Jag tipsade ju om några av mina bästa jul-bilderböcker förra året. Dels sådant som min son gillar men kanske framförallt sådant jag själv gillar – för jag har inget problem med att läsa dessa böcker helt utan barnsällskap. Då kanske jag inte läser så mycket precis utan snarare försjunker jag i de magiska bilderna. Jag fick en hel massa boktips av er efter inlägget  – så till den här julen har jag klickat hem lite mer julläsning i bilderboksform.

Titta Madicken, det snöar av Astrid Lindgren är så otroligt fin – speciellt illustrationerna av Ilon Wikland. Vet ingen som målar så stämningsfulla vinterbilder som hon gör. Älskar också Madicken för att jag som liten alltid identifierade mig med böckerna. Min storasyster var Madicken och jag var Lisabeth. Ja, Anna var till och med väldigt lik Madicken utseendemässigt som liten.

Sedan var jag tvungen att köpa Kajsa Kavat också. Även den vackert illustrerad av llon Wikland. Tycker också att filmatiseringen av den boken är jättefin!

Dessutom köpte jag två böcker av Sven Nordquist – Tomtegröten och Tomtemaskinen. Sven Nordquists illustrationer skänker alltid så mycket inredningsinspiration dessutom!

En av alla böcker som ni tipsade om har jag dock inte lyckats få tag i trots att jag letat. Boken från fyrtiotalet heter Johans Jul och är skriven av Eva von Zweigbergk och illustrerad av Birger Lundquist. Så förstå min glädje när jag sprang på den på loppis häromdagen. Det ser inte ens ut som att någon har öppnat boken före mig! Lika fin som jag föreställt mig.