Små gula saffransskorpor i glasburk med lock.

Dessa goda saffransskorpor svängde jag ihop idag! Är så himla gott att ha till frukostteet eller trefikat.

Det här behöver du för att göra skorpor med saffran:

100 g smör

1  g saffran

2 st ägg

1.5 dl strösocker

5 dl vetemjöl

1.5 tsk bakpulver

2 dl grovhackad sötmandel

Så här bakar du saffransskorpor:

Sätt ugnen på 175 grader.

Mortla saffran tillsammans med lite strösocker. Lägg det i en kastrull tillsammans med smöret. Smält det. Häll över i en bunke och rör ner äggen.

Grovhacka mandeln och blanda med de torra ingredienserna och vänd ner det i bunken.

Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.

Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Stäng av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen.