Laxtårta till sommarbuffén

Laxtårta recept rom dill och rödlök

Jag kan inte låta bli att tipsa om receptet på denna supergoda laxtårta med dill och rödlök –  som passar perfekt till sommarens alla bufféer. Receptet kommer från StinaStil och den är superenkel att göra

Du behöver:

Botten:

200 g kavring (mörkt bröd)

100 g smält smör

Fyllning:

2 dl creme fraiche

1 1/2 dl majonäs

100 g finhackad kallrökt lax

100 g finhackade crabsticks

1/2 finhackad rödlök

1 msk klippt dill

1/2 krm citronpeppar

2 dl matlagningsgrädde

1 msk gelatinpulver

Gör så här:

Smält smör i en kastrull. Riv eller mixa brödet till små smulor, blanda med det smälta smöret och tryck ut i en botten på en 24 centimeters form. Ställ i kylen för att svalna medan du gör fyllningen.

Blanda creme fraische, majonäs, lax, crabsticks, rödlök, dill och citronpeppar till en jämn smet. Ställ åt sidan

Värm grädden och lös upp gelatinet i den heta vätskan. Rör bort eventuella klumpar. Blanda med laxsmeten och häll sedan fyllningen över botten. Låt stå i kylen ett par timmar.

Garnera gärna med lax, citroner eller rom strax innan servering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarer på “Laxtårta till sommarbuffén”

  1. Det är så gott med kall laxpaj. Jag gjorde en liknande häromveckan, utan gelatin, majo och crabsticks (som jag inte är så förtjust i) men med färskost och räkor istället. Lyxlmåltid eller fin förrätt.

  2. Gjorde en liknande till midsommar och den blev omåttligt populär. I den var det dock ingen majonnäs utan philadelphiaost istället. Passar perfekt för dem som liksom jag har lite svårt för smaken av majonnäs.