IgÄr bakade jag och Bertil med trolldeg. Det Àr himla enkelt och roligt! Och medan han gjorde sina söta figurer sÄ passade jag pÄ att göra lite smÄkakor i trolldeg som kan ha nÀr han leker.

Jag formade figurerna i trolldeg och grĂ€ddade dem pĂ„ en plĂ„t i ugnen. Sedan mĂ„lade jag dem med hobbyfĂ€rg och penslade dem med lite genomskinligt lack för att de ska hĂ„lla bĂ€ttre. De mĂ„ste inte bli helt perfekta – att de Ă€r lite vinda och olika stora tycker jag mest Ă€r charmigt.

Jag bakade lussekatter, kanelbullar, punchrullar, mintkyssar, chokladbollar, sockerkringlor (fast de ser mer ut som pretzels) och syltkakor. Jag tÀnkte först ge de fÀrdiga kakorna i julklapp men kunde inte hÄlla mig sÄ han fick dem redan nu! Mycket uppskattat. (Kan dock tillÀgga att man nog inte ska ge dessa kakor till allt för smÄ barn som om man har otur misstar dem för the real deal sÄ att sÀga).

 Recept pÄ trolldeg

5 dl vetemjöl

2,5 dl salt

2,5 dl vatten

2 msk olja

Blanda till en smidig deg och forma till fina figurer. GrÀdda pÄ en smord plÄt i ugnen pÄ ca 100 grader i 2-4 timmar lite beroende pÄ figurernas tjocklek. För att skynda pÄ grÀddningen kan man vÀnda pÄ figurerna efter nÄgon timme i ugnen.