Saffransskorpor

Små gula saffransskorpor i glasburk med lock.

Dessa goda saffransskorpor svängde jag ihop idag! Är så himla gott att ha till frukostteet eller trefikat.

Det här behöver du för att göra skorpor med saffran:

100 g smör

1  g saffran

2 st ägg

1.5 dl strösocker

5 dl vetemjöl

1.5 tsk bakpulver

2 dl grovhackad sötmandel

Så här bakar du saffransskorpor:

Sätt ugnen på 175 grader.

Mortla saffran tillsammans med lite strösocker. Lägg det i en kastrull tillsammans med smöret. Smält det. Häll över i en bunke och rör ner äggen.

Grovhacka mandeln och blanda med de torra ingredienserna och vänd ner det i bunken.

Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Stäng av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Saffransskorpor”

 1. Å så gott! Du, är det så att du tar en liten fika nästan varje dag? Hur mycket jag än försöker att låta bli så måste jag ha något litet sött efter maten, gärna något hembakat eller mörk choklad, inte för mycket men inte heller för lite… Det är liksom den bästa stunden på dagen.. Haha. Är du likadan? 🙂 Kram/ Natalie Abrahamsson

  1. En röst på V eller Fi är nog i detta sammanhang en bortslängd röst. Om man vill taktikrösta är nog S säkrast.

 2. Du som känns medveten gifter, ekomat osv. vad tycker du om vetemjöl? Svårt att få tag på mjöl som inte är genetiskt modifierat supermjöl, även om det är sk. “ekologiskt odlat”. Inte så mycket skrivet på svenska men annars finns mycket
  forskning på detta?

 3. Vad har du för tankar om att sd fäller regeringen och makten de har som oppositionsparti? Vad tänker du rösta på i mars Fi igen?

  Här kommer det röstas på sd 🙂

 4. Närjag först hörde om nyval var det andra jag tänkte på, efter att ha tänkt på vilket sjukt k´land vi lever, var: “Vad tänker Clara?!” Kan inte du göra ett inlägg om politiken och omval, med mera? Kram!

 5. Kära juli i föregående inlägg. Hur någon vettig människa med lite medmänsklighet i kroppen kan rösta på SD övergår mitt förstånd. Jag hoppas att du Clara sprider ditt upplyftande sätt att tänka i politiska frågor även framöver. Önskar dej en skön december.

  1. Jag är helt enkelt mycket intresserad av samhället och politik i stort och tror mig kunna ta till mig fakta och granska denna kritiskt. Medmänsklighet är ett ord som för oss 13 % (18 i mitt distrik) står för svenskhat, våldtäkter och en lekstugsregering. God Jul!

  2. Hur kan någon människa inte rösta på SD. Naturligtvis om vi vill sluta som Grekland, Portugal, Irland o s v så röstar man på något parti som tycker det är OK med helt okontollerad massinvandring.