Vår förra soffa var trasig. Stoppning tittade ut ur bakstycket och båda frambenen var av. Det var med andra ord dags för en ny.  Den förra köpte vi begagnad men nu ville jag köpa en soffa som skulle hålla resten av livet. Valet föll på en Norrgavel träsoffa rak. Har tittat på den länge och drömt, men absolut inte haft råd. Så jag har sparat och gnetat och för tio veckor sedan la jag min beställning. Soffan görs ju för hand vid beställning och är i princip den enda Svanenmärkta på marknaden.

Och igår hämtade jag den så nu är den min! Materiell lycka.

Jag som nästan aldrig köpt någon ny möbel utan bara begagnade saker tycker att det nästan känns lyxigt i överflöd att ha något som ingen har ägt innan oss. Jag hoppas och tror att den kommer hålla och vara lika fin om trettio år. Norrgavel är ju känd för sin fantastiska kvalitet och jag tänker att man så småningom kan byta kuddarnas överdrag ifall de skulle bli slitna.

Idag är jag hemma med både Bertil och Folke och vi lyssnar på Electric banana band och steker krabelurer och sorterar tvätt. Och hänger i vår nya soffa såklart!

(Lika bra att jag rabblar alla produkter på bilden ifall någon undrar. Tapeten heter Edgar och kommer från Sandbergs tapeter. Soffborden är gamla ärvda trälådor. Mattan är antik och den har jag fått överta av min syster och kuddarna i soffan är från Nyblom Kolléns vårkollektion. Vasen på soffbordet är ett loppisfynd från Upsala Ekeby.)