Små gula saffransskorpor i glasburk med lock.

Dessa goda saffransskorpor svängde jag ihop idag! Är så himla gott att ha till frukostteet eller trefikat.

Saffranskorpor

Portioner

ca 20 – 30 st

Tid

ca 60 minuter

Ingredienser

  • 100 g smör

  • 10 g saffran

  • 2 st ägg

  • 1.5 dl strösocker

  • 5 dl vetemjöl

  • 1.5 tsk bakpulver

  • 2 dl grovhackad sötmandel

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Mortla saffran tillsammans med lite strösocker. Lägg det i en kastrull tillsammans med smöret. Smält det. Häll över i en bunke och rör ner äggen.
  • Grovhacka mandeln och blanda med de torra ingredienserna och vänd ner det i bunken.
  • Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  • Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
  • Stäng av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen.