Lunken

Att ha spädbarn skänker verkligen ett lugn till livet. Amma, byta, vila, amma, trösta, vyssja, sjunga, byta, amma. Allt i en enda stillsam loop som både kan vara fruktansvärt långtråkig och otroligt mysig och rogivande. Just nu är det mest mysigt faktiskt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

29 kommentarer på “Lunken”

  1. Tyvärr vägrade vår son använda en napp helt i latex 🙁 Så det är inte bara att skippa. Men nu hr han gått över till sina händer istället, så ekologiskt det går att bli 😉

 1. Själv tyckte jag att första tiden med mina barn var fruktansvärd. Skrik, kolik, panik och skit.

  1. Ja det beror ju förstås på vilket slags barn man får. Min bebistid har varit sjukt lugn och fridfull båda gångerna. Har faktiskt aldrig haft en enda natt med skrik med något av mina barn (endast när de varit sjuk någon gång då jag kan fått vara uppe och vyssjat lite). Annat är det förstås om man har kolikbarn eller barn som av någon annan anledning inte riktigt kan komma till ro.

   1. Ät inte blomkål! Mina två gossar är precis lika gamla som dina och nu har jag precis gjort om misstaget med barn nr 2 som jag gjorde med ettan trots att jag blivit varnad. Enda gången de varit otröstliga är när jag ätit blomkål. Ät inte blomkål!

    1. Det är väldigt olika, jag har ätit hur mycket som helst blomkål utan minsta problem. Däremot så var min dotter allergisk mot baljväxter så åt jag det fick hon ont i magen och diarré.

 2. Om man kunde sälja hormonet oxytocin som du är fullproppad med när du ammar så skulle man nog kunna tjäna sig en rejäl hacka…. : ) Saknar de där stunderna.

 3. Känner igen det där med mysigt o fridfullt med barn nr 2 som varit världens lugnaste som spädbarn, hans storasyster inte riktigt lika så.. 😉 men det är ändå en underbar tid, för det mesta.. Njut! Otroligt fina bilder!

 4. Fina bilder som förmedlar stämning och det syns tydligt att ni är på besök någonstans och inte hemma – på inredningen 🙂

 5. Vilket härligt hår Folke har redan =) , vi har barn i typ samma ålder, min nyaste lille vän är 2 månader nu och verkar som vi har ungefär samma “sort”.. alltså har aldrig eller haft en skrik natt med nån av mina barn (stora syster 3 år).. har ovanligt mkt energi också.. är förvånad över det, när pappa har barnen börjar jag direkt städa rensa sortera allt möjligt i min närhet. =) Själv bor jag i Skeå och skulle gärna komma förbi er “butik” nån helg.. ska se hur långt det är dit bara.

 6. Tack för att du skriver att det också kan vara fruktansvärt långtråkigt, för så tyckte jag att det blev. Var tyvärr inte riktigt förberedd på det, hade sett fram emot “ledigheten”, men kontrasten till ett fartfyllt jobb med massa människor runt omkring hela tiden, blev alltför stor (framförallt med första barnet). Ett kolikbarn frestar också på, som någon annan skrev.

 7. They’re beautiful pictures, and certainly there are few images more peaceful than a baby sleeping (whether they sleep for 5 minutes or 2 hours!).

  My thoughts were momentarily distracted by the latest images circling Facebook, of seemingly harmonious moments, with happy babies and adoring mothers, when actually they were in the midst of the worst postpartum depression! And it still looked this good. I guess a couple of photos don’t say as much about real life as we often attribute to them 🙁

  So happy to read that you’re enjoying your maternity leave, your routine and your cosy cuddles with your little ones.
  …And a huge hug, and increased awareness for the mothers who aren’t, and are suffering. You’re not alone.

 8. Jag är en av dem som var såååå otroligt nyfiken på vilket namn din nyfödde skulle få. Till slut var väntan över – Folke! Jaaa, jag gissade rätt och om det skulle vara en tjej gissade jag Rut (kanske bara är ute och cyklar) Men namn är kul på alla sätt och vis!
  Jag själv väntar mitt tredje och funderar just nu mest hela tiden på namn, det är ju så svårt. Ett sådant viktigt beslut som samtidigt inte alls är så viktigt. Viktigt men oviktigt på något vis? Jag vet ännu inte vilket kön men jag och min man har nog bestämt oss för ett namn som passar båda könen. Eftersom vi hade svårt att ta ett namnbeslut med våra andra barn. Anledningen till att jag skriver detta till dig är nog som säkert många andra – hur tänkte ni med namn? Passa syskonens namn? Släktnamn? Populära namn? Osv.. Du får gärna kommentera om du hinner och vill! Må så gott! Du är grym!