Recept pÄ godaste smÄplÀttarna

PlÀttar Àr vÄr bÀsta snabbmat nÀr vi inte orkar göra annat! SmÄplÀttar Àr av nÄgon anledning alltid godast och detta recept funkar riktigt bra. Tricket nÀr man steker i en liten plÀttlagg Àr att smÀlta generöst med smör i smeten och anvÀnda en bordskniv istÀllet för stekspade för att kunna vÀnda pÄ plÀttarna.

Recept pÄ de godaste smÄplÀttarna

En rejÀl trave med lite sylt smakar underbart. Sist var sylten slut sÄ vi fick ta lite aprikosmarmelad och det var riktigt smarrigt faktiskt! Mitt godaste plÀttrecept Àr detta, jag har för mig att jag fann det i VÄr kokbok.

PlÀttar

Portioner

ca 4

Tid

ca 30 minuter

Ingredienser

  • 2 Ă€gg

  • 6 dl mjölk

  • 2 1/2 dl vetemjöl

  • 1/2 tsk salt

  • 2 msk smör

Gör sÄ hÀr

  • KnĂ€ck Ă€ggen och vispa med hĂ€lften av mjölken. Rör ner vetemjölet och tillsĂ€tt sedan resten av mjölken tillsammans med saltet. SmĂ€lt smöret i plĂ€ttlaggen och hĂ€ll ner i smeten.
  • HĂ€ll lite smet i plĂ€ttlaggens hĂ„l och stek pĂ„ medeltemperatur nĂ„gon minut innan du vĂ€nder