Ett gott och enkelt recept på en efterrätt som barn har svårt att motstå. Desserttips för en glad påsk!

I helgen provade jag att göra en väldigt femtiotalsdoftande efterrätt – nämligen chokladsoppa. Receptet har jag hittat i Söta Sakers eminenta kokbok Sött från förr. En lite ovanligt efterrätt – men barnen (och även jag) älskade den!

Du behöver (4 portioner):

1 liter mjölk
50 g mörk choklad
1/2 dl strösocker
1  msk potatismjöl
vispgrädde till servering

Så här lagar du chokladsoppan:

Ta fram en kastrull och värm mjölken. Bryt chokladen i bitar och låt smälta i den varma mjölken. Tillsätt socker och rör tills allt löst sig.

Blanda potatismjölet med en skvätt mjölk i en kopp och blanda i soppan. Ge den ett snabbt uppkok.

Ta kastrullen från spisen vid första bubblan. Servera soppan ljummen med en rejäl klick iskall vispgrädde!

Fruktkräm med retrokänsla