Den lilla svarta

Jag har köpt en himla fin vintageklänning! Med mjuka axelvaddar, underbar ringning och en annorlunda och lite rolig skärning kring höften. Den perfekta lilla svarta helt enkelt. Dock aningens skrynklig på bilden – för jag var otålig och ville fota den på en gång. Sån är jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

29 kommentarer på “Den lilla svarta”

 1. Men SÅ FIN!! Du var verkligen super-snygg i den. Brukar själv inte gilla svart men nu blev jag ju sugen att prova det igen när jag såg hur snygg du var i det.

 2. Så fin! Det är något som känns väldigt modernt med den där vecken i ringningen och på höften också, som att nån ung, cool, kreddig designer skulle kunna ha gjort den. Inte för att det skulle vara bättre på något sätt, tycker bara det är så kul hur allt går igen 🙂

 3. Snygg klänning! Jag tittar mycket på bröllop osv just nu, och då kom jag att tänka på att jag typ aldrig sett dig ha vigselring, kan det stämma?

 4. Hej Clara!
  Vilken fin klänning!

  Jag ser verkligen upp till dig på många plan. Speciellt dina tankar angående alkohol. Är så orolig i hela min kropp och själ inför Valborg. I ett halvår drack min sambo varje helg ( ibland vardag också ) och vart oftast stupfull. Det gick för långt och han såra mig vid flera tillfällen och en gång kom han ej hem. Den gången han ej kom hem blev jag så orolig och sårad så då förstod han att han inte kunde dricka mer. ( sa han själv ) Nu ska han tydligen dricka imorgon och jag är så orolig att det ska gå snett igen, som så många gånger förr. Han säger att han inte ska dricka mycket men hur kan jag lita på honom om detta när han svikit sitt löfte flera gånger tidigare? Undrar hur jag som står bredvid ska ta detta?

  Vet att detta inte är en frågespalt! 🙂
  Må gott allihopa!

  1. Förstår verkligen din oro. Det är så svårt att leva bredvid någon med ett missbruk (kallar han det för missbruk?). Kom ihåg att alltid älska dig själv mest och det enda du kan göra är att vara den nyktra förebilden. Du kan hjälpa honom genom att inte bjuda/ ha tillgång till/ köpa alkohol/Drick med honom. Men mer än så kan du inte göra. Dricker han så dricker han. Försök att inte bära hans börda, men var tydlig med vad du anser är ok och inte. Hoppas du får en mysig valborg ändå, kanske den blir rätt bra ändå? Kram

  2. I triangeldramat du din sambo och flaskan kommer missbrukaren alltid välja flaskan framför alla andra personer. Varken sambo/ hustru, barn, syskon, föräldrar, vänner kommer före flaskan. Det är bara du som kan välja dig själv. Sorry men jag har sett det hända för många gånger för att inte skriva det rakt ut. Ja det kan ändras. När missbrukaren vill det. Inte när någon annan vill det. Inte när barnen ber om det. Inte när föräldern ber om det. Inte när sambon ber om det. När missbrukaren vill det.

  3. Det låter riktigt jobbigt Bella, särskilt att leva med oron. Vill bara tipsa dig om att det finns grupper för just anhöriga http://www.al-anon.se. Kanske kan det vara något för dig (oavsett vad din sambo gör i morgon).

  4. Motivera sambon att gå till husläkaren och ta prover! CDT, Leverprover och vanliga standardprover. Det är ett ganska neutralt sätt att angripa detta. Då kan en klok doktor samtala med honom om hur hans dryckesvanor påverkar kroppen och en hel del människor gör faktiskt livstilsförändringar efter ett sådant samtal. Förutsatt att det är en bra läkare….Om du inte får gehör för detta tycker jag du ska dra dig ur, en alkoholberoende människa kan sällan motiveras utifrån, de måste själva välja nykterhet/drogfrihet. Kanske ett ultimatum får honom att tänka efter kring vad som är viktigast klivet!?! Kanske det ligger en depression bakom, det gör det väldigt ofta. Dämpar ångest med alkohol.
   Lycka till!

