Glasnudlar med avokado och kräftstjärtar

Salta kräftstjärtar smakar gott till koriander och avokado.

Nudelsallad med smak av kräftor och koriander. Det blir ju mycket husmanskost hemma hos oss (griskött och rotsaker) eftersom det är sådant vi är självförsörjande på. Men ibland blir jag sugen på något helt annat – helt andra smaker. Något av det bästa jag vet är glasnudelsallad med avokado, kräftstjärtar, svamp, koriander och sugarsnaps. Jag har inga exakta mått på något utan höftar bara.

Du behöver:

Glasnudlar

Avokado

Champinjoner

Sugarsnaps

Kräftstjärtar

Färsk koriander

Skalet och saften från lime

Fisksås

Salt

Så här gör du glasnudelsalladen:

Koka upp vatten och lägg ner glasnudlarna i kastrullen och låt ligga tre minuter. Skölj dem sedan i kallt vatten och låt rinna av.
Skär en avokado i tärningar och tärna också en handfull champinjoner. Dela ett par sugarsnaps på längden och hacka ett knippe färsk koriander.

Riv skalet av en lime och blanda i en kopp med salt och fisksås. Doppa ner en bit avokado och smaka av för att känna att såsen är lagom balanserad. Häll sedan vätskan över grönsakerna i en skål och veva runt så att de marineras. Lägg ner nudlarna och servera omedelbart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Glasnudlar med avokado och kräftstjärtar”

 1. Liknar vad jag brukar göra när man behöver lite smakvariation. Fast brukar göra någon fuskvariant av vego pad thai med jordnötter, lime, soja, vitkål mm. Gott! Och använder mycket koriander på sommaren när vi har det färskt lannet.

  Hälsningar Elin

 2. Rå sjampinjong,inneholder fenylhydrazin, og skal ALLTID varmebehandles,ikke spises rå! All sopp må varmebehandles ved steking el koking.

  1. Hade jag ingen aning om. Rå svamp är ju inte ovanligt i många sallader. Vad händer för farligt när man äter det dÅ?

  2. Intressant, aldrig hört talas om det. Men det verkar ju stämma! Så med andra ord är det tillaga eller lagra svamp ett tag före större intag alltså.

  3. Her i Norge har Mattilsynet,altså den offentlige organisasjonen/rådet for mat og mat-helse ( og også dyrevern,forresten) klare råd om varmebehandling,fordi fenylhydrazin kan være kreftfremkallende. Nå tror jeg vel ikke det er så himla farlig m litt rå sjampinjong en sjelden gang,men det er noe med totalbelastningen,den akkumulative effekten,av alle giftstoffer og kreftfremkallende stoffer vi omgir oss med og får inn i kroppen.

 3. Måste vara lite trist nu när WHO stämplat ert kött som cancerframkallande. Kanske dags att gå över till bönodling…

 4. Hej!

  Är det okej att låna en bild och länka till din blogg? Jag sammanställer en lista på Sveriges bästa vegetariska blogg-recept åt Naturskyddsföreningen, och jag tycker att din kålsallad skulle platsa utmärkt där! Listan kommer att läggas upp på vår facebooksida och även på hemsidan för vårt energisparverktyg http://smergy.se/

  Annie
  Praktikant Naturskyddsföreningen

 5. Tack för inspirationen, detta blev en uppskattad middag härhemma ikväll. Tack även för en väldigt fin blogg med många tänkvärda texter och vackra foton!