Lördagsbestyr

Idag har vi städat huset och sedan julpyntat. Är ju så roligt att jag har en unge som är precis lika galen i pynt och ommöblering och styling som jag själv är. Han var sugen på att pyssla så vi gjorde kristyränglarna från min nya julbok!

Lätt som en plätt!

Lite skevt och kladdigt blev det förstås  – som det ska få blir när man är fyra år och pysslar

Jag hängde upp stjärnor och precis som alla andra år är det ett fasligt letande efter rätt kontakter och lampor. Att jag aldrig lär mig att packa iordning lite bättre när jag stökar undan julen.

Vi tände änglaspelet också och lyssnade på plinget. Han undrade vem av änglarna som vann spelet? Rimlig fråga.

Det har vräkt ner snö hela dagen men då det varit omkring noll har det ändå inte blivit så mycket ut på marken. Men jag håller tummarna för att det ska ränta på inatt.

Poddavsnitt för dig som längtar till advent!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

24 kommentarer på “Lördagsbestyr”

 1. Så mysigt ni ser ut att haft det ❤️
  Här tände vi änglaspelet igår! Mysigt!

  Vet du var man kan få tag i nya förkläden? Min ena dotter fick ett tillsammans med boken BAKA i julklapp för något år sedan men förklädet gick sönder tyvärr

  1. Ikea har jättefina barnförbjuden i deras vinterkollektion! Däremot vet jag inte om de finns kvar då de brukar försvinna snabbt.
   Annars har jag sett många fina barnförkläden som man gör från kökshanddukar och bara syr på band till både midja och hals.

  2. Jo, såg att Ikea hade fina dock ville vi gärna ha ett likadant (som är från baka) då det var så poppis här hemma) ☺️

 2. Vilken underbar bild på Bertil och änglaspelet. Inte förrän jag såg den kände jag att julen närmar sig. Det är omöjligt att få julkänsla i södra Spanien. Jag har gett upp.

 3. Så mysigt. Tycker att kristyränglarna ser helt perfekta ut! Här har vi också asventspyntat lite men bara i köket. Snart ska jag upp på vinden och rota fram resterande. Hoppas ni får en mysig första advent!

 4. Din blogg är en av mina största inspirationer få det gäller inredning. Läsa din tapetskola och inlägg om hur man ska tänka med kontrastfärger och har nu en fråga jag skulle behöva hjälp med. Jag och min man har köpt en lägenhet i ett gammalt trä hur med vackra breda plankgolv. Golven målade i blått och turkost och är så där härligt slitna då de kommer vi inte att röra. Men väggarna då? Har du något tips på en tapet eller färg som passar till blåa golv?

 5. Själv använder jag så här års tröjor och koftor, men tänker ofta på att du har kortärmade klänningar och sonen har ju väldigt lite kläder på sig. Vilken typ av uppvärmning har ni? Jag vill också ha varmt inomhus!

  1. Våra barn är vanligtvis nakna (!) för de rör sig så mycket och avskyr kläder hur vi än trugar. Själv är jag frusen och har koftor och tjocksockar. Dock brukar jag ta av dem just när jag fotar då de inte alltid är så fina. Vi eldar med ved och har vattenelement som blir varma

 6. Hej Clara! Jag undrar om du har några tips på hur man får sina barn mera pysselintresserade? Jag har en fyraåring precis som du, en tjej, och själv älskar jag pyssel och särskilt bakning. Jag bakar ofta och då är hon alltid med, men mest för att hon vill slicka skålen. Knåda, rulla etc vill hon oftast inte. I övrigt är det svårt att få henne att pyssla- måla, klippa/klistra, mm. Jag är entusiastisk och hon deltar i fem minuter men sen slutar det alltid med att hon leker fantasilekar som vanligt med några gubbar. Eller pennorna. Eller fingrarna. Ja se fantasi har hon! Några tips? Tack för en bra blogg!