På lördagar då vår gårdsbutik Marstorps Mat är öppen sätter killarna igång att skörda i ottan. Färskt skare va!

Sedan sköljer de och lassar maten på kärra och buntar och förpackar för butiken.

Kolla in broccolin! Väger som ett spädbarn typ!

Vår gårdsbutik är inhyst i ett gammalt soldattorp med mer än hundra år på nacken.

Jag placerar mig utanför i skuggan och småpratar med alla kunder. Igår var det dock svårt att hinna med det för vi hade sådan enorm tillströmning av kunder. Inom en timme var i princip allt vi skördat slutsålt så då fick vi i panik skörda ännu mer. Men det är ett kärt besvär förstås. För det är så otroligt roligt att se vilket intresse som finns för närodlad mat utan bekämpningsmedel och handelsgödsel. Och ett väldigt gott betyg till allt arbete vi lagt ner det här året. Om någon vill komma och handla så har vi öppet mellan 12-16 och vill man till exempel knipa sig några ekoägg är det smart att vara där vid öppningen för annars hinner det ta slut. Gårdsbutiken håller vi öppen varje lördag hela hösten så länge vi har något att sälja.