Ler och Långhalm

Ja, så är de. Som ler och långhalm. Folke vill göra allting som Bertil gör – och tycker att han är världens ljus och epicentrum. Bertil är en alldeles för snäll storebror som ger bort två av sina fem lördagsgodisar för att lillebror skriker avundsjukt. Så fint med syskon ändå – och jag ser mig själv och min syster väldigt mycket i mina barns relation

Femåringen har fått sina första glasögon och jag fick en liten Woody Allen, eller kanske snarare en Harry Potter. Så fin!

Maj månads alla helger kommer som ständiga överraskningar för mig denna vår – Jaha, är det en röd dag idag också? Är förskolan stängd?

Jag tog pojkarna med mig och åkte till pappa i stan så att Jakob kunde arbeta ostört med jordbruket. Det är så fint att vara hos min pappa. Barnen har lekt på gräsmattan hela dagen, halvnakna och skitiga. Jag har legat i hammocken och blivit serverad massa mat och glass. Bra högtid. Imorgon jobbar jag igen. Inga klämdagar i onödan inte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

27 kommentarer på “Ler och Långhalm”

 1. Gillar inte att kommentera barns utseende men nu läser ju Bertil ändå inte här: jisses vad fin han är i sina nya glasögon!

 2. Å, jag minns en gång när jag kom hem och barnen satt vid köksbordet och grejade med nånting och den ena utbrast “mamma, vi har kommit på att vi är världens bästa syskon!” De lekte så bra, inga andra kompisar funkade så bra. Tyvärr gick det över när den äldsta blev tonåring, men förhoppningsvis kommer det tillbaka. Syskon är bland det bästa man kan ha.

 3. Blir nästan tårögd när jag läser om barnens relation. Det är sånt jag längtar efter, när jag tittar på min tvååring som snart ska bli storebror…

 4. Mina barn är också väldigt tajta, det hade jag inte väntat mig alls utan är bara tacksam och samtidigt väldigt medveten om att det kan vända och de inte längre tål varandra.
  Jag hoppas att vi motverkar det genom att ge dem egna utrymmen och verkligen se dem som de skilda individer de är och inte bara en del av ett syskonpar.
  Till viss del tror jag det har hjälpt att de inte ser varandra på dagarna så vi får se hur det blir när 5-åringen börjar förskoleklass efter sommaren och de kommer att se varandra på skolgården även om de inte har alla raster samtidigt.

 5. Så gulligt med glasögon och fint att läsa om deras relation. Att mina barn har varandra är en av de saker jag är tacksammast för i livet. Särskilt mellanbarnet och minstingen står varandra så nära nu, fint att se hur de tar hand om varandra. Jag hoppas de få en lika bra relation till varandra som jag har med mina systrar, det är ju nästan ännu mer värt som vuxen. Att aldrig vara ensam i livet liksom. (Det behövs ju inte syskon till sådana relationer alltid, men att jag fått det är jag väldigt glad för).

 6. Hej!
  För snart två år sedan skrev du ett inlägg om att ni valt att köpa en bovetemadrass att ha i Folkes spjälsäng, är lite nyfiken på att höra vad ni tyckte om den? Används den fortfarande eller har ni gått över till något annat?
  Ska precis köpa madrass till vår spjälsäng och försöker samla på mig så mycket information det går om olika giftfria alternativ.
  Ha en fin fin helg!

 7. För några år sedan skrev du om downshifting för att kunna ha så mycket ledig tid med familjen som möjligt… Men nu känns det som att du förespråkar förskola och plikttroget arbete. Har du ändrat syn på detta eller hur tänker du nu?

 8. Så fint!

  Jag undrar om du skulle ha lust att skriva ner lite tankar kring det här med att köpa hus, och hur ni resonerade kring det? Har letat i arkivet men inte lyckats hitta något!
  Undrar också om du skulle ha lust att dela med dig kring dina erfarenheter av JAK banken?

  I vilket fall, tack för en fin och alltid så himla vettig blogg!

 9. Takk for en veldig fin blogg, Clara! Jeg leser i tillegg en annen blogg som minner litt om din, den handler om en mamma og en pappa og fire barn som bor på gård på den norske landsbygden, der de strever for å være selvforsørgende og leve langsomme og harmoniske liv. Synes den er så fin og inspirerende:
  http://www.zoopayne.com

 10. Jag dör GULLIGHETSDÖDEN, underbart ljuvliga glasögonorm! Och så kycklingbrorsan bredvid!!! ❤️❤️❤️

 11. Hej, Clara..Dina barn är jättefina och så roligt att de är måna om varandra. Jag sitter just nu på sjukhuset och väntar. Jag står inte ut med smärtorna mer nu. Jag är så trött och ledsen på att vara utan mina ben. Det är skönt att kunna läsa någon annans blogg då. Tack för en mycket läsvärd blogg. Kram

 12. Så bra sonen din passar i glasögon! Tjusig båge också. Hoppas han trivs i dem och känner sig fin : )

 13. Fina glasögon. Behöver nya till min son och har så svårt att hitta som passar hans lilla näsa. Var köpte ni dessa?

 14. Så fint! Ingenting gör en ju så rörd och lycklig som när ens barn visar varandra kärlek.
  Himla fina brillor på Bertil, var hittade ni dem? Blev så besviken på barnglasögonutbudet hos Synsam. Vi slog till på en tantbåge till slut.

 15. Fantastiskt med syskonkärlek och jag längtar så tills min tvååring förhoppningsvis får ett syskon om ett par år! Och Bertil i glasögonen, jag baxnar så fint!

 16. Dette er ikke ment som kritikk, men som opplysning: vær så snill og ikke sammenlign Bertil med Woody Allen, som ikke akkurat er verdens beste fyr. Les Dylan Farrows open letter, og du skjønner hva jeg mener.