Hemma igen! Å vad det är härligt. Vi tog nattåget från Stockholm på lördagskvällen och kom alltså fram till Umeå strax innan sju på söndagsmorgonen. Med fem timmars sömn i bagaget var jag allt annat än pigg. Jag avskyr verkligen resdagar, när man kommit hem och är helt trött och slut och känner sig lite vilsen och inte riktigt vet vad man ska ta itu med. Man vill liksom boa in sig men känner sig lite främmande inför sitt hem på samma gång. Mitt bästa bot mot det är att försöka gasa mig igenom första dagen och inte stanna upp och vila. Så så fort jag kommit innanför dörren packade jag upp väskan, satte igång tvättmaskinen, sprang ut och hälsade på hönsen och sedan spenderade jag resten av dagen med att möblera om och putsa fönster helt maniskt och samtidigt ta hand om Bertil och Folke. Ja, det kändes lite knäppt men det funkade och jag somnade nöjd och inbonad på kvällen. Och väldigt trött ska tilläggas.