Jobbsemester

Efter en lite tuff vecka hade vi så tur att Jakobs fantastiska mormor Elsa kom och hjälpte oss i helgen. Här går hon under namnet Gammor och jag tänker att alla borde ha en jourhavande gammor. Det skulle underlätta betydligt för alla slutkörda småbarnsföräldrar och säkert skulle också antalet skilsmässor minska av att småbarnsföräldrar hade en gammor som kom och avlastade när det blivit lite för mycket i livet. Jag är så tacksam för hjälpen!

Den här dagen började dock väldigt trögt på grund av en stökig natt med tandsprickning och andra niomånadersåkommor. Men nu har jag rullat igång och jag kan säga att när man har småbarn är det ibland mer som semester att få gå och jobba. Jag pluggar i öronpropparna och sätter de gula byggkåporna utanpå och försvinner in på min stökiga ateljé och försjunker i egna tankar några timmar. Hur skönt som helst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

13 kommentarer på “Jobbsemester”

 1. Nuförtiden jobbar ju ofta många mor- och farföräldrar långt upp i barnbarnens skolår men de som har sina gammor och gaffor kvar på jorden är lyckligt lottade 🙂 Om man bor i samma stad eller ens samma land. Vi som valt att bo utomlands med småbarn får ibland hitta på hemmasnickrade lösningar 😉
  Hälnsingar Linnea i Bayern

 2. Ja men visst är det skönt att någon gång bara få koppla bort allt. Min bebis är 6 månader och oooootroligt mammig, jag har 2 timmars valpkurs en dag i veckan som jag kan koncentrera mig på honom istället.

 3. All hjälp man kan få av vänner och släkt är verkligen ovärderlig. Mina föräldrar bor en bit bort och min sambos föräldrar bor i Sydkorea så det är svårt ibland. Men när man väl får den där hjälpen och stödet är det så otroligt skönt!

 4. jag har idag min första föräldralediga dag helt själv. Sambon gick idag tillbaka till jobbet och vi töser ska fly solo. Det känns lite nervöst, men nu sover hon så fint här bredvid mig så då känner jag att det nog ändå ska gå bra! =)

 5. Vilken lyx att ha släktingar som kan hjälpa till! Oroar mig lite inför den dagen då jag får barn.. Vet inte om jag någonsin kommer att få hjälp med barnpassning…

 6. Förstår dig helt och fullt! Vi önskade ofta att vi haft våra föräldrar på närmare håll, istället fick vi lösa det på annat sätt. “Byta barn” med våra nära vänner, som också hade barn i ungefär samma åldrar och med släktingar långt borta, blev räddningen. Ja, det är viktigt att vårda sig själv och sin relation mitt i den intensiva småbarnsperioden!

 7. Visst är det som semester att få åka till jobbet bör man varit hemma med barnen en längre period. Underbart att ni har gammor som ställer upp! Önskar såå att vi hade någon släkting i närheten som kunde ta sig tid till att hjälpa till och underlätta vardagen ibland när man har det extra tufft.

 8. Ja jag håller med! Är mest föräldraledig, men jobbar några timmar varje vecka. Har min mottagning (jobbar med kroppsvård och yoga) hemma på gården, känns som semester att få gå ut dit några timmar. Så härligt att gå ut där och förbereda inför en behandling, tända ljus och sätta på lugn musik, så skönt!

 9. Vad skönt att se att man inte är ensam som använder både öronproppar och hörselkåpor. Jag gör också det. Har nästan alltid både och på mig när jag pluggar. Koncentrerar mig så mycket bättre när det är helt tyst. Med högdämpade öronproppar och sedan rejäla hörselkåpor utanpå blir det verkligen hur tyst och skönt som helt. Inga störande ljud tänger sig genom. Måste se rätt roligt ut när man sitter på skolan eller biblioteket och pluggar. Dock får man bjuda på det. Ibland blir jag dock lite öm i öronen av öronpropparna. Har du något bra tips på sköna öronproppar?

 10. vad gulligt av henne och vad kul för henne också att få va behövd o få umgås med de små : ) hur gammal är hon? ni är väll runt 30, så hon måste väll va 80 minst va då man tänker att genomsnittåldern för att få barn är ju runt 25-30? : ) underbart iaf när de gamla släktingarna är pigga , har själv en lika pigg 90 årig gammor i släkten : )kram anna

 11. Instämmer!
  Läste en sk kändisintervju där tre-barnsföräldrarna sa att de flera gånger i månaden är på date utan barn. Kanske går på bio, museum, restaurang eller träffar vänner. Herregud, säger jag bara, vi är glada om det blir ett par gånger per år. Och såklart skulle förhållandet behöva det oftare. För de som hånar “egentid” till mammor eller parträffar utan barn, de tänker kanske inte på hur det var förr i tiden, med en gammor och liknande som fanns med till vardags. Att man då inte hade samma behov av inplanerad avlastning.