Renoveringsplanen

I intervjun i Family Living stod det mycket fint. Men en liten felaktighet hade smugit sig in i en rubrik. Där stod nämligen att vi renoverat färdigt vårt hus. Om det ändå vore så väl! Vi har massor kvar som behöver fixas även om 2014 bjöd på ett sällan skådat renoveringsrejs. Bland annat ska

– Golven på övervåningen slipas och linoljesåpas

– Gästtoaletten renoveras

– Huset målas om utvändigt

– En ny farstu/entre byggas. Kanske någon slags inglasad gammaldags historia. Vi får se.

– Taket renoveras

– Hallen renoveras och kläs i linoljemålad pärlspont och väggfasta skåp i pärlspont ska byggas.

Ja, listan är egentligen ännu längre och kanske låter det orealistiskt men med tanke på vad vi hann under detta år känns det inte helt långsökt:

– Vi slog ut fyra väggar och byggde en matsal

– Satte in ett nytt fönster

– Slipade och linoljesåpade alla golv på nedervåningen

– Byggde en barnkammare av en gammal klädkammare.

– Tapetserade matsal, vardagsrum, barnkammare till Bertil och barnkammare till Folke, samt vårt eget sovrum

– Byggt ett badrum

– Målade om hönshuset

Håhåjaja. Tur att vi har händiga pappor och syskon och duktiga hantverkare som hjälper oss med alltsammans. Och tur att inredning och hemmafix är ett av mina stora intressen. Hur skulle det annars gå? Förbered er på massa fina före och efterbilder på hemmet även 2015! Det är LÅNGT ifrån färdigt.

(Bilden är förresten hämtad från en av de där renoveringarna vi gjort och är glada över att ha bakom oss. Nämligen köket. Det fixade vi 2010, ganska precis ett år efter att vi flyttat in.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

18 kommentarer på “Renoveringsplanen”

 1. Kan man någonsin säga att man har sitt hus färdigrenoverat? Det slits och behoven förändras hela tiden. Sen är det väl rätt trist att vara “klar?

 2. Det ska bli riktigt roligt att läsa om de renoveringar ni ska genomföra 2015. Min dröm är att hitta den där perfekta gården och renovera precis som jag vill ha det!

 3. Jag tycker att det är så roligt att följa ert renoverande! Jag sitter i dagsläget fast i stan i lägenhet med åtminstone ett par år kvar innan jag själv får flytta ut på landet och din blogg fungerar som en fin tröst när längtan till landet kommer över en!

 4. Vilken frenesi, fantastiskt! Ser fram emot att se den fortsatta förvandlingen. Det här med att slipa trägolv – jag funderar på om det är värt det… Vi har ett stort vardagsrum som är lite mörkt som det är – och golvet gör nog sitt till, ett furugolv som lackades någon gång i tidernas begynnelse och nu bara är liksom orange. Och slitet med repor och märken. Dessutom väldigt ojämt. Vi ska bygga platsbyggda bokhyllor, så det är väl nu eller aldrig det ska slipas tänker jag. Är det värt det???

  1. Så klart att det är! Så länge trät inte är ruttet så bör man behålla det gamla enligt mitt sätt att se på saker och ting!

 5. Det är fantastiskt med renoveringar, om än lite slitsamt. Vi köpte vår drömgård i slutet av sommaren och den såg verkligen ut som en soptipp på utsidan vad det gäller gårdsplanen. Men nu någon månad senare är 60 kubik skrot bortplockat, vi har hästhage in till huset, lösdrift till hästarna, snart ett färdiginrett stall i ladugården, en iordninggjord åker som bara väntar att bli insådd med diverse och ja. Det gäller att hålla igång. Men nu när vintern är här så kan man gott fortsätta med renoveringar inne istället.
  Det är så roligt att läsa din blogg för du har ett sånt driv, det gillar jag och jag är väl likadan fast på mitt vis!
  /Sandra
  http://www.pottanggard.blogspot.se

 6. Blir spännande att följa! En annan sak jag tänkt på; du skriver i en post längre ner på sidan som är publicerad på juldagen “Mellandagsmys”,, Jag blir lite förvirrad av hur de här begreppen används,, Julen börjar ju “officiellt sett” på julafton och sedan följer ytterligare två juldagar ( – sen slutar ju inte julen förrän i januari men det är väl julafton, juldagen och annandagen som ses som de “främsta” juldagarna),, Jag har alltid tänkt att man säger “god jul” på julafton, juldagen och annandagen och sedan börjar mellandagarna som varar fram t o m dagen före nyår,, Under mellandagarna har jag tänkt att “god fortsättning” är det som används,, Men nu skriver du om juldagen som en mellandag och folk säger god fortsättning redan på juldagen omkring mig så jag vet inte om jag missuppfattat det hela,,, Hmmm,,

 7. Hej Clara!
  Du skrev så fint om döden här om dagen. Själv har jag dödsångest och känner att jag är gammal (28 år) och jag kan börja gråta för att jag då inte får träffa mina barn mer. Döden är för mig väldigt ångestladdat och jag undrar hur det är för dig och hur du tänker kring döden?

 8. Fattar inte hur du hinner allt. Två barn, renoverande, bokskrivande, bloggande, trädgårdsarbete, pyssel… Sjukt impad och inspirerad blir jag!

 9. Å det låter dyrt men kul med allt fixande! Var det ett gammalt billigt hus från början kanske?

 10. Ja det är jobbigt men kul att fixa! Jag och min sambo lade själva klinkers i hallen igår i vår nya lägenhet..förut fanns där en tråkig gammal plastmatta, lägenheten har även blivit ommålad o tapetserad. Sedan ska köket göras om i sommar, puh!