Den här årstiden stundar många sommarfester och då är det härligt att duka lite extra fint utomhus tycker jag! För att skapa rumskänsla kring bordet hänger jag gärna upp vimplar, lyktor, honeycombs eller girlander.

Vackra vita honeycombs och en vit pappersgirland  från Panduro Hobby hänger fint i trädet. Efter kalaset går de bra att vika ihop och spara till fler festligheter.

Den lilla ljuslyktan i fattigmanssilver är lika fin med blommor som med värmeljus. Köp några vackra snittblommor och fyll sedan på med det du hittar i trädgården!  Häng lyktorna i träden eller ställ på bordet.

Blommande grenar utlagda på bordet är också en fin dekoration.  Jag har använt rönn som blommar hos oss just nu.

Som tallriksunderlägg har jag använt tårtpapper. Med det på bordet behövs ingen duk! Jag tycker att spetsen är så vacker mot träet och det gamla porslinet. De små placeringskorten har jag dekorerat med enkla rosetter vikta av papper. Jag klippte remsor av pappret och formade remsorna till rosetter och fäste dem på korten med papperslim.

Fina inbjudningskort som matchar placeringskorten har jag gjort av vackra ekologiska kuvert tillverkade av elefantspillning (!)  Även dessa kuvert pryds av en rosett tillverkad av papper.

En träskylt visar vägen till festligheterna. Jag målade min med hobbyfärg och skrev på skylten med vattenfast penna.

Låga blomsterarrangemang är fina och praktiska på middagsbjudningar eftersom att de inte skymmer sikten till bordsgrannen. En gammal soppterrin har fått bli vas på mitt bord. För att göra ett liknande arrangemang – lägg ett block oasis  i blöt över natten och placera sedan i en kruka, med lite vatten i.  Beskär blommorna till lagom längt och stick fast dem i oasisen. Jag mixade rosor, löjtnantshjärtan, brudslöja, nejlikor och gerbera i en enda salig blandning.

En bricka, här syns  kan också bli ett vackert blomsterarrangemang. Blöt en bit oasis och lägg i botten på brickan och stick fast blommorna i den. Arrangemanget håller sig vackert länge! Jag använde mig av rosor och blommande rönnbärskvistar.

Godaste laxtårtan till sommarbuffén

Inlägget är ett annonssamarbete med Panduro Hobby