Denna lördag vaknade vi tidigt efter en lite stökig natt med ledsen bebis. Själv är jag krasslig och allt annat än pigg. Men efter röriga nätter är det oftast lika bra att bara stiga upp och ignorera tröttheten och försöka göra någonting vettigt av dagen.

Så det gjorde vi. Tände ljus, gjorde eld i spisen och åt frukost. Termometen visade på åtta minus så jag gissade att det skulle bli en solig dag

Och det blev det! Helt magiskt vackert i skogen när jag tog hunden på promenad. Här är utsikten ifrån “mitt” älgtorn där jag gillar att sitta och filosofera.

Som ni ser var allting liksom doppat i strösocker.

Eventuellt är det här världens vackraste färger

Sedan gick jag in och satte igång att adventspynta lite till. Mest stjärnor och stakar har fått komma fram – men även några fina gammaldags papperstomtar och några gamla burkar med julmotiv.

Och så julblommor förstås! Jag planterade en hyacint bland annat – i en gammal sockerskål med lite mossa

Vid lunchen kom Jakobs mamma och syster på besök så då bjöd vi på vörtbröd och rödbetssallad.

Samt risgrynsgröt. Nomnomnom

Jakob och Albin kämpade på med vårt växthus. Vi köpte det ju begagnat och har plockat ner det själva. Nu ska det monteras upp och det är inte tvärenkelt om man säger så.

Men det går nog. Det var ju fint arbetsväder i alla fall!

Jag fixade fika till ungarna på eftermiddagen – pepparkakor och saffransbullar – och sedan försökte jag mest ta det lugnt och kurera tröttheten och krassligheten.

I morgon ska jag sjunga i kyrkan här i byn och jag hoppas vara pigg nog att vara med på det. Min längtan efter att gå i kyrkan är extra stor kring jul!

Äntligen snö, ropade jag!