Å suck…

Å suck vilken vecka detta utvecklades till. Sjuka barn, krassliga föräldrar och en hopande jobbörda. Nu har det dock lättat lite och i helgen kommer Jakobs mormor och hjälper oss med barnen. Vi siktar nämligen på att sätta plast på växthuset på söndagen. Det är ett stort och lite läskigt jobb som kräver åtta vuxna för att klara av. Vi har samlat ihop några vänner som ska hjälpa oss så det ska nog gå bra. Men ändå – lite läskigt för plasten som ska sättas på är enorm (växthuset är ju 300 kvadratmeter). Men när det sitter har vi äntligen ett växthus på gården! Tiotusen arbetstimmar senare och kanske vårt sämsta köp om man betänker tiden som lagts ner på att bygga upp det. Men ändå – ett växthus! Vilken lycka, där ska det blir fint att stå och plantera soliga men blåsiga vårdagar när det är lite för kallt för att vara ute.

En annan motgång i våra renoveringsplaner är att punschverandan och takomläggningen blir försenad. Den duktiga hantverkare som skulle ha hjälpt oss har blivit fördröjd på sitt nuvarande jobb så senaste budet var att vi skulle få hjälp att bygga den i höst/vinter. Det får ju en otålig människa som mig att fullkomligt gå upp i limningen. Nu har vi dock fått tag i en annan bra hantverkare som kanske kommer kunna åta sig jobbet strax efter semestern. Ja, jag hoppas och ber! Och jag säger bara det – att duktiga hantverkare de är lika eftersökta som skickliga hjärnkirurger eller Meryl Streep. I nästa liv ska jag bli snickare tror jag!

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Å suck…”

 1. Förstår dig, frustrationen som uppstår när leveransen man längtat efter försenas! Ta en kopp kaffe och några djupa andetag (och kanske en bulle från frysen). Det kommer lösa sig, det gör det alltid! *pepp pepp* Ser fram emot att se växthuset!

 2. Åh stackare, förstår din frustration. Här är vi mitt i en (futtig i jämförelse) badrumsrenovering, och jag har gråtit av besvikels SÅ många gånger redan över hantverkarna som inte kom i januari, februari eller mars som de sa utan i april. Och nu står arbetet stilla sen en vecka utan vidra förklaring. Vad är det med hantverkare och tidsuppfattning? Hoppas det löser sig för er med den nya hantverkaren.

 3. Heja heja! Krya på!
  Blir bara lite full i skratt av återkommande stavningen “punch-veranda”. Ser framför mig en uteplats där man kan släppa loss med lite härlig boxning. Pun-s-c-h…:-)

 4. jag minns november 2010 när vårt hus varit utan fönster (!!!) i tio (10!) veckor och dagarna till vårt första barn skulle komma bara åt sig närmare. Tre dagar innan vattnet gick kom fönstren. Och det ända som hänt de tio veckorna var att de blivit omkittade… Måla fick vi göra själva sommaren efter.

 5. Hej! Jag vill bara säga att jag tycker att du är en inspirerande människa i.. ja, allt du berättar om på bloggen. Jag beundrar dig för din styrka och ditt mod, att du tar plats. Du bidrar till att få mig att känna stolthet över att jag är kvinna och till att få mig våga drömma om och skapa det liv jag vill leva. Du verkar vara en himla fin mamma och en fin vän mot dig själv. Och det är så skönt att din blogg har både mumsiga bakverk och träningspepp!
  Du är helt enkelt bra!

  1. Fina Hanna! Tack för all pepp och alla fina ord. Behövdes idag ska du veta <3 kram

 6. Nu är det en liten bit ifrån er men jag vill tipsa om Bygg och Bo i Holmsund. Trevliga, punktliga och duktiga! http://byggobo.com/

  Vi anlitade dem (efter ett tips från en kompis) när vi skulle renovera vårt matrum och vi blev jättenöjda.

  1. Jaha. Fast han kommer inte att se till att du får något ‘nästa liv’ ändå. Han varken kan eller vill.