Blåbärsfeber

Idag kom Anna och Juni hit och så packade vi en matsäck och gav oss av för att plocka blåbär! En hel massa blev det…

Folke placerades på en tuva och satt och smaskade. Juni och Bertil hjälpte till att plocka men framförallt att äta.

När vi blev trötta tog vi en stunds fika

Och efter några timmar åkte vi hem och rensade hela rasket.

När man varit duktig och plockat blåbär måste man belöna sig med något gott så då gjorde jag den här smarriga blåbärskladdkakan! Mycket enkel att göra men ohemult god

Jag och Anna har plockat bär varenda sommar sedan vi föddes: hjortron, blåbär och lingon – så det känns fint att få ta med våra barn ut i skogen och föra det vidare till dem.

Testa också gärna min goda sockerkaka med blåbär!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “Blåbärsfeber”

 1. men myggen. dom jämrans myggen. jag behöver konkreta tips och råd – barnet blir ju fullständigt uppätet och har ännu inte vett att vifta bort dom ens! hur gör Folke? vi använder noskito myggmedel och heltäckande kläder men man liksom se var mössan har suttit för där inga myggbett… dom ser henne på mils avstånd och kallar in alla sina kompisar verkar det som. hjälp?

  1. Har du testat de bärbara “myggspirorna” ThermoCell? Jag köpte en nu i sommar för det var så obehagligt mycket mygg. Tycker den är superbra.

  2. japp har provat men inte ute i skogen än, bara i trädgården. tycker den har funkat sådär, men allt som underlättar kan ju faktiskt vara värt! tack 🙂

  3. Funkar jättebra på myggorna som jag träffat på iaf, det är ju inte som att de dör knall å fall men även om de är kvar i krokarna så tycker jag inte att de bits farligt när den är på, vissa verkar dö knall å fall å de andra far runt och verkar lite berusade. Förmodligen inte jättenyttigt det där men för mig är det värt för å slippa bli biten.

 2. Åh nu måste jag ute i skogen igen och få in ett lass till. Har redan flera kilon i frysen men vill torka med. Och såklart ska ungen med!

 3. hej.
  jag har med varit ute och plockat både lingon och blåbär,skogen dignar ju utav blåbär,iallafall här.
  sen ville mamma att jag skulle rensa av lite vinbär,hallon och plommon hemma hos dem.egenplockade bär,det är lyx i filen eller yoghurten,eller som i ditt fall kladdkakan 😉

 4. Ja, bärskogen är verkligen forna tiders godisbutik med söta, syrliga och färgrika godbitar. Vi är nog förprogrammerade att dras till dessa läckerheter.

  Jag upptäckte dig häromdagen i URs program De obekväma och blev mäkta imponerad av din klarsynthet i en rad angelägna frågor. Tack för detta! 🙂

  Besök gärna min slow-blogg “En drömmare med öppna ögon” där jag plitar ned mina tankar om livet i smått och stort, ofta sett genom mina gröna ekofilosofiska glasögon.