Griseknoen

Nu är årets grisar här. Åtta stycken söta små kultingar.

De levde sin första tid inomhus på betonggolv. Men direkt de kom hit –  efter bara några sekunder i hagen – började de böka runt. Så starka är deras instinkter. Ändå får så få grisar gå ute och böka.

Grisarna äter allt de kommer över och smiter de in hönor i hagen kan de hugga in på fjäderfät – tur att hönorna är smarta och för de mesta håller sig utanför stängslet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

16 kommentarer på “Griseknoen”

 1. Världens roligaste djur, har man väl börjat med grisar kan man aldrig sluta 🙂 Hur kommer det sig att ni har så många som åtta?

 2. Så söta! Och goda 😉 Bra att de får leva ett grisnaturligt liv innan de slaktas. Precis som förr i tiden! Och så får de göra nytta med att böka upp era åkrar.

 3. Skilj gärna på “de” och “det” när ni skriver, kära vänner: smiter de in hönor => smiter det in hönor
  för de mesta => för det mesta

  Fint inlägg och söta grisar, förresten! 🙂

  1. Kära lärare i svenska,

   Lär dig att det inte är artigt att rätta andra och att det inte kan ursäktas med att en är “arbetsskadad”.

   Vänligen
   Eli

 4. Jag antar att du hade tänkt döda och äta grisarna när de blivit vuxna. Hur går det ihop med att ingen ska behöva ge sitt liv för att skapa liv? Eller gäller det bara individer av samma art?

  1. Ja precis det gäller bara människor. Jag äter kött därför att jag inte tycker att det är etiskt och miljömässigt försvarbart att vara vegan.

   1. Ja. Det bästa för klimatet både globalt och i närområdet är att äta närproducerat småskaligt framställd mat. För det behövs djur =)

  2. Jag håller med dig! Tänk globalt, handla lokalt. Jag är själv inte vegan men reagerade på ditt svar ändå.

   Men varför behövs djur? Tänker du på gödsel? Jag läste om en bonde som odlar spannmål och endast gröngödslar. Det har funkat utmärkt i över 30 år. Jag har ingen aning om hur det skulle gå med grönsaker och rotfrukter men visst borde det väl gå? Vi har ju varit på månen, klonat får etc. Visst måste man kunna odla mat utan djur?

   Hur som. Om man nu känner att man måste äta kött så tycker jag att ert sätt är det bästa.

 5. Blir väldigt nära nyfiken på hur det går till att ha grisar på det sättet – var köper ni dem ifrån, hur gamla får de bli, hur många har ni användning av, är slakten jobbig, äter ni annat kött…? 🙂

 6. Våra två grisar har sällskap av hönorna varje dag och hos oss går det hur bra som helst. Hönorna älskar grisarna pga alla insekter och maskar som de bökar upp.