Pepparkaksbak

På onsdagar är ju Bertil ledig från förskolan. Igår bestämde vi att onsdagsmorgonen skulle ägnas åt att baka pepparkakor. Sagt och gjort! Efter frukosten idag åkte hucklet på, bakbordet fram, Folke åkte upp i barnstol och julmusik slogs på.

Jag kavlade…

Bertil stansade…

och Folke kvalitetskontrollerade

Sedan gräddade vi och det tycker jag är besvärligast av allt för jag råkar alltid glömma plåten så att det bränns. Den här gången var det dock bara en plåt som blev fördärvad.

Resten blev alldeles perfekta och när de kallnat dekorerade jag dem med lite kristyr! Nu har vi något gott att bjuda på till första advent när vi väntar gäster.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

22 kommentarer på “Pepparkaksbak”

 1. Lordy, vilket myyys! Och vilka fina kalufser dina bebisar har/har haft. Min lille är fortfarande lite småskallig trots sin höga ålder på nio månader.

 2. Han har så underbart mycket hår, lille Folke. Vad mysigt ni har det.

 3. Jag tycker att alla dina bilder är så fantastiska! De är som tagen ur en saga. Det finns ingen blogg som ger mig så otroligt mycket inspiration både med intedning och tankar som din. Wow säger jag bara…

 4. Vilken fin kristyr! Jag har precis ställt in pepparkaksdegen på vila i kylskåpet 🙂

  Brukar du, eller någon annan av bloggläsarna göra julgranspynt av nån slags kristyr med bokmärken? Kom att tänka när jag var liten och vi färgade kristyr, spritsade ut och tryckte fast ett bokmärke med en ängel eller något annat fint på. Och så en liten tråd så man kunde hänga i granen sen. Det stelnade och blev rätt hårt, sen hängdes det upp och om man var busig så knaprade man upp pyntet. Väldigt sockrigt, och papprigt om man fick med en bit av bokmärket! Måste höra med mamma i helgen hur det var vi gjorde 🙂

  http://elleaime.se

  1. Oh sånna vill jag göra! Funderat på hur jag skulle få in kaninpynt i granen, nu blir det till att leta kaninbokmärken 😉

   1. Jaa! Jag ramlade över lite bokmärken idag, det blev änglar igen, blev lite nostalgisk så nu ska det bakas julpynt! Vad kul med kaninpynt 🙂

 5. Vilken stämning! Toppen härligt! Det är ju så här man vill ha det, lite då och då…
  Viveca Tolstoy
  snoreandpeace

 6. Åh vad jag saknat din blogg Clara! Jag har en liten tvåmånaders hemma, och har inte tagit mig tid till att läsa igen förrän nu. Men mysigt med allt jag har att läsa ikapp! Jag brukar inte kommentera dina inlägg, men jag var bara tvungen 🙂 Vilket härligt pepparkaksbak! Ser fram emot att ta mig tid till detta också 🙂 Tack för en fantastisk blogg!