Laxtårta recept rom dill och rödlök

Jag kan inte låta bli att tipsa om receptet på denna supergoda laxtårta med dill och rödlök –  som passar perfekt till sommarens alla bufféer. Receptet kommer från StinaStil och den är superenkel att göra!

Laxtårta

Portioner

ca 8- 10 bitar

Tid

över 120 minuter inklusive kylning

Ingredienser

  • Till botten
  • 200 g kavring (mörkt bröd)

  • 100 g smält smör

  • Till fyllningen
  • 2 dl creme fraiche

  • 1/2 dl majonäs

  • 100 g finhackad kallrökt lax

  • 100 g finhackade crabsticks

  • 1/2 finhackad rödlök

  • 1 msk klippt dill

  • 1/2 krm citronpeppar

  • 2 dl matlagningsgrädde

  • 1 msk gelatinpulver

Gör så här

  • Smält smör i en kastrull. Riv eller mixa brödet till små smulor, blanda med det smälta smöret och tryck ut i en botten på en 24 centimeters form. Ställ i kylen för att svalna medan du gör fyllningen.
  • Blanda creme fraische, majonäs, lax, crabsticks, rödlök, dill och citronpeppar till en jämn smet. Ställ åt sidan
  • Värm grädden och lös upp gelatinet i den heta vätskan. Rör bort eventuella klumpar. Blanda med laxsmeten och häll sedan fyllningen över botten. Låt stå i kylen ett par timmar.
  • Garnera gärna med lax, citroner eller rom strax innan servering.

Bygg en tårta av skaldjur på höjden!