Recept på godaste småplättarna

Plättar är vår bästa snabbmat när vi inte orkar göra annat! Småplättar är av någon anledning alltid godast och detta recept funkar riktigt bra. Tricket när man steker i en liten plättlagg är att smälta generöst med smör i smeten och använda en bordskniv istället för stekspade för att kunna vända på plättarna.

Recept på de godaste småplättarna

En rejäl trave med lite sylt smakar underbart. Sist var sylten slut så vi fick ta lite aprikosmarmelad och det var riktigt smarrigt faktiskt! Mitt godaste plättrecept är detta, jag har för mig att jag fann det i Vår kokbok.

Plättar

Portioner

ca 4

Tid

ca 30 minuter

Ingredienser

  • 2 ägg

  • 6 dl mjölk

  • 2 1/2 dl vetemjöl

  • 1/2 tsk salt

  • 2 msk smör

Gör så här

  • Knäck äggen och vispa med hälften av mjölken. Rör ner vetemjölet och tillsätt sedan resten av mjölken tillsammans med saltet. Smält smöret i plättlaggen och häll ner i smeten.
  • Häll lite smet i plättlaggens hål och stek på medeltemperatur någon minut innan du vänder