Jag kan inte låta bli att tipsa om receptet på denna supergoda laxtårta med dill och rödlök – som passar perfekt till sommarens alla bufféer. Receptet kommer från StinaStil och den är superenkel att göra!
Laxtårta
Portioner
ca 8- 10 bitar
Tid
över 120 minuter inklusive kylning
Ingredienser
- Till botten
200 g kavring (mörkt bröd)
100 g smält smör
- Till fyllningen
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
100 g finhackad kallrökt lax
100 g finhackade crabsticks
1/2 finhackad rödlök
1 msk klippt dill
1/2 krm citronpeppar
2 dl matlagningsgrädde
1 msk gelatinpulver
Gör så här
- Smält smör i en kastrull. Riv eller mixa brödet till små smulor, blanda med det smälta smöret och tryck ut i en botten på en 24 centimeters form. Ställ i kylen för att svalna medan du gör fyllningen.
- Blanda creme fraische, majonäs, lax, crabsticks, rödlök, dill och citronpeppar till en jämn smet. Ställ åt sidan
- Värm grädden och lös upp gelatinet i den heta vätskan. Rör bort eventuella klumpar. Blanda med laxsmeten och häll sedan fyllningen över botten. Låt stå i kylen ett par timmar.
- Garnera gärna med lax, citroner eller rom strax innan servering.
7 svar
Älskar dina recept, detta ska definitivt provas!
Vad bra! Jag undrade just hur du gjorde den när den visades och nämndes på bild häromdagen
Det är så gott med kall laxpaj. Jag gjorde en liknande häromveckan, utan gelatin, majo och crabsticks (som jag inte är så förtjust i) men med färskost och räkor istället. Lyxlmåltid eller fin förrätt.
Oj, det lät ju galet gott!
Gjorde en liknande till midsommar och den blev omåttligt populär. I den var det dock ingen majonnäs utan philadelphiaost istället. Passar perfekt för dem som liksom jag har lite svårt för smaken av majonnäs.
Vad gott det låter!
Ser super ut!