Blåbärssockerkaka

Jag blev sugen på att göra något gott av blåbär idag så jag gjorde blåbärssockerkakor i miniformat.

Det är bara så oerhört irriterande att vara tvungen att köpa blåbär. Jag brukar ju vara självförsörjande på det. Men i sommar fanns inte riktigt den tiden med en liten spädis hemma och sommaren innan var jag så gravidillamående att det absolut inte gick att stå med rumpan i vädret i blåbärsskogen.

Det är enkelt att göra blåbärssockerkaka. Bara gör en kaka av ditt favoritrecept och addera någon deciliter blåbär innan de gräddas.

Min högra hand i köket. Alldeles full av blåbär kring munnen. Ser prick ut som ett kråkarsel!

Blev jättegott kan jag tala om! Men nu ligger jag nedbäddad i sängen med huvudvärk och lillen leker i sin egen säng en stund. Fast jag har inte orkat ta av mig den röda klänningen med prickar. Den sitter liksom fastgjuten på kroppen sedan jag fyndade den på Beyond Retro i måndags.

Tips – kladdkaka med blåbär!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

41 kommentarer på “Blåbärssockerkaka”

 1. Å vilken sommarlängtan jag fick nu! Snart flyttar vi ut i hus på landet och jag hoppas verkligen att skogarna däromkring ska vara fulla av blåbär!

  1. Smart om man ska ta med kakan ut på picknick, fast nånstans säger en liten röst i bakhuvudet att man inte kan vara så bekväm av sig om jordens resurser ska räcka till för alla… Tycker det blir mycket skräp och förpackningsmaterial när man lagar mat och bakar, även om man inte använder engångsgrejer.

 2. Jag har en fråga Clara. I bla detta inlägget, det i morse och när ni hade kalas så hade du en massa engångsartiklar. Hur är ditt tänk där? Jag är absolut inte någon miljönisse själv, men jag trodde du var det när du pratat så mycket om närodlat och ekologiskt. Är det då okej med engångsgrejer som “kostar” naturen en sån massa?

  1. Vem har sagt att man inte kan använda engångsartiklar flera gånger? Jag sköljer bara av och torkar

   1. Jag har lite svårt att förstå vitsen med engångsgrejer om man ändå ska diska/torka av dem. Då finns det ju massor av fina muggar och skålar som håller i generationer. Inte minst alla fina gamla plastgrejer från loppis, de väger inte mycket heller om man vill ta med dem på tur.

 3. Men oj va gott det ser ut! Och jag använder också vissa “engånggrejer” flera gånger, går väl hur bra som helst. 🙂

 4. Beyond retro, visst är det kul att shoppa där? Var där i lördags och köpte jättefin 50-talsklänning till min 40-årsfest!

 5. Vad god den ser ut! Vad har du för recept på din sockerkaka? den såg saftig och god ut! och en sak till, har du några tips på kul påskpyssel och sånt? vet att det är ett tag dit men gillade dina påskinlägg förra året så jag väntar lite med spänning nu 🙂

  1. jag drömmer också om en ny men…de e ju inge fel på den gamla.Claes Olssons har en fin och ElekrtoLux home hade en röd metallic.

 6. Åå vad sugen jag blir nu då 🙂 Skulle kanske gå till affären och handla… Fast jag skulle ju aldrig orka baka ändå, så det är ju ingen idé! men fint att titta på när du bakat är det i alla fall!

 7. Jag har hemma i skåpet lite liknande formar som dina,men har inte riktigt kommit på vad jag skulle ha dom till…men nu klarna det ju till 🙂 Jag var med min 3åring och nyfödde en hel del i skogen förra året,och även bara med 3åringen,så vi har blåbär i massor,borde väl göra av med dom nu inför nästa höst..

 8. Mums, blåbärssockerkaka med lite vaniljglass är värsta festdesserten, det blev jag plötsligt sugen på, en vanlig torsdag!

 9. Kakor till frukost – det var länge sen! Kanske ska överraska mina barn med det nån morgon. Då blir jag nog poppis! (förresten, en leksaksspis är ju skitbra, nåt som verkligen kan hålla barn sysselsatta själva, oavsett om man är flicka eller pojke)

 10. Ser supergott ut! Själv har jag bakat bananmuffins. 🙂

  Åh vad jag längtar tills jag bor i en lägenhet med riktig frys (och inte bara ett frysfack som nu). Är så deppigt att inte plocka bär och svamp till sig själv, jag ger bort det jag inte hinner äta själv.

 11. Åhåhå, vad roligt med lite snorkråkor och kråkarseln mitt i allt det gulprickiggulliga!