Ett rum vi gjort om i höst är Bertils barnkammare. Egentligen hade jag inte alls tänkt göra om eftersom jag var väldigt förtjust i den gula tapet jag hade hittat på loppis. Ända tills Naturskyddsföreningen gjorde ett test av kemikalieförekomsten i Bertils barnrum. Eftersom jag plastbantat barnkammaren var det relativt låga halter av de flesta gifter, förutom ett värde som var förhöjt. När vi forskade lite på vad som gav utslag så insåg jag att vi tapetserat med vinyltapeter av PVC. Som alltså innehöll ftalater som kan vara hormonstörande och cancerframkallande. Blev så himla besviken eftersom det jag tyckte var ett smart klimatval  – att sätta upp en loppistapet – visade sig vara raka motsatsen. Men eftersom svärfar gjort ett sådant fint underarbete i Bertils rum när han tapetserade där var det inte allt för besvärligt att ta ner vinyltapeten och sätta upp en vanlig papperstapet.

Barnkammaren består av två små rum: en liten lekdel och en ännu mindre sovalkov som skiljs åt med ett valv. Jag valde gula tapeter till rummen eftersom de ligger i norr och upplevs ganska kalla. I den inre sovalkoven valde jag den storblommiga tapeten Cranley från Cole&Son.

Men eftersom det skulle kännas lite stökigt med en så storblommig tapet i båda de två små rummen fick det lilla rummet utanför en mindre gulmönstrad tapet, nämligen Lee Priory, även den ifrån Cole&Son.

Jag vill att barnkammaren ska kännas varm och ombonad och förstås lekvänlig! Hela barnkammaren är inredd med loppisfynd och arvegods. Trasmattan har mamma vävt. Den fina hinken kommer också ifrån henne. De gröna möblerna är ett loppisfynd och den bruna höstolen hade jag som liten. Den gröngrå sängen sov Jakob i som liten och tavelramarna är från loppis där jag också hittade en jättefin bilderbok med cirkustema. Dock fattades flera sidor så jag slaktade boken och ramade in de hela sidorna. I den stora guldramen sitter en Mamma Mu-affisch jag köpt på biblioteket och den broderade tavlan med Sankt Bernhardhunden har min morfars mamma gjort. I den gröna stolen sitter också den fina gosedjursapan från Yawama of Sweden.

Jag ska knäppa lite fler bilder härifrån – i fler vinklar – så fort det kommer en riktigt solig dag. Är hopplöst svårt att fota under mulna novemberdagar.