Lördagen i bilder

Denna lördag vaknade vi tidigt efter en lite stökig natt med ledsen bebis. Själv är jag krasslig och allt annat än pigg. Men efter röriga nätter är det oftast lika bra att bara stiga upp och ignorera tröttheten och försöka göra någonting vettigt av dagen.

Så det gjorde vi. Tände ljus, gjorde eld i spisen och åt frukost. Termometen visade på åtta minus så jag gissade att det skulle bli en solig dag

Och det blev det! Helt magiskt vackert i skogen när jag tog hunden på promenad. Här är utsikten ifrån “mitt” älgtorn där jag gillar att sitta och filosofera.

Som ni ser var allting liksom doppat i strösocker.

Eventuellt är det här världens vackraste färger

Sedan gick jag in och satte igång att adventspynta lite till. Mest stjärnor och stakar har fått komma fram – men även några fina gammaldags papperstomtar och några gamla burkar med julmotiv.

Och så julblommor förstås! Jag planterade en hyacint bland annat – i en gammal sockerskål med lite mossa

Vid lunchen kom Jakobs mamma och syster på besök så då bjöd vi på vörtbröd och rödbetssallad.

Samt risgrynsgröt. Nomnomnom

Jakob och Albin kämpade på med vårt växthus. Vi köpte det ju begagnat och har plockat ner det själva. Nu ska det monteras upp och det är inte tvärenkelt om man säger så.

Men det går nog. Det var ju fint arbetsväder i alla fall!

Jag fixade fika till ungarna på eftermiddagen – pepparkakor och saffransbullar – och sedan försökte jag mest ta det lugnt och kurera tröttheten och krassligheten.

I morgon ska jag sjunga i kyrkan här i byn och jag hoppas vara pigg nog att vara med på det. Min längtan efter att gå i kyrkan är extra stor kring jul!

Äntligen snö, ropade jag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

29 kommentarer på “Lördagen i bilder”

 1. Jag har alltid samma längtan till kyrkan vid jul. Dina bilder är så fantastiska, så lugna och fina. Kram vännen

 2. Vilka vackra vinterbilder! Vyn från din utkiksplats ser fantastisk ut!
  Önskar dig en god natts sömn!
  Hälsar Anna i Skåne

 3. Alltså man blir ju grymt avis, så fantastiskt vackert! Göteborg i november är inte så mycket att hänga i julgranen… Hoppas du mår bättre snart, Clara!

 4. Clara jag ÄLSKAR dina vinterbilder! Bor i kalifornien och har vinterlängtan. Tittar in på din blogg varje dag just nu och blir aldrig besviken. Du är en helt otrolig fotograf!

 5. Dom papperstomtarna är ju för fina, jag har likadana. Ska bli så spännande att se växthuset när det blir färdigt, så roligt att ni ökar på sådden nästa år, det ska vi också göra! Jag har frågat runt släkt och vänner och delat ut rader på en av våra åkrar där vi tillsammans ska sätta potatis. Ska bli så roligt, och ett stort samarbete!
  /Sandra
  http://www.pottanggard.blogspot

 6. Måste bara säga: vilka underbara bilder! Helt magiskt. På barna, den lilla lucian som tittar ut, bilden på hyacinten…de vackra naturvilderna. OMG Beautyful! KRAM o glad 1:a Advent önskar Lena Engman i Bankeryd 🙂

 7. Snälla, sluta ALDRIG med dina lördagsbilder. Dem gör mig så varm i själen.
  Ha en underbar första advent, kram!

 8. Tänk att det är precis som ditt liv är som jag skulle vilja ha mitt liv. Skulle gärna vilja ha två små pojkar, bo på landet, ha hund och vara sådär pysslig och kunna baka massor av goda saker och vara lika klok som du är clara.
  Du är min stora förebild.

 9. Hej Clara!
  Du tar så otroligt vackra bilder! Det är ofta som jag önskar att jag kunde hoppa in i bilden bara för att få uppleva den där stämningen som du lyckas skapa!
  Jag undrar om du använder något bildredigeringsprogram för att skapa fokusen i dina bilder? Det blir en sådan fin effekt 🙂

  Tack för en underbar blogg!

  1. Tack Ellen! Jag använder photoshop – men ganska lite. Mest har jag en galet bra kamera. Ny investering. Tänkte blogga om den när jag får tid

 10. Åhh vad vackert och vilken julstämning jag fick nu. Hoppas ni piggnar till och kryar på er fort!!!

  Missa in http://www.modevarlden.se där ni får se de senaste dagarnas outfits samt vår nya underbara adventsljusstake.

  Kram Johanna

 11. Alltså, jag måste bara skriva; ditt saffransbullerecept från häromdagen – två tummar upp. Helt fantastiskt! Saftiga, luftiga och supergoda bullar. Hälsningar från en som länge letat efter ett bra lussebullerecept!

 12. En gång sa jag när Bertil var nyklippt att han var otroligt lik din syster bakifrån. Nu kom här en bra bild framifrån och jag kan bara konstatera att han är otroligt lik din syster från denna vinkel med! Över munnen framförallt.

 13. Börjar gråta av den sista bilden. Är så trött efter ordnande av stora fester, mycket jobb, mycket ansvar, skolbarnsliv, plikter, plikter..
  Tack, behövde det. Vilken ro, så fint!

  Tror du har ett kall Clara – när du skildrar din vardag och helg (fast du är krasslig), ger du oss skönhet och på nåt sätt frid. Och helt gratis är det för oss som läser/tittar. Som i kyrkan. Vilken nåd.

  1. Tack Eva! Hoppas du hittar lite stillhet så att du får vila upp dig litegrann från alla måsten.

 14. Din blogg är så sjukt fin såhär års!! Går in bara för att hamna i den där förtrollade världen av krispig frost, nybakt saffransbröd, barn med rosiga kinder och tända stearinljus i varje vrå… Mmmmmmmmmmm.

 15. Tusen tack för alla snälla kommentarer. Gör mig peppad att fortsätta med julbloggandet =)