  5. Vi är alla olika och det finns ingen patentlösning som är rätt för alla, men jag vill ändå säga detta, av min egen och MÅNGA andras erfarenhet: Om det handlar om ett verkligt missbruk, om han verkligen är beroende, då finns det dessvärre inget du kan göra för att få honom att sluta. Det måste, som någon annan skrev, komma från honom själv. Inte ens de egna barnen kan få någon att sluta, om inte denne själv vill. Vid ett verkligt beroende är hjärnan “kidnappad, ockuperad” av drogen. Det handlar om en förändrad bio-kemi i hjärnan, det är allvarligt. Man måste inse det själv och ha kommit fram till ett eget beslut om att bli fri. Om man vill det, ja DÅ går det, men det är ett långvarigt arbete. Ta hand om dig själv, be att få prata med någon som har kunskap och erfarenhet. AA har grupper för anhöriga, du kan också vända dig till närmaste vårdcentral för att få råd om vart du kan vända dig. Om du utvecklar ett medberoende gör du ditt liv till en mardröm, och du hjälper inte missbrukaren heller – tvärtom förvärrar det ofta beroendet. Prata med någon, bolla dina tankar/känslor och kom fram till vart du står i detta. Ta emot hjälp och stöd för att kunna prioritera dig själv. Det är INTE egoistiskt. Det är det bästa du kan göra för honom också. När du fått mer klarhet över dig själv – tala lugnt om vad som gäller, ställ ultimatum. Kompromissa inte. OM han är alkoholberoende är det noll-tolerans som gäller. Lita inte på honom. Så länge han är beroende och söker sig till människor/situationer där han förut druckit kan du utgå ifrån att han gör det igen. Och igen. Och igen… Han kan inte ge några hållbara löften så länge hans bio-kemi är påverkad av alkoholen, och det är den en väldigt lång tid efter sista glaset. Det går inte över på en dag, hur mycket han än bedyrar att “denna gången så…”. Gå inte på det. Han kanske verkligen menar det just när han säger det, han älskar dig säkert. Men OM han är en regelrätt missbrukare hjälper inte hans löften om han inte vidtar kraftfulla åtgärder, däribland att inte utsätta sig för situationer där han tidigare druckit. Och om han inte vill dricka – varför vill han då umgås med folk som gör det istället för att vara tillsammans med dig? En varningssignal!!! Och om han inte är en verklig missbrukare utan faktiskt KAN låta bli bör du fråga dig varför han då inte låter bli när han vet din ståndpunkt i detta. Är inte du och er relation viktigare än så för honom? Är kompisarna och festandet viktigare? En varningsflagga till. Hoppas jag inte trampat dig på tårna, jag menar verkligen bara väl, av egen dyrköpt erfarenhet, och jag känner alltför många i liknande situationer. Önskar dig allt gott, ta hand om dig och ta dig ur detta NU. Det blir inte bättre förrän han själv vill, och lita inte på det förrän han under en lång tid visar att han tagit emot hjälp och menar allvar. Överväg att åtminstone tillfälligt flytta isär tills han kommit tillrätta med sig själv. Om det är verklig kärlek mellan er har du inget att förlora på det, då kommer han tillbaka. Om inte är det oerhört tungt, men sök hjälp och vet att du på sikt vinner på detta, och då har du gjort vad du kan även för honom – du har markerat och inte möjliggjort drickandet så långt det beror på dig. Mer kan, och bör, du inte göra. Jag önskar dig all lycka till, av hela mitt hjärta. Ninna.

  6. Oj vad många svar! Tusen tack för alla tips och stöd! Jag ska verkligen ta till mig detta.
   Önskar alla en fin dag!

 5. Den var verkligen fin! Förstås är det vintage när man själv gillar något extra mycket, kanske jag någon dag kan hitta något liknande?!

 6. Wow! Underbart fin! O måste bara fråga vad d e för läppstift du har? Den perfekta nyansen både till vardags o fest 🙂

 7. Instämmer i hyllningarna. Åh, så vackert! Både du och klänningen! Vilken ovanlig klänning, men så vacker! Passar dig perfekt!

 8. Underbar klänning, och du passar så bra i den! Vackra du! Är klänningen ny eller gammal? Var har du hittat den?
  Skön Valborg och 1:a maj till dig!