Ett gott och enkelt recept på en efterrätt som barn har svårt att motstå. Desserttips för en glad påsk!

I helgen provade jag att göra en väldigt femtiotalsdoftande efterrätt – nämligen chokladsoppa. Receptet har jag hittat i Söta Sakers eminenta kokbok Sött från förr. En lite ovanligt efterrätt – men barnen (och även jag) älskade den!

Chokladsoppa

Portioner

4

Tid

ca 25 minuter

Ingredienser

  • 1 liter mjölk

  • 50 g mörk choklad

  • 1/2 dl strösocker

  • 1 msk potatismjöl

  • vispgrädde till servering

Gör så här

  • Ta fram en kastrull och värm mjölken. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i den varma mjölken. Tillsätt socker och rör tills allt löst sig.
  • Blanda potatismjölet med en skvätt mjölk i en kopp och blanda i soppan. Ge den ett snabbt uppkok.
  • Ta kastrullen från spisen vid första bubblan. Servera soppan ljummen med en rejäl klick iskall vispgrädde!

Fruktkräm med retrokänsla