Jag blev sugen på att göra något gott av blåbär idag så jag gjorde blåbärssockerkakor i miniformat.

Det är bara så oerhört irriterande att vara tvungen att köpa blåbär. Jag brukar ju vara självförsörjande på det. Men i sommar fanns inte riktigt den tiden med en liten spädis hemma och sommaren innan var jag så gravidillamående att det absolut inte gick att stå med rumpan i vädret i blåbärsskogen.

Det är enkelt att göra blåbärssockerkaka. Bara gör en kaka av ditt favoritrecept och addera någon deciliter blåbär innan de gräddas.

Min högra hand i köket. Alldeles full av blåbär kring munnen. Ser prick ut som ett kråkarsel!

Blev jättegott kan jag tala om! Men nu ligger jag nedbäddad i sängen med huvudvärk och lillen leker i sin egen säng en stund. Fast jag har inte orkat ta av mig den röda klänningen med prickar. Den sitter liksom fastgjuten på kroppen sedan jag fyndade den på Beyond Retro i måndags.

Tips – kladdkaka med blåbär!