Kalasklädd

Är det inte typiskt att man alltid går och blir sjuk när man är ledig? Tog dessa bilder strax innan kalasandet och frossbrytningarna slog till med full kraft. Tack och lov fick jag sedan sovmorgon till halv elva i morse. Vi tar varannan natt med ansvar för barnen ifall de vaknar och är ledsna. Den som har haft natten får sedan sovmorgon och det tycker jag är ett rätt så bra byte! Det känns som att livet med barn till stor del handlar om att lyckas lura till sig lite extra sömn. Kanske låter tråkigt men det är ju faktiskt rätt tillfredsställande när man väl lyckas.

(klänning Maria Westerling och kofta Vila)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

21 kommentarer på “Kalasklädd”

 1. Hej Clara! Jag har ett önskeinlägg. För ett par dagar (/nätter) sen träffade jag en kille som jag följde med hem. Han var några år äldre, himla söt och trevlig. Det visade sig att han var religiös, vilket jag tycker är fint. Sen har vi hörts lite men han verkar lite sval, och jag kan inte låta bli att lite grann tro att jag kanske inte “är fin nog” eftersom jag följde med hem så lätt. Jag vet ju såklart att det finns en miljard andra anledningar också, och att jag inte direkt varit jättepå heller. Men jag vill ändå gärna höra dina åsikter om, eh, ja sex och att vara religiös i Dagens Moderna Samhälle (TM). Tror du att många religiösa tycker att icke-religiösa inte riktigt är seriösa nog? Är det många som fortfarande tycker att det är lite dumt att ha sex innan äktenskapet? Jag är väldigt nyfiken på dina tankar angående detta.

  1. Ibland rycker storasystern i mig ut och vill hjälpa till. Jag tror tyvärr att många, fastän de är religiösa, tar det de får. Om en tjej går med på sex tar de flesta killar tillfället i akt. Tjejer har ett underläge på singelmarknaden i mina ögon, de får ingen kille om de inte ligger men om de sen väl ligger så vill killarna inte ha dem kvar/ alt ha dem kvar för att ligga med dem. När äldre kvinnor (50-talister) på mitt jobb berättar hur deras singelmarknad är så berättar de om män som köper drinkar, blommor, håller upp dörrar och uppvaktar (förvisso för att få ligga) men när killar i 20-årsåldern idag uppvaktar (vill ligga) så spelar de spel, är nonchalanta och spelar ett intresse. Jag måste tyvärr säga att om ni hade haft kärleken med stort K hade du märkt det vid det här laget. Eller träffa honom några gånger och prova hur det är om du inte ligger med honom.

   Vad Clara tycker om sex och religion kan jag inte svara på men vet med mig att hon anser att kroppen är vårt tempel och att man bör vara rädd om sig själv. Och jag talar för mig själv när jag uppmanar dig om att ta tillvara på din kropp. Dela den inte med vem som helst – du kommer inte få det du längtar efter genom det. Vet inte hur jag ska formulera mig utan att vara präktig men du måste inte ligga. Tror fler skulle må bra om de inte gjorde det med så många, hur som helst. Sedan vill jag inte vara fördömande, kanske finn de som inte far illa. Men jag kan bara tala från mig själv.

   Kram och lycka till i sökandet efter kärleken. Lova mig att aldrig tumma på din integritet och ta hand om dig så kommer du attrahera en man som är synd för dig

 2. Nyfiken på hur ni kan dela upp nätterna med minstingen, hur lyckas du få honom att inte amma? Kämpar själv med hackiga nätter med min åttamånaders, som fortfarande vill amma varannan timme. Pappan skulle alltså inte kunna ta över som det ser ut nu. Har du några bra tips för att få till en hel natts sömn? Vet att ni körde någon sorts metod med Bertil, kan du inte berätta lite mer ingående hur ni gjorde och även om du har något knep för att lyckas sluta nattamma. Med vänlig hälsning, desperat.

  1. Oj vad kämpigt! Rådfråga BVC tycker jag. Vi fick hjälp när vår tjej ammade varannan timme och då var hon bara typ 3 månader.. Nu är hon drygt 7 månader och äter (oftast) inget på nätterna längre. Som sagt, rådfråga BVC, för så ska du inte behöva ha det när bebis är så pass “stor”.

  2. Är bebisen helt mätt på kvällen innan sovning? Annars är ett tips att ge t.ex en stadig grötportion, eller ersättning innan natten. Sen är det kanske precis så att det är pappan som skall ta bebisen, just för att han inte kan erbjuda mjölk. Blir kanske stökigt i början, men så länge någon håller i bebisen, gosar, tröstar och är närvarande så känner ju bebisen det trots ev. protester. Instinktivt känner du hur du ska göra, jag tror inte “metoder” är rätt väg att gå. Hoppas det ordnar sig!

   1. Ja, han är alltid ordentligt mätt, får middag och sedan välling strax innan han ska sova, plus att jag även ammar någon gång före läggdags. Så att han vaknar handlar mer om närhet och tröst. Har kört femminutersmetoden för att lära honom somna själv, vilket nu funkar bra. Det har dock tyvärr bara gett lite bättring på nätterna. Han sover ett par timmar i stöten och vaknar och skriker, ger sig inte förrän han får bröstet. Så jag måste ta en dust för att sluta nattamma. Någon som har något bra tips kring detta…?

 3. Det är skönt när man kan turas om för sömn behöver man verkligen för att orka med sig själv. Fin klänning du har på bilden och krya på dig!
  Med vänlig hälsning Anette

 4. Hej!
  Bor i södrasverige och nu slog kylan till. Har en dotter på tre månader som jag älskar att vara ute på promenad med men så känner jag mig lite nojig varje gång jag tar ut henne i minus grader och min indonesiska man nojar såklart ännu mer he he.. Skulle bli väldans glad om du kunde blogga lite tips, du är ju van vid bebis i kyla 🙂
  -Jenny

  shit-britt.ratata.fi

 5. Jag och min man kör typ varannan natt med barnen också förutom att han inte vaknar av bebisens skrik och jag måste armbåga honom 100 ggr. Å sovmorgonen varar till typ 08:30 för få står jag inte ut att vara uppe själv längre ;)!

 6. jag har foglossning och känner mig stundtals både begränsad och nedstämd. Det hade varit intressant att få dina tankar angående foglossning. Nu när du fött, hur ser du tillbaka på tiden med foglossning. vad hjälpte och vad stjälpte osv? Kram!

 7. Hej Clara! Vad fin du är! Vi har ungefär samma hårlängd, du och jag, och din frisyr här gillar jag ordentligt! Att få upp nackhåret utan att få huvudvärk är för mig ett mysterium. Vill du tipsa om hur du gjort ? Är det någon spec hårprodukt med i processen? Kram / Linn

 8. Tipsar alla gravida om att en nästan exakt likadan klänning finns på HMs mama avdelning till reapriset 200kr!