berĂ€ttar om min karltokiga sida – hĂ€r kan du höra det medan du skapar